Vähennä huonoa kolesterolia kotikeinoin

Sen lisäksi, että kaura estää rasvan ja sokerin kertymisen valtimoihin, alentaa se kolesterolin tasoa elimistössä. Kauran sisältämä liukeneva kuitu estää kolesterolin imeytymistä sekä edistää sen poistumista.

Kolesteroli on rasvaa, jota keho tarvitsee tietyissä määrissä, jotta se voisi pysyä terveenä sekä kykenisi toimimaan normaalisti. Alhaisen tiheyden omaava rasvaproteiini tunnetaan yleiskielessä nimityksellä ”huono kolesteroli”, sillä se voi tukkia valtimot sekä aiheuttaa monen tyyppisiä sairauksia. Sen sijaan korkean tiheyden omaava rasvaproteiini on hyvälaatuista kolesterolia. Se itse asiassa auttaa lähettämään huonoa kolesterolia maksaan, jossa tämän haitallisen tyypin poistuminen elimistöstä alkaa.

Ihmisen solut tarvitsevat tietyn määrän kolesterolia, ja keho jakaa sitä tarpeensa mukaisesti. Mutta monet niistä ruoista joita syömme nykypäivänä sisältävät paljon kolesterolia, ja tämä saattaa aiheuttaa huonon tyyppisen kolesterolin kertymistä elimistöön. Se tukkii valtimot sekä aiheuttaa niiden kovettumista.

Valtimoiden menettäessä joustavuuttaan on seurauksena se, että verenkierto vaikeutuu. Suonet muuttuvat tällöin kapeammiksi, ja vähitellen ne alkavat estää verenkiertoa. Ottaen huomioon ne vakavat riskit, joita tähän terveysongelmaan liittyy, on tärkeää alkaa omaksua sellaisia tapoja, jotka vähentävät kolesterolin määrää elimistössä sekä estävät vaarallisia ongelmia tulevaisuudessa. Onko sinulla kuitenkin jo todettu korkea kolesteroli? Jatka lukemista, sillä tässä artikkelissa kerromme muutamista hoidoista, joiden avulla voit vähentää huonon tyyppistä kolesterolia.

Koivutee

Koivu on puu, jolla on erinomaisia kehoa puhdistavia kykyjä. Se stimuloi kehon jätteenpoistoprosessia sekä vähentää kolesterolin määrää veressä. Jotta voisit hyötyä koivun mahtavista ominaisuuksista, tarvitsee sinun vain juoda hauduketta, jonka valmistukseen olet käyttänyt koivunlehtiä. Toista sitten tätä hoitoa kolme kertaa päivässä.

Tarvittavat ainekset

  • Puoli ruokalusikallista kuivattuja koivunlehtiä
  • 1 kupillinen vettä (250 ml)

Näin valmistat tämän hoidon

Keitä kupillinen vettä ja lisää koivunlehdet. Anna kiehua hiljalleen 5 minuutin ajan alhaisella lämmöllä. Ota kattila pois liedeltä ja anna nesteen olla 10 minuutin ajan, ja nauti juomaa sitten kolme kertaa päivässä.

Kauramaito

Kauramaito

Kaura on yksi kaikkein terveellisimmistä ruoista, joita voit lisätä päivittäiseen ruokavalioosi. Siinä on paljon liukenevaa kuitua, joka saa elimistön imeyttämään verenkiertoonsa vähemmän rasvoja ja sokereita. Tämä puolestaan on avuksi kolesterolin määrän alentamiseksi. Jotta voisit hyötyä kauran mahtavista ominaisuuksista parhaiten, kannattaa valmistaa kauramaitoa ja juoda sitä päivän aikana useamman kerran.

Tarvittavat ainekset

  • 3 ruokalusikallista kaurahiutaleita
  • 1 litra vettä

Näin tämä hoito valmistetaan

Sinun tarvitsee vain laittaa kolme ruokalusikallista kauraa purkkiin ja kaataa litra vettä sekaan. Anna tämän seoksen seistä yön yli. Seuraavana päivänä siivilöi neste, ja ala nauttimaan juomaa useamman kerran päivittäin.

Munakoisovesi

Munakoisosta on tullut suosittu tuote viime vuosien aikana, sillä on todistettu, että sitä sisältävän veden juonti säännöllisesti auttaa kehoa polttamaan enemmän rasvaa. Tämän lisäksi on todistettu, että munakoisovettä juovat ihmiset pystyvät alentamaan huonon kolesterolin määrää elimistössään. Tämä vaikutus tulee siitä, että munakoiso sisältää nasunin-nimistä kasviravinnetta, joka auttaa poistamaan vapaita radikaaleja.

Tarvittavat ainekset

  • 1 munakoiso
  • 2 litraa vettä

Näin tämä hoito valmistetaan

Viipaloi munakoiso ja keitä sitä kahdessa litrassa vettä. Kun neste on kiehunut muutaman minuutin ajan, ota kattila pois liedeltä ja anna sen olla, kunnes neste on huoneenlämpöistä. Juo kupillinen tätä nestettä useamman kerran päivässä.

Punaviini ja persilja

Persilja

Jos juot lasillisen punaviiniä päivässä, pystyt edistämään huonon kolesterolin määrän alenemista kehossasi, sillä punaviini sisältää paljon antioksidantteja. Ne tunnetaan nimellä polyfenolit, ja ne pystyvät vähentämään huonon kolesterolin määrää kehossa, mutta lisäksi ne stimuloivat hyvän kolesterolin tuotantoa.

Persiljalla puolestaan on ne loistavat hyödyt, että se sisältää runsaasti flavonoideja sekä toimii verisuonia laajentavana tuotteena, mikä johtuu sen sisältämästä apiolista.

Jos yhdistät nämä kaksi ainesta yhteen hoitoon, saat  itsellesi erinomaisen seoksen, joka alentaa huonoa kolesterolia sekä parantaa lisäksi sydämen ja verisuonten terveyttä.

Tarvittavat ainekset

  • 750 ml punaviiniä
  • 50 grammaa persiljaa

Näin tämä hoito valmistetaan

Sekoita ainekset ja laita ne ilmatiiviiseen purkkiin. Anna seistä 12 päivän ajan, ja aloita sitten tämän nesteen juonti jokaisen aterian jälkeen.

Artisokkatee

Artisokasta valmistettu hauduke on mahtava apu elimistön puhdistamiseksi. Se poistaa myrkyllisiä aineita sekä vähentää huonoa kolesterolia. Lisäksi artisokkateen juonti säännöllisesti voi auttaa sinua pudottamaan painoa helpommin.

Tarvittavat ainekset

  • 2 artisokanlehteä
  • 1 kupillinen vettä (250 ml)

Näin tämä hoito valmistetaan

Keitä artisokanlehtiä kupillisessa vettä 15 minuutin ajan ja poista kattila liedeltä. Anna seoksen seistä vielä viiden minuutin ajan. Suosittelemme, että joisit tätä hauduketta tyhjään vatsaan, mutta on tärkeää muistaa, että mikäli sinulla on joitakin ruoansulatuksen ongelmia, kannattaa tätä juomaa välttää kokonaan.

Aloita vähentämään huonoa kolesterolia näillä luonnollisilla ja edullisilla kotihoidoilla – tästä sinua tulee kiittämään yleinen terveytesi.