Energisoiva rhodiola-kaurajuoma

Rhodiolahauduke auttaa vähentämään kroonista stressiä ja uupumusta. Kaura puolestaan antaa sinulle vitamiineja ja mineraaleja, joista saat hyvän lisäannoksen energiaa.

Muutkin kuin urheilijat tarvitsevat joskus hiukan lisäenergiaa. Joinakin päivinä olosi voi olla tavallista väsyneempi, ja katsoessasi peiliin saatat ihmetellä kuinka ihmeessä tulet selviämään päivästäsi.

Ja entäpä kaikki ne illat, jolloin tulet kotiin töistä ja joudut kohtaamaan loppumattoman listan tekemättömiä asioita? Älä huoli – tässä artikkelissa annamme reseptin, jonka avulla voit nostaa energiatasoasi välittömästi. Saat näillä ohjeilla luonnollisen luottojuoman, joka on äärimmäisen helppo valmistaa milloin tahansa. Jatka siis lukemista, jotta voisit tuntea itsesi energiseksi niinä hetkinä, jolloin tarvitset lisäpanoksia!

Yrttihoito, josta saat mahtavan määrän energiaa: rhodiola-kaurajuoma

Kaurasmoothie

Tämä smoothie on loistava apu sekä lapsille, vanhuksille että aikuisille. Sen ominaisuudet ovat hyödylliset ja tehokkaat. Seuraavassa kerromme, mitä kaikkia hyvinvointia edistäviä vaikutuksia tämä juoma sisältää.

 • Se taistelee uupumusta ja yleistä voimattomuuden tunnetta vastaan.
 • Parantaa verenkiertoa ja hapen pääsyä aivoihin, mikä vähentää puolestaan päänsärkyjä.
 • Parannat näiden ainesten avulla keskittymiskykyäsi.
 • Saat sekoituksen antioksidantteja, mineraaleja ja vitamiineja, joten tämä juoma on täydellinen apu aina kun tunnet itsesi heikoksi ja uupuneeksi tai koet huimausta. Se on loistava luonnollinen hoito, joka sopii erittäin hyvin niille, joiden vastustuskyky on heikentynyt.

Kuinka tämä juoma valmistetaan?

Tarvitset seuraavat ainekset:

 • 2 dl vettä
 • 2 ruokalusikallista kaurahiutaleita (40 gr)
 • 1 rhodiola-teepussi tai 20 grammaa rhodiolaa
 • 2 ruokalusikallista hunajaa (40 gr)

Saatat tässä vaiheessa miettiä, että mikä ihmeen rhodiola? Ensinnäkin voimme kertoa, että sitä löytyy helposti luontaistuotekaupoista (ja jopa joidenkin tavallisten markettien teeosastolta). Rhodiola on lääkekasvi, jota venäläiset sotilat käyttivät kohentaakseen kuntoaan taisteluissa. Kiinassa se tunnetaan muun muassa ”kultaisena kasvina”, sillä sen ominaisuuksiin kuuluvat elimistöä palauttavat ja virkistävät kyvyt. Rhodiola voi myös parantaa ihmisen mielialaa.

Kannattaa lisäksi pitää mielessä, että rhodiola tunnetaan sen kyvyistä vähentää stressiä ja uupumusta sekä vahvistaa vastustuskykyä. Ne ihmiset, joilla on paljon stressiä, kärsivät suuremmalla todennäköisyydellä vastustuskyvyn heikentymisestä, ja siten heillä on isompi riski saada tartuntoja ja sairauksia. Älä siis epäröi, vaan hanki rhodiolaa ja ala hyötymään sen yleiskuntoa parantavista vaikutuksista!

Kuinka monta kertaa olemmekaan jo kertoneet kauran monista hyödyistä? Hyvin monta, ja täysin aiheesta! Kauraa pidetään nimittäin superruokana, ja siitä saa runsaasti vitamiineja ja mineraaleja. Se auttaa hallitsemaan niin kutsuttua huonoa kolesterolia, ja se parantaa yleistä terveyttäsi. Lisäksi kaura auttaa painonhallinnassa – todellinen loistotuote hyvinvoinnin kannalta!

Kaura ja puukauha

Kuinka tämä energisoiva kaura- ja rhodiolajuoma sitten valmistetaan?

 • Ensimmäiseksi tarvitset hiukan rhodiolaa, jota voit hauduttaa. Voit ostaa sitä teepusseissa (hauduta yksi teepussi desilitrassa vettä) tai irtonaisena; jos ostat irtoteetä luontaistuotekaupasta, kannattaa valmistaa hauduke kattilassa. Anna teen hautua desilitrassa kuumaa vettä (ei kiehuvassa) 20 minuutin ajan.
 • Seuraavaksi tarvitset kaurahiutaleita. Jos käytät pikahiutaleita, säästät paljon aikaa. Laita kaksi ruokalusikallista pikahiutaleita yhteen desilitraan vettä ja anna kiehua. Hyvin helppoa! Jos käytät sen sijaan tavallisia hiutaleita, tulee niiden antaa liota kahden tunnin ajan ennen keittämistä.
 • Mitä sitten seuraavaksi? Laita rhodiolatee ja kaura tehosekoittimeesi. Sekoita aineksia, kunnes saat aikaiseksi tasaisen koostumuksen. Tulet huomaamaan, että juomasi alkaa tuoksua miellyttävältä sitä sekoittaessasi.
 • Jos haluat poistaa kaikki mahdolliset kokkareet, voit siivilöidä juoman. Kaada juomasi lasiin. Voit lisätä halutessasi muutaman jääkuution, tai voit myös juoda juomasi huoneenlämpöisenä – riippuu omasta mieltymyksestäsi!
 • Jos tarvitset makeutusainetta juomaan, lisää kaksi ruokalusikallista hunajaa. Jotkut laittavat myös hiukan kanelia pinnalle. Tämän juoman maku on miellyttävä ja mieto, ja neste tuntuu hyvältä vatsassasi. Se ei aiheuta ongelmia ruoansulatuksellesi, joten tämä terveysjuoma sopii monelle – niin aikuisille kuin lapsillekin. Se sopii hyvin myös niille, joilla on diabetes.
 • Lopuksi annamme vielä tämän vinkin: juo smoothiesi hitaasti ja istuen. Nauti tästä rauhallisesta hetkestä ja rentoudu. Tulet huomaamaan kuinka noin puolen tunnin kuluttua tunnet olosi voimakkaammaksi ja rentoutuneemmaksi, ja sinulla on enemmän energiaa. Tämä juoma sopii nautittavaksi mihin aikaan päivästä tahansa, mutta sitä ei kannata juoda kuin yhden kerran päivän aikana, sillä rhodiola voi olla hyvinkin stimuloiva vaikutuksiltaan.

Uskaltaudu siis kokeilemaan tätä ainutlaatuista energisoivaa juomaa, joka yhdistää kauran ja rhodiolan. Älä odota – ala taistelemaan uupumusta vastaan luonnollisesti!