5 tulehtuneisuutta poistavaa hedelmää

5 helmikuun, 2019
Tiesitkö, että on olemassa tulehtuneisuutta torjuvia hedelmiä? Tällä kertaa kerromme sinulle 5 parhaasta vaihtoehdosta tulehdusten luonnonmukaiseen lievittämiseen herkullisella tavalla.

Tulehdusprosessi kehossa on hyvin yleinen ilmiö monen päivittäisessä elämässä. Suolistossa on epämukava olo, maksa on hiukan turvonneempi kuin normaalisti… Klassinen nesteen kertyminen voi myös johtaa joskus todelliseen turpoamiseen. Nämä ovat pulmia, joita voidaan tehokkaasti lievittää oikeanlaisella ruokavaliolla.

On olemassa hedelmiä, jotka sisältävät todella runsaasti antioksidantteja ja lääkinnällisiä ominaisuuksia, ja nämä tuotteet auttavat meitä suojautumaan tartuntoja aiheuttavia tekijöitä vastaan parantamalla ihmisen luonnollista vastustuskykyä. Tällaisten hedelmien sisältämä suuri määrä vettä, vitamiineja ja mineraaleja auttaa vahvistamaan kehoa sekä torjuu monia hyvin yleisiä vaivoja, jotka ovat osa monen ihmisen arkipäivää.

Tällä kerralla katsomme siis tarkemmin viittä tulehtuneisuutta poistavaa hedelmää – jatka lukemista, jotta voisit edistää päivittäistä hyvinvointiasi luonnollisin ja herkullisin keinoin!

1. Ananas

 

nauti tulehtuneisuutta poistavaa ananasta

Ananas on yksi parhaista vaihtoehdoista, mikäli haluat luonnollisen avun tulehtuneisuuteen kehossasi. Mikä tämän tehokkaan vaikutuksen saa aikaan? Entsyymi nimeltään bromelaiini.

Ja mikä tämä bromelaiini sitten on? Kyseessä on ruoansulatuksen entsyymi, jossa on rikkiä, ja kun sitä pääsee vatsaan, bromelaiini auttaa parantamaan ruoansulatusta sekä edistää tulehtuneisuutta vähentävän prosessin syntymistä. Tämä prosessi on suuri apu nesteiden kertymisen vähentämiseksi sekä tulehtuneisuuden lievittämiseksi nivelissä – tämä on vaiva, josta hyvin moni ihminen kärsii.

Kuinka ananasta kannattaisi sitten syödä, jotta se toimisi tehokkaimmin tulehduksia vähentäen? Jotta voisit maksimoida ananaksen aktiivisten ainesten toiminnan, sitä kannattaa syödä luonnollisessa muodossa ja aina tyhjään vatsaan. Jos siis jonakin päivänä tunnet itsesi jo aamulla turvonneeksi, tai jos jalkoihisi on kertynyt nestettä, on ihanteellista syödä muutama siivu tuoretta ananasta tai juoda luonnollista ananasmehua. Tulet varmasti huomaamaan kohennuksen olossasi!

2. Sitruuna ja sen bioflavonoidit

 

nauti tulehtuneisuutta poistavaa sitruunaa

Olemme jo useampaan otteeseen käsitelleet sitruunan loistavia ominaisuuksia sekä erityisesti sitä, kuinka suureksi hyödyksi on nauttia aamuisin lasillinen lämmintä vettä sitruunemehulla höystettynä. Tiesitkö kuitenkaan sitä, että sitruuna on kaiken lisäksi yksi kaikkein tehokkaimmista tulehtuneisuutta lievittävistä hedelmistä, joita markkinoilta löytyy?

Tämä on bioflavonoidien ansiota, jotka ovat tärkeä osa sitruunaa, ja niitä löytyy kuoresta, hedelmälihasta ja sitruunan valkoisesta osasta. Bioflavonoidit ovat hyvin hyödyllisiä naarmujen lievittämiseksi iholla sekä luonnollisen antibioottivaikutuksen saamiseksi, ja lisäksi ne lievittävät kaiken tyyppistä tulehtuneisuutta kehossa.

Muista kuitenkin se, että jos haluat hyödyntää sitruunan sisältämien bioflavonoidien ominaisuuksia, on tärkeää nauttia kuorta tai hedelmän valkoista osaa. Yksi hyvä tapa tähän on käyttää sitruunaa jäädytettynä – tästä terapiamuodosta olemme kertoneet jo aikaisemminkin. Kannattaa ehdottomasti kokeilla!

3. Papaija ja sen ”salainen” ainesosa papaiini

 

syö tulehtuneisuutta poistavaa papaijaa

Jos sinulla on mahdollisuus ostaa tuoretta papaijaa paikallisesta ruokakaupastasi tai torilta, tartu tilaisuuteen! Tässä on yksi parhaista tulehtuneisuutta poistavista hedelmistä, joka auttaa parantamaan ruoansulatusta sekä on hyvin hyödyllinen sellaisina aikoina, jolloin haluat pudottaa hiukan painoa.

Papaiini, joka on papaijan hedelmälihasta löytyvä ainesosa, on entsyymi. Sitä käytetään luonnollisessa lääketieteessä kivun lievittämiseksi sekä kaiken tyyppisten tulehtuneisuuden prosessien hillitsemiseksi. Se on kerta kaikkiaan mahtava apu, joten kannattaa syödä puolikas papaijaa jokainen päivä sen ominaisuuksista nauttimiseksi.

Papaijan ansioista saat hyvän määrän C-vitamiinia, rautaa, kalsiumia ja yhtä kaikkein parhaimmista antioksidanteista, joita luonto meille tarjoaa –  beetakaroteenia.Lisäksi kannattaa muistaa, että papaija on hyvin helposti ruoansulatuksessa prosessoitava tuote, ja sillä on antiseptinen vaikutus ruoansulatuksen nestettä koskien – tämä on hyväksi niinä päivinä, jolloin kärsimme gastroenteriitista tai koliitista.

4. Kirsikat ovat ihanteellinen hoito niveltulehdukseen

 

kirsikoita

Kirsikoiden sisältämä ”taika-ainesosa” auttaa vähentämään tulehdusprosesseja kehossa, ja tämä ainesosa on nimeltään antosyaani. Kyseisen luonnollisen pigmentin ansiosta kirsikoilla on myös mahtava voimakas värinsä.

Kaikkein kiinnostavin asia näihin kausihedelmiin liittyen on kuitenkin se, että niillä on luonnollinen tulehtuneisuutta vähentävä vaikutus, joka ylittää aspiriininkin kyvyt. Useiden tutkimusten mukaan kirsikat ovatkin erittäin sopiva tuote kaikkien niiden ihmisten kohdalla, jotka kärsivät niveltulehduksesta.

Ei tulisi myöskään unohtaa sitä, että kirsikoissa on hyvin paljon antioksidantteja, C-vitamiinia sekä entsyymiä nimeltään kversetiini, joka taistelee kehossa vapaiden radikaalien vaikutuksia vastaan.

Kuinka kirsikoita sitten kannattaisi syödä, jotta niiden tulehtuneisuutta vähentävät vaikutukset tulisivat esille parhaiten? Tämä on hyvin helppo neuvo toteuttaa – syö vain 15 kirsikkaa lounaan jälkeen. Herkullista ja vaivatonta!

5. Omenankuoren suuret voimat

 

syö omenoita

Oletko itse yksi niistä ihmisistä, jotka noudattavat terveysneuvoja ja nauttivat aina yhden omenan aamiaisella? Jos et, kannattaa ehdottomasti aloittaa, sillä tämä helppo tapa on hyvin hyödyllinen terveyden kannalta.

Aiemmissa artikkeleissamme olemme usean kerran ottaneet puheeksi omenan hyödyt sydämen terveyden kannalta, ja lisäksi tämä hedelmä auttaa pitämään kehon solakkana. Mutta omenalla on muitakin hyötyjä. Tiesitkö, että se auttaa hillitsemään kaiken tyyppistä tulehtuneisuutta?

Erään tutkimuksen mukaan, joka julkaistiin yhdysvaltalaisen Montana State University -yliopiston Department of Immunology and Infectious Diseases -osaston toimesta, omenoiden kuori sisältää entsyymejä, jotka auttavat torjumaan niin kutsuttuja T-soluja – nämä solut aiheuttavat tulehtuneisuutta kehossa. Omenan kuori sisältää myös pektiiniä, josta saa mineraaleja ja vitamiineja, jotka ovat hyödyksi kaiken tyyppisen tulehtuneisuuden lievittämisessä.

Muista siis, että vanha sanonta on totta – omena päivässä on hyvinkin terveellinen tapa. Älä kuitenkaan jätä pois omenan kuorta!

Nämä 5 tulehtuneisuutta poistavaa hedelmää ovat loistava apu kehon tulehdusten lievittämisessä. Kokeile niitä osana ruokavaliotasi ja paranna hyvinvointiasi herkullisella tavalla!

  • González-Gallego, J., García-Mediavilla, M. V., Sánchez-Campos, S., & Tuñó, M. J. (2010). Fruit polyphenols, immunity and inflammation. British Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1017/S0007114510003910

  • Wannamethee, S. G., Lowe, G. D. O., Rumley, A., Bruckdorfer, K. R., & Whincup, P. H. (2006). Associations of vitamin C status, fruit and vegetable intakes, and markers of inflammation and hemostasis. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.1093/ajcn.83.3.567

  • Bhattacharyya, B. K. (2008). Bromelain: An overview. Indian Journal of Natural Products and Resources.