Logo image
Logo image

Hoitokeino nesteen kertymistä ja vatsarasvaa vastaan

3 minuuttia
Inkivääri auttaa polttamaan rasvaa vauhdittamalla aineenvaihduntaa sekä tekemällä olosta kylläisen. Kaneli nostaa kehon lämpötilaa johtaen näin samanlaisiin tuloksiin.
Hoitokeino nesteen kertymistä ja vatsarasvaa vastaan
Viimeisin päivitys: 23 tammikuuta, 2019

Kenellä nyt ei olisi yhtään ylimääräistä rasvaa vyötäröllä? On täysin normaalia, varsinkin naisten kohdalla, että kun ikäännymme ja aineenvaihduntamme hidastuu, rasva ja kehon ylimääräiset nesteet kertyvät vyötärön alueelle. Haluatko oppia tähän helpon hoitokeinon? Esittelemme hoitokeinon vatsarasvaa vastaan tässä artikkelissa!

Helppo tapa vatsarasvaa vastaan ja nesteiden kertymisen ehkäisyyn

Some figure

Onko todella mahdollista taistella molempia vastaan samaan aikaan? Poistaa kehoon kertyneitä nesteitä ja taistella lihavuutta vastaan samaan aikaan? Kyllä vain, mutta mitään ihmeparannuskeinoa ei tietenkään ole olemassa. Tämä on yksinkertainen ja terveellinen hoitokeino, jota sinun tulee noudattaa joka päivä. Joskus kaikkein pienimmät asiat johtavat parhaisiin tuloksiin, varsinkin, jos kyse on hoitavista kasveista. Mutta mitä me tarkoitammekaan “hoitavilla kasveilla”?

Voikukka

Kyseessä on yksi parhaista kasveista taistelussa vatsarasvaa vastaan. Asiantuntijoiden mukaan tämän kasvin juuri on se osa kasvista, jolla on laihduttavia vaikutuksia. Löydät voikukan juurta luontaistuotekaupoista, ja se todella toimii. Sen lisäksi, että se puhdistaa tehokkaasti maksaa ja munuaisia, se myös stimuloi virtsantuotantoa. Tämä taas vähentää vatsan alueen tulehduksia, säännöstelee verensokeria sekä vauhdittaa aineenvaihduntaa. Kerrassaan upeaa!

Tuore, murskattu inkivääri

Tiedätkin jo luultavasti inkiväärin upeista, rasvaa ja kuona-aineita poistavista sekä tulehduksia vastaan taistelevista ominaisuuksista. Tämän lisäksi Maastrichtin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan inkivääri nopeuttaa aineenvaihduntaa ja auttaa polttamaan jopa enemmän rasvaa. Inkivääri tekee olosi kylläiseksi, ja sen nauttiminen onkin erinomainen tapa aloittaa päivä.

Kaneli

Tiesitkö, että kanelin syöminen on loistava tapa polttaa rasvaa ja pudottaa painoa? Sen lisäksi että se maistuu herkulliselta, kanelin lisääminen tiettyihin ruokiin ja juomiin on todella tehokas tapa alentaa verensokerin tasoa insuliinipiikkien ja -laskujen välttämiseksi. Kaneli myös nostaa hieman kehon lämpötilaa, mikä aiheuttaa erilaisia kemiallisia reaktioita, joiden johdosta aineenvaihdunta vilkastuu. Kun kehosi käyttää energiaa lämmön säätelyyn, kalorit palavat tehokkaammin.

Minttu

Pidätkö mintun herkullisesta mausta? Mitä sen lääkinnällisiin ominaisuuksiin tulee, minttu on loistava apu rasvanpolttoon, ruoansulatuksen toimintojen stimuloimiseen ja ruoansulatuksen nopeuttamiseen. Se myös edesauttaa sappirakon toimintaa nopeuttaen sapen muodostumista.

Miten tämä hoitokeino valmistetaan?

Some figure

  • 1 ruokalusikallinen voikukan juurta
  • 1 ruokalusikallinen tuoretta, raastettua inkivääriä
  • Hyppysellinen kanelia
  • 5 mintunlehteä
  • 3,5 dl vettä
  • 2 ruokalusikallista hunajaa

Valmistus

Some figure

Tämä on helposti valmistettava juoma, jota sinun tulisi nauttia kolmesti päivässä, kolmena päivänä viikossa. Ensimmäinen annos tulisi nauttia heti herättyäsi ennen aamupalaa. Juo se lämpimänä tyhjään vatsaan. On tärkeää, että kaikki ainesosat ovat tuoreita. Näitä kasveja löytyy melkein mistä tahansa, joten ne on helppo hankkia. Pidä kuitenkin huolta siitä, että käytät voikukasta nimenomaan sen juurta, sillä kuten kerroimme jo aiemmin, se on kasvin osista paras laihtumista ajatellen.

Seuraava annos tulisi nauttia lounaan jälkeen, jolloin se auttaa ruoansulatusta ja myrkkyjen poistumista kehosta. Nauti kolmas ja viimeinen annos juuri ennen nukkumaanmenoa. Muista nauttia juoma aina lämpimänä niin, ettei se ole liian kylmää tai liian kuumaa.

Kaikkien muiden juoman tarjoamien vaikutusten lisäksi hunajan, mintun ja inkiväärin yhdistelmä auttaa sinua nukkumaan paremmin. Tämä juoma ei ole pelkästään mainio apu rasvan vähentämiseen, se on myös loistava tapa pitää muutenkin huolta kehosta ja ruoansulatuksen hyvinvoinnista.

Juoman valmistaminen on yksinkertaista. Yhdistä vain kaikki ainesosat 3,5 desilitraan vettä ja kiehauta seos. Anna sen sitten jäähtyä kymmenisen minuuttia, ja kaada se sen jälkeen lasiseen säilytysastiaan, jossa sen tulisi jäähtyä huoneenlämpöiseksi. Juo yksi kolmasosa juomastasi kolme kertaa päivässä, ja toista tämä rutiini kolmesti viikossa parhaiden tulosten saavuttamiseksi.

Kuten totta kai tiedätkin, sinun tulisi yhdistää tämä hoitokeino tasapainoiseen ruokavalioon, joka ei sisällä haitallisia rasvoja. Älä myöskään unohda päivittäisen liikunnan merkitystä, olipa kyse vaikka vain 30 minuutin kävelystä reippaaseen tahtiin. Jos teet tämän kaiken yhdessä ystäväsi kanssa, siitä tulee vielä helpompaa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Yates, L. (2016). How to reduce chronic pain through diet. Medical Observer — Diet and Nutrition.

  • Peirce, V., Carobbio, S., & Vidal-Puig, A. (2014). The different shades of fat. Nature. https://doi.org/10.1038/nature13477

  • Herranz-López, M., Barrajón-Catalán, E., Segura-Carretero, A., Menéndez, J. A., Joven, J., & Micol, V. (2015). Lemon verbena (Lippia citriodora) polyphenols alleviate obesity-related disturbances in hypertrophic adipocytes through AMPK-dependent mechanisms. Phytomedicine. https://doi.org/10.1016/j.phymed.2015.03.015


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.