10 vaihtoehtoista käyttötapaa kahville, joista et ole kuullut aikaisemmin

12 toukokuun, 2019

Kun kahvikupillinen on juotu, ihmiset yleensä heittävät käytetyt kahvinporot roskiin. Harva tulee ajatelleeksi, että kahvinporoja voisi vielä hyödyntää. Käytettyjen kahvinporojen hyödyntäminen voi jopa auttaa sinua säästämään hieman rahaa. Alla näytämme 10 vaihtoehtoista ja helppoa käyttötapaa kahville.

1. Torjuu pahoja hajuja

Pieni määrä kahvinporoja purkissa voi auttaa torjumaan jääkaapin pahoja hajuja huomattavasti. Tämä kikka toimii myös haiseviin käsiin: jos kätesi haisevat pahalta, hiero niihin hieman kahvinporoja ja huuhtele lämpimällä vedellä. Tämä poistaa pahan hajun.

2. Ihon kuorinta

Koostumuksensa ansiosta kahvinporot toimivat loistavana kuorinta-aineena ja selluliitin vähentäjänä. Selluliittia hoitaessa suosittelemme sekoittamaan käytettyihin kahvinporoihin hieman kookosöljyä, jota sitten hierot ihollesi pyörivin liikkein. Kuori ihosi samantapaisella menetelmällä: sekoita kahvinporoihin puoli ruokalusikallista oliiviöljyä ja hiero sekoitusta ihollesi muutaman minuutin ajan. Huuhtele.

3. Tee kompostia

Kahvi on täydellinen aine kompostin valmistamiseen. Voit lisätä sitä myös kasveihin, jotka tarvitsevat happamampaa maaperää, sillä kahvi sisältää niille sopivan määrän kuparia, kaliumia, magnesiumia ja fosforia. Samalla tavoin kahvinporojen lisääminen porkkanan tai retiisin siemenien joukkoon on oiva apu niiden kasvuun.

4. Tekee hiuksista kiiltävät

Kiiltävät hiukset

Kahvia voidaan uusiokäyttää tekemään hiuksista kiiltävämmät. Tee tämä valmistamalla kahvinporoista ja vedestä liuos aivan kuin valmistaisit kupillisen kahvia. Käytä kylmää vettä, tai enintään kädenlämpöistä vettä. Levitä liuos hiuksiisi pesun jälkeen ja anna vaikuttaa noin 20 minuuttia. Huuhtele.

5. Eläin- ja hyönteiskarkoite

Kahvi on tehokas karkoite muurahaisille ja se karkottaa myös isompia eläimiä, kuten kissoja. Karkottaaksesi muurahaiset, ripottele hieman kuivia kahvinporoja niihin kohtiin asuntoasi, joissa on muurahaisia. Jos haluat karkottaa kissoja, on parempi sekoittaa kahvinporojen joukkoon sitruunan ja appelsiinin kuoria. Monet eläimet eivät pidä niiden yhteistuoksusta, minkä takia ne pysyvät loitolla. Kaiken lisäksi kosteiden kahvinporojen hierominen lemmikkisi turkkiin pitää myös kirput loitolla.

6. Puhdistusaine

Kahvin hiovien ja happamien ainesosien ansiosta sitä voidaan käyttää pintojen puhdistukseen erityisesti keittiössä. Sekoita kahvinporojen joukkoon hieman saippuaa ja vettä ja levitä seosta niille pinnoille, jotka haluat pestä.

7. Ilmanraikastin

10 uutta käyttötapaa kahville

Kahvi ei ainoastaan estä pahoja hajuja, vaan sitä voi käyttää myös ilmanraikastimena sen vahvan, läpäisevän ja miellyttävän aromin ansiosta. Laita kahvinporot pussiin tai huokoisen kankaan sisään ja anna kahvin tuoksun levitä kaikkialle. Voit myös lisätä niiden joukkoon jotakin eteeristä öljyä tai hedelmän kuoria.

8. Pölyn vähentäjä

Kahvia voidaan käyttää paikkoihin, jotka keräävät paljon pölyä tai hometta, kuten savupiiput. On tärkeää, että kahvinporot eivät ole kosteita, koska kosteina lopputulos voisi olla päinvastainen. Sirottele kahvinporot pölyn päälle, mikä tekee siitä helposti poispyyhittävän.

9. Pitää huonekalut hyvässä kunnossa

Kahvi auttaa pitämään puiset huonekalut hyvässä kunnossa. Hiero kangasta, jossa on kahvinporoja, huonekalun pintaa vasten, niin pinnasta tulee kauniin kiiltävä.

10. Leivonta

Kahvinporoja voi käyttää myös erilaisten kakkujen ja leivonnaisten valmistamiseen. Niitä voi käyttää myös pohjakerroksena sienien kasvattamiseen. Kuten edellä näimme, kahvin ominaisuudet ovat yleisesti erittäin hyödyllisiä maaperälle, kuten myös tiettyjen kasvien kasvattamiseen.

Yllätyitkö kuullessasi, että on olemassa näin monta erilaista käyttötapaa kahville ja kahvinporoille?