4 juomaa aineenvaihdunnan tehostamiseksi

4 juomaa aineenvaihdunnan tehostamiseksi
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Jos satut olemaan yksi niistä onnekkaista henkilöistä, joiden aineenvaihdunta toimii luonnostaan nopeasti, poltat rasvaa lähes ilman minkäänlaisia ponnisteluja. Jos olet kuten me muut, aineenvaihdunnan tehostamiseksi on erilaisia juomia, joita kannattaa käyttää tasapainoisen ruokavalion ohella.

Kuten tiedät, jokaisen aineenvaihdunta toimii omalla tavallaan. Perinnöllisyys vaikuttaa tähän, mutta voit myös omalta osaltasi nopeuttaa aineenvaihduntaasi tiettyjen juomien avulla.

Juomia aineenvaihdunnan tehostamiseksi

Lihasten ja kehon rasvan välisen tasapainon säilyttäminen on avain sekä hyvinvointiimme että viehättävään ulkomuotoon. Joidenkin ihmisten aineenvaihdunta toimii niin hyvin, että he polttavat rasvaa ilman melkein minkäänlaisia ponnisteluja ja pystyvät näin säilyttämään ihannepainonsa ja kapoisen vyötärönsä lähes läpi koko elämänsä. Jotkut taas eivät perinnöllisten tai terveyssyiden takia onnistu pudottamaan painoaan, vaikka terveytensä uhalla noudattaisivat rankkojakin laihdutuskuureja ja näkevät melkeinpä nälkää.

Mitä tällöin on tehtävissä? Ihanteellista olisi, että noudattaisit tasapainoista ruokavaliota, joka tarjoaa sinulle kaikki tärkeät vitamiinit ja mineraalit. Sinun tulisi syödä proteiineja pitääksesi lihaksesi vahvoina, sillä usein lihakset pehmenevät painonpudotuksen tuloksena. Nämä juomat tasapainoisen ruokavalion lisänä nautittuina nopeuttavat varmasti aineenvaihduntaasi ja auttavat sinua näin onnistumaan painonpudotuksessasi.

1. Omenan kuori ja kaneli

Omenan kuoret tunnetaan niiden hoikentavista vaikutuksista, mutta mistä tämä johtuu? Periaatteessa kahdesta asiasta: ursolihaposta ja aktiivisesta kollageenista. Omenan kuoren sisältämä ursolihappo ennaltaehkäisee nivelten kulumista, kontrolloi kolesterolia ja pitää luut vahvoina ja terveinä. Aktiivinen kollageeni pitää huolta ihostamme ja hiuksistamme. Jokainen, joka on onnistunut polttamaan rasvaa ja kasvattamaan samalla lihaksia ylistää näitä luonnon ihmeitä.

Juoman valmistaminen omenan kuorista ja kanelista on helppoa. Lisää kolmen luomuomenan kuoret ja litra vettä kattilaan. Kun seos alkaa kiehua, lisää joukkoon ruokalusikallinen kanelia. Nauti tätä herkullista juomaa pitkin päivää.

2. Vihreä tee ja kaneli

Se, että vihreä tee on loistava tapa nopeuttaa aineenvaihduntaa, ei ole mikään salaisuus tai uusi juttu. Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja ja tekee hyvää sydämelle ja ruoansulatukselle. Sen lisäksi se on loistava apu painonpudotukseen.

Kun yhdistät vihreän teen ja kanelin, saat aikaan upean juoman, joka on hyvä lisä jokaiseen ruokavalioon. Sinun tarvitsee vain valmistaa vihreä tee normaaliin tapaan ja lisätä joukkoon hieman kanelia. Jos nautit juomaa kaksi kertaa päivässä, aamulla ja iltapäivällä, tulet huomaamaan tuloksia.

3. Ananas ja inkivääri

Herkullinen, terveellinen, parantava ja hoikistava. Miten tätä voisi vastustaa? Tätä juomaa tulisi nauttia kaksi kertaa päivässä aamiaisen ja illallisen yhteydessä. Kuten jo varmaan tiedätkin, ananas on puhdistava hedelmä, ja kun tämä yhdistetään inkiväärin kanssa, saadaan aikaan helppo hoitokeino aineenvaihdunnan nopeuttamiseksi.

Inkivääri pitää sisällään myös tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia ja se pitää huolta ruoansulatusjärjestelmästä. Inkivääri ja ananas yhdistettynä puhdistavat ja parantavat kehoa sekä nopeuttavat aineenvaihduntaa.

Näin valmistat juoman ananaksesta ja inkivääristä: Keitä pari desilitraa vettä ja lisää joukkoon vastaraastettua inkivääriä. Anna juoman hautua jonkin aikaa ja suodata se sitten. Tee kahdesta ananassiivusta mehua tehosekoittimen tai mehulingon avulla ja sekoita mehu inkiväärijuoman kanssa. Herkullista!

4. Cayennepippuri, vihreä tee ja hunaja

Cayennepippuri, hunaja ja vihreä tee ovat kaikki lämpöä tuottavia elementtejä, jotka voivat nopeuttaa aineenvaihduntaasi. Älä pelkää tämän sekoituksen kokeilemista – se on hyvin tunnettu ja se edesauttaa terveyttä suuresti. Jos nautit kyseisen juoman lounaan kanssa, se vähentää ruokahalua ja auttaa sinua näin välttämään iltapäivän naposteluja.

Juoman valmistaminen on helppoa. Valmista kupillinen vihreää teetä normaaliin tapaan ja lisää joukkoon hyppysellinen cayennepippuria (ei liikaa tai et pysty juomaan sitä!) sekä ruokalusikallinen hunajaa. Tämä juoma nopeuttaa aineenvaihduntaasi ja auttaa sinua täten saavuttamaan ihannepainosi. Kokeile jo tänään!

Muita vinkkejä aineenvaihdunnan tehostamiseksi

Kauraa, jogurttia ja marjoja aineenvaihdunnan tehostamiseksi

1. Syö ravitseva aamiainen.

Kun annat kehollesi energiaa heti aamusta, alkaa se toimimaan saman tien imien itseensä ravintoaineita ja polttaen rasvaa. Miten olisi kaurahiutaleet? Tai täysjyväleipä pinaatilla ja fetajuustolla? Nämä ruoat ovat ihanteellisia aamupaloja ja laittavat aineenvaihduntasi käyntiin heti aamusta.

2. Syö ruokia, jotka sisältävät paljon Omega-3 -rasvahappoja.

Ruoat, kuten tonnikala ja lohi sisältävät terveellisiä rasvoja, jotka nopeuttavat aineenvaihduntaa ja lievittävät tulehduksia. Lisäksi ne kontrolloivat hormoneja, jotka säätelevät rasvan varastoitumista.

3. Älä ikinä jätä aterioita väliin.

Jätätkö aterioita väliin? Se on paha virhe. Ihanteellisesti sinun tulisi syödä 5-6 pientä ateriaa päivän mittaan, joista aamiainen on yksi tärkeimmistä. Säännöllinen syöminen viestittää kehollemme, että ruokaa on säännöllisesti tarjolla. Kun jätämme aterian väliin, kehomme kuvittelee, ettei ruokaa ole enää tarjolla, joten se siirtyy rasvaa varastoivaan tilaan säilyttääkseen energiaa.

Tästä syystä on tärkeää syödä 5-6 terveellistä ateriaa päivässä. Pidä huolta, että ne sisältävät hedelmiä, vihanneksia, kuituja sekä proteiinia.

Kun noudatat tasapainoista ruokavaliota ja aktiivista elämäntyyliä aineenvaihdunnan tehostamiseksi, nämä juomat tulevat epäilyksettä auttamaan sinua saavuttamaan painonpudotustavoitteesi.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Wolfe, K., Wu, X., & Liu, R. H. (2003). Antioxidant activity of apple peels. Journal of Agricultural and Food Chemistry. https://doi.org/10.1021/jf020782a
  • Higdon, J. V., & Frei, B. (2003). Tea Catechins and Polyphenols: Health Effects, Metabolism, and Antioxidant Functions. Critical Reviews in Food Science and Nutrition. https://doi.org/10.1080/10408690390826464
  • Alkhatib, A., Seijo, M., Larumbe, E., & Naclerio, F. (2015). Acute effectiveness of a “fat-loss” product on substrate utilization, perception of hunger, mood state and rate of perceived exertion at rest and during exercise. Journal of the International Society of Sports Nutrition. https://doi.org/10.1186/s12970-015-0105-8

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.