Logo image
Logo image

Kaura ja vihreät omenat - miksi niitä kannattaa syödä?

4 minuuttia
Kauraa ja vihreää omenaa sisältävä smoothie – oletko jo kuullut tämän juoman mahtavista terveyshyödyistä? Monet lääkärit ja ravitsemusalan asiantuntijat suosittelevat tätä yksinkertaista juomaa, jonka avulla voit pitää yllä terveyttäsi sekä pudottaa painoasi. Sillä on useita erinomaisia ominaisuuksia.
Kaura ja vihreät omenat - miksi niitä kannattaa syödä?
Viimeisin päivitys: 04 maaliskuuta, 2019

Yhdistäpä kaura ja vihreät omenat, niin pystyt pitämään painosi paremmin hallinnassa, ja valmistat koko perheelle erinomaisen aamiaisen. Sen valmistus on yksinkertaista, etkä tarvitse siihen mitään kalliita aineksia.

Tällä kertaa kerromme kauraa ja vihreää omenaa sisältävän smoothien terveyttä edistävistä vaikutuksista – jatka lukemista ja kokeile heti tätä herkullista ja luonnollista terveysjuomaa!

Kaura ja vihreät omenat: monet hyödyt hyvinvointisi kannalta

Some figure

1. Tämä smoothie säätelee aineenvaihduntaasi

Kaura on oikeaa superruokaa, ja se on äärimmäisen hyväksi terveydellesi, mikäli syöt sitä joka päivä. Jos yhdistät kauraan vihreän omenan, saat todella suuren määrän hyötyjä terveytesi kannalta, ja seuraavassa kerromme tämän juoman loistavista vaikutuksista aineenvaihduntasi nopeuttajana.

 • Kun yhdistät kauran sisältämän kuidun vihreän omenan pektiiniin, pystyt parantamaan aineenvaihduntaasi tehokkaasti, jotta voisit poistaa tehostetusti myrkyllisiä aineita kehostasi sekä polttaa paremmin rasvaa.
 • Näistä aineenvaihduntaa edistävistä vaikutuksista johtuen ravitsemusalan asiantuntijat suosittelevat kauraa ja vihreää omenaa sisältävän smoothien juontia joka ikinen aamu. Saat siitä kylläisen olon sekä annat kehollesi hyvän annoksen kuitua. Nopeutat aineenvaihduntaasi tehokkaasti, joten tee tästä juomasta jokapäiväinen aamurutiini!

2. Erinomainen apu heille, jotka haluavat vähentää huonon kolesterolin määrää kehossaan

Älä epäröi – aloita tämän smoothien nauttiminen jo huomenna! Jos lääkärisi on sanonut sinulle, että huonon kolesterolin – tai LDL:n – määrää kehossasi tulisi vähentää, lisää heti kauraa ja vihreää omenaa ruokavaliooosi. Kuten jo tiedätkin, mikäli alat kiinnittää enemmän huomiota siihen mitä syöt, pystyt luultavasti alentamaan huonon kolesterolin määrää kehossasi ilman, että sinun tarvitsisi kääntyä minkään lääkityksen puoleen. Ota siis huomioon seuraavat seikat:

 • Kauran sisältämät kuidut auttavat kehoa imeyttämään itseensä enemmän myrkyllisiä aineita sekä poistamaan huonoa kolesterolia verenkierrosta.
 • Vihreä omena pystyy saamaan aikaan saman vaikutuksen. Sen sisältämien polyfenolien ja pektiinin ansiosta se pystyy poistamaan huonoa kolesterolia ja tasapainottamaan hyvän kolesterolin eli HDL:n määrää veressäsi. Tämä on äärimmäisen tärkeää monen sydänongelman eston kannalta.
 • Tämän smoothien yhdistelmä auttaa sinua myös säätelemään kehosi verenpainetta, sillä siinä on paljon natriumia ja kaliumia.

3. Mahtava apu painonpudotukseen

Olemme jo kertoneet moneen otteeseen, että kaura on erittäin hyvä apu painonpudotuksessa. Tällä kertaa kerromme yhdestä tavasta hyödyntää sen loistavia ominaisuuksia – vihreään omenaan yhdistettynä. Kokeile siis tätä yksinkertaista ja herkullista smoothieta, jotta voisit hyötyä kaurasta painonpudotuksen tukena.

 • Hallitset paremmin verensokeritasojasi – tämä yhdistelmä aineksia on ihanteellinen myös diabeetikoille, ja kuten jo kerroimmekin, voi kauraa ja vihreää omenaa sisältävän smoothien avulla vaikuttaa tehokkaasti aineenvaihduntaan.
 • Saat tämän juoman avulla hillittyä nälkääsi, joten se sopii täydellisesti aamiaisella nautittavaksi. Pystyt pitämään kurissa halusi syödä välipaloja – erittäin helppo tapa välttää turha napostelu!
 • Kaura ja vihreät omenat saavat aikaan lesitiini -nimisen entsyymin tuotannon maksassa. Näin edistät myrkkyjen poistumista elimistöstä, pystyt poistamaan tehokkaammin rasvaa sekä puhdistat samalla valtimoitasi. Todella ihmeellinen mutta yksinkertainen juoma!
 • Tehostat myös koko ruoansulatuksesi toimintaa. Keho imeyttää hitaasti tämän smoothien hiilihydraatit, joten annat itsellesi kestävän kylläisyyden tunteen sekä edistät mahahappojen tuotantoa – näin parannat ravinnon imeytymistä sekä taistelet tehokkaammin ummetusta vastaan. Kehosi pystyy siten tasapainottamaan itseään paremmin, ja estät nesteen kerääntymistä sekä poistat rasvaa tehokkaammin. Monta fantastista ominaisuutta, ja vain kaksi ainesta!

4. Erinomainen vitamiinien lähde

Kyseinen smoothie, jossa on mukana vain kauraa ja vihreää omenaa, on täydellinen tapa aloittaa päiväsi oikealla “vitamiini-cocktaililla”. Se ei ole ainoastaan terveellinen, vaan myös herkullinen juoma, ja siitä voivat nauttia kaikki perheesi jäsenet – nuoret ja vanhat. Seuraavassa kerromme hiukan lisää tästä terveysjuomasta.

 

Some figure
 • Saat suuren määrän B-vitamiineja, kuten niasiinia, tiamiinia ja riboflaviinia. Nämä auttavat uudistamaan kehosi kudoksia, kuten lihaksia, sekä tekemään sokerista energiaa, jotta voisit parantaa aineenvaihduntaasi sekä yhdistää paremmin ravinnosta saamiasi proteiineja.
 • Kannattaa myös muistaa, että tästä smoothiesta saa paljon elintärkeitä aminohappoja, ja siinä on myös lukuisia mineraaleja, kuten magnesiumia, rautaa, fosforia, natriumia ja kalsiumia. Kaikki nämä ovat hyvin tärkeitä kehosi hyvän toiminnan kannalta!

Kuinka tämä smoothie valmistetaan?

Ainekset

 • 1 kupillinen vettä (200 ml)
 • 3 rkl kauraa
 • 1 vihreä omena (mielellään luomua!)
 • Muutama tippa sitruunamehua
 • 2 jääpalaa

Valmistus

 • Tämä juoma tulisi juoda aamulla aamiaisen yhteydessä. Sillä on loistava maku sekä lukuisia hyötyjä kehollesi, ja kauran ja vihreän omenan avulla pidät itsesi kunnossa koko aamun ajan.
 • Aloita liottamalla kauroja yön yli kupillisessa vettä. Niin ne ovat sitten valmiita käyttöön aamulla. Kun olet valmis, viipaloi vihreä omena neljäksi suurikokoiseksi palaksi, mutta jätä kuori, sillä siitä saa paljon ravinteita ja kuitua.
 • Lisää sitten omena, kaura ja vesi tehosekoittimeen, ja laita myös muutama tippa sitruunamehua. Voit myös laittaa hiukan kanelia, mikäli haluat. Soseuta kaikki ainekset, jääpalat mukaan lukien, kunnes saat aikaiseksi tasaisen seoksen. Nauti, ja tarjoa myös tätä juomaa koko perheellesi!

Aloita siis terveytesi parantaminen ja painonpudotuksen tehostaminen ottamalla kaura ja vihreät omenat säännölliseen ruokavalioosi. Smoothie on helppo, edullinen ja ihmeellisen tehokas!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Butt, M. S., Tahir-Nadeem, M., Khan, M. K. I., Shabir, R., & Butt, M. S. (2008). Oat: Unique among the cereals. European Journal of Nutrition. https://doi.org/10.1007/s00394-008-0698-7

 • Merzlyak, M. N., & Chivkunova, O. B. (2000). Light-stress-induced pigment changes and evidence for anthocyanin photoprotection in apples. Journal of Photochemistry and Photobiology B: Biology. https://doi.org/10.1016/S1011-1344(00)00042-7


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.