Logo image
Logo image

6 hedelmää selluliitin vähentämiseksi vaivattomasti

3 minuuttia
Koska banaanit sisältävät kaliumia, ne auttavat torjumaan nesteen kertymistä ja vähentämään tulehdusta. Ne myös estävät uutta selluliittia muodostumasta.
6 hedelmää selluliitin vähentämiseksi vaivattomasti
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Selluliitti on monelle esteettinen pulma. Sitä syntyy rasvan kertyessä ihon alle, ja päällepäin se näyttää joukolta pieniä nystyröitä ja pahkuroita.

Onneksi sitä voidaan kuitenkin vähentää ihan luonnollisin keinoin, ja nyt haluammekin kertoa parhaista hedelmistä tähän tarkoitukseen.

Useimmiten selluliittia muodostuu pakaroihin ja reisiin, mutta sitä voi olla myös vatsassa ja ylävartalossa. Naisilla on sitä useammin kuin miehillä, ja itse asiassa selluliittia onkin noin 90 %:lla naisista.

Pääsyy selluliitin runsaaseen kertymiseen on ylipaino, mutta sitä esiintyy myös normaalipainoisilla ja laihoillakin naisilla. Ylipainon ohella syynä voi olla kehon tulehdustilat ja hormonaaliset epätasapainotilat. Paikallisten hoitojen lisäksi on eräitä helppoja ohjeita, joiden avulla pystyt ruokavaliotasi muuttamalla vähentämään selluliittia kotikeinoin.

Yksi loistava suositus tähän ongelmaan on eräiden hedelmien säännöllinen nauttiminen, joista saadaan hyödyllisiä ravinteita. Kiinnostuitko? Jatka lukemista ja saat tietää mitkä nämä hedelmät ovat!

Hedelmät selluliitin vähentämiseksi

1. Meloni

Some figure

Melonista 90 % on vettä, ja siksi tämä hedelmä onkin nestettä poistavaa ruokaa, joka auttaa vähentämään selluliittia.

Tämä vaikutus, vitamiinien ja mineraalien runsauden lisäksi, tukee hyvää imusuonten toimintaa, jotta myrkyt poistuisivat paremmin ja verenkierto optimoituisi.

Melonin syönti vähentää rasvojen imeytymistä suolistossa, ja se tekee kehosta kykenevämmän muuntamaan rasvaa energiaksi.

 • Nauti tuoretta melonia 2-3 kertaa päivässä.
 • Lisää sitä smoothieihin ja salaatteihin.

2. Mansikka

Mansikassa on suuri annos antioksidantteja ja välttämättömiä mineraaleja, jotka auttavat puhdistamaan kehoa.

Sen säännöllinen syönti auttaa poistamaan myrkyllisiä aineita verenkierrosta sekä vähentää tulehdusta. Tämä tarkoittaa, että pystyt vähentämään selluliittia, sillä antioksidantit auttavat poistamaan ja estämään rasvakertymiä.

 • Nauti kourallinen raakoja mansikoita 2-3 kertaa päivässä.
 • Valmista mansikoista mehua (sokeria lisäämättä!) ja nauti sitä joka päivä.
 • Lisää mansikkaa myös salaatteihisi ja jälkiruokiisi.

3. Päärynä

Some figure

Päärynän nauttiminen osana terveellistä ruokavaliota on loistava keino selluliitin vähentämiseksi.

Tämä makea hedelmä sisältää jodia, joka auttaa kilpirauhasta toimimaan paremmin, ja siten se estää aineenvaihdunnan ongelmia. Näin päärynä edistää painon pysymistä terveellisenä, ja se estää tulehtuneisuutta.

Lisäksi päärynässä on kuitua ja antioksidantteja, jotka tukevat myrkyllisten aineiden poistumista.

 • Nauti jopa kolme päärynää päivässä.
 • Juo kupillinen päärynämehua heti ensimmäiseksi aamulla, ja jatka tätä ainakin kahden viikon ajan.

4. Banaani

Banaani on loistava kaliumin lähde. Tämä on välttämätön mineraali, joka vähentää nesteen kertymistä kehoon. Kalium säätelee natriumin tasoja, ja koska se vähentää tulehtuneisuutta, se estää uuden selluliitin muodostumista.

Lisäksi banaanien sisältävät vitamiinit auttavat parantamaan verenkiertoa, ja tämän tuloksena on parempi hapettuminen ja myös mahdollisesti selluliitin vähentyminen.

 • Syö yksi banaani joka päivä.
 • Lisää sitä smoothieihin, salaatteihin ja jälkiruokiin.

5. Ananas

Some figure

Ei ole mikään ihme, että ananas on yksi parhaista selluliittia vähentävistä ruoista. Se sisältää entsyymiä nimeltään bromelaiini, joka torjuu tulehdusta vähentää nesteitä, ja siinä on myös runsaasti antioksidantteja.

Lisäksi siinä on C-vitamiinia, joka auttaa vähentämään rasvakertymiä ihon alla. Sekä ananas sellaisenaan että sen mehu stimuloivat nesteiden poistumista, ja ne ovat hyväksi verenkierrolle.

 • Nauti yksi annos tuoretta ananasta joka päivä.
 • Juo kupillinen ananasmehua aamupäivisin.
 • Lisää ananasta raakana smoothieisiin ja salaatteihin.

6. Greippi

Greipillä on loistavat hyödyt aineenvaihdunnan ja ruoansulatuksen kannalta, ja se tuo kehoosi vain vähän kaloreita. Se tarjoaa runsaasti C-vitamiineja ja mineraaleja, jotka vähentävät rasvakertymien muodostumista ihonalaisissa kudoksissa.

Tuore greippimehu auttaa säätelemään veren pH-tasoa, ja se parantaa ihon hapettumista sekä verenkiertoa. Greippiä suositellaan kolesterolin vähentämiseksi ja diabeteksen torjuntaan.

 • Syö 2-3 greippiä päivässä.
 • Nauti kupillinen greippimehua ennen jokaista ateriaa.

Yritätkö vähentää selluliittia? Sen lisäksi että nautit näitä hedelmiä, muista pitää ruokavaliosi sellaisena, että siinä on rasvaa ja kaloreita vain kohtuullisesti. Tämän ja liikunnan avulla pystyt vähentämään selluliittia merkittävästi jo lyhyessä ajassa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ioannou, I., & Ghoul, M. (2013). Prevention of enzymatic browning in fruits and vegetables. European Scientific Journal. https://doi.org/doi:10.1021/bk-1989-0405.ch003r10.1021/bk-1989-0405.ch003
 • Barkai-Golan, R. (2001). Postharvest Diseases of Fruits and Vegetables. Postharvest Diseases of Fruits and Vegetables. https://doi.org/10.1016/B978-044450584-2/50009-5
 • Akter, M. S., Oh, S., Eun, J. B., & Ahmed, M. (2011). Nutritional compositions and health promoting phytochemicals of camu-camu (myrciaria dubia) fruit: A review. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.03.045
 • Devalaraja, S., Jain, S., & Yadav, H. (2011). Exotic fruits as therapeutic complements for diabetes, obesity and metabolic syndrome. Food Research International. https://doi.org/10.1016/j.foodres.2011.04.008

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.