Logo image
Logo image

7 vatsarasvaa polttavaa ruokaa

4 minuuttia
Jotta pystyisit vähentämään vatsanseudun rasvaa, tulisi sinun syödä päivittäin vähintään neljä pientä ateriaa. Lisäksi tulisi syödä kaksi tai kolme omenaa, jotka voidaan sisällyttää esimerkiksi aamiaiseen ja mehuihin. Omenat ovat tehokas ja luonnollinen apu elimistön ylimääräisen rasvan polttamiseksi.
7 vatsarasvaa polttavaa ruokaa
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Mitä tulee kehoon kerääntyneeseen ylimääräiseen rasvaan, on vatsanseutu monelle epäilemättä juuri se alue, joka aiheuttaa eniten harmia. Rasvaa kertyy sinne usein melkein huomaamatta, hävittäen sen luontaisen vyötärölinjan, jonka kovin moni haluaisi takaisin. Mitä tälle ylimääräiselle rasvalle voi tehdä?

Me suosittelemme muutamien herkullisten ruokien lisäämistä päivittäiseen ruokavalioosi, sillä jo pienellä vaivannäöllä pystyt vähentämään vatsaan kerääntynyttä rasvaa nopeasti ja tehokkaasti. Kaikki nämä vinkit ovat luonnollisia ja terveellisiä, joten ne ovat turvallinen ja maistuva tapa kaventaa vyötärölinjaa!

Suosituksia vatsarasvan vähentämiseksi

Jotkut epäterveelliset päivittäiset tavat, kuten esimerkiksi istuma-asentoon painottuva työ tai ajanvietto, tai kehno ruokavalio, saattavat lisätä vatsarasvan määrää niin paljon, että se alkaa häiritä tai muuttua riskitekijäksi. Kuten me kaikki jo tiedämme, ei painonpudotuksessa auta ihmeiden toivominen – jos haluat hoikistua, täytyy sen eteen olla valmis tekemään töitä ja myös pieniä uhrauksia. Tällaisiin uhrauksiin kuuluu sellaisten ruokien jättäminen historiaan, jotka aiheuttavat nesteiden ja rasvan kerääntymistä elimistöön.

Seuraavien ohjeiden noudattaminen on avain solakkaan vatsanseutuun, joten jatka lukemista jos haluat hoikistua luonnollisella ja yksinkertaisella tavalla!

 • Juo kaksi litraa vettä päivittäin, ja tämän lisäksi juo myös tuorepuristettuja hedelmämehuja.
 • Vähennä jalostettujen jauhojen, prosessoitujen ruokien sekä makeisten syöntiä.
 • Jätä suola pois ruokavaliostasi, sillä se on pääsyy liialliseen nesteeseen kehossa.
 • Totuta itsesi harrastamaan hiukan liikuntaa joka ikinen päivä. Tähän riittää yksinkertaisesti kävely puolen tunnin ajan päivittäin, ja pystyt näin parantamaan terveyttäsi oleellisesti. Älä siis odota, vaan ryhdy kävelemään aina kuin pystyt!
 • Muista, että dieetillä oleminen ei tarkoita sitä, että et voi syödä enää mitään. Sinun tulisi tällöin syödä hedelmiä neljä kertaa päivässä: aamiaisella (tämä on erittäin tärkeää!), lounaalla, välipalaksi ja illallisella. On parasta syödä aterioilla vain pieniä määriä ruokaa, ja aterioiden määrä tulisi pitää neljässä. Esimerkiksi aamiaista tai lounasta ei koskaan tulisi jättää väliin – vaikka kuinka kiire olisi.
 • On myös hyvä sisällyttää ruokavalioon seuraavat vatsarasvaa polttavat ruoat.

Vatsarasvaa polttavat ruoat 7 hyvää vaihtoehtoa

1. Omena

Some figure

Mitäpä, jos aloittaisit tästä lähtien jokaisen päiväsi herkullisella omenalla? Näin edistäisit suuresti vatsan kaventumista, ja myös lääkärit ja ravitsemusasiantuntijat suosittelevat omenoita aamiaisella syötäviksi. Jos yhdistät ne kaurahiutaleisiin, on tämä mahtava valinta aamiaiseksi.

Omenat auttavat rasvan polttamisessa siksi, että ne sisältävät suuren määrän C-vitamiinia, flavonoideja ja betakaroteenia. Tulisi kuitenkin pitää mielessä, että omenoita tulee syödä enemmän kuin yksi, jos haluaa nähdä oleellisia tuloksia – kaksi tai kolme päivässä on hyvä määrä. Siksi kotitekoinen ja helposti valmistettava mehu onkin hyvä idea sen lisäksi, että syöt yhden omenan aamiaisella. Esimerkiksi omena- ja punajuurimehu on täydellinen juoma illallisen kylkeen, joten voit nauttia omenoista monella tavalla!

Some figure

2. Banaanit

Yhdessä banaanissa on 75-130 kaloria, ja tämä hedelmä sisältää monia tärkeitä ravinteita, kuten kaliumia, kalsiumia, magnesiumia ja vitamiineja. Banaani onkin oikea isotoninen juoma ruoan muodossa, ja varsinainen aarre ravinteiden kannalta – sitä kannattaisi hyödyntää ainakin kerran päivässä.

Jos syöt päivittäin enemmän banaaneja ja muitakin tuoreita hedelmiä, pystyt helpottamaan painonpudotusta, mutta parannat samalla myös terveyttäsi. Pidä siis mielessä, että banaanit ovat mahtava välipala aamu- tai iltapäivällä, sillä ne edesauttavat kylläisyyden tunnetta sekä tarjoavat suuren määrän erilaisia vitamiineja päivääsi varten.

3. Selleri

Sellerin tulisi myös olla vakituinen osa ruokavaliotasi. Tämä vihannes auttaa sinua vähentämään painoa luonnollisesti, ja se sopii mahtavasti monenlaisiin ruokiin. Selleri on herkullista millä tahansa tavalla valmistettuna – niin juomissa kuin ruoissa. Se sisältää paljon C-vitamiinia ja kalsiumia, ja erityisesti tämän takia se sopiikin hyvin painonpudotuksen tueksi. Kokeile siis selleriä heti kun pystyt!

4. Äyriäiset

Some figure

Tämä vaihtoehto saattaa olla hiukan kallis jokapäiväiseen ruokailuun, mutta suosittelemme äyriäisten syöntiä ainakin kolme kertaa viikossa. Niissä on tietyn tyyppistä kertatyydyttymätöntä rasvaa, joka edesauttaa elimistöön kerääntyneen rasvan määrän vähentämisessä. Siten äyriäiset ovat erittäin terveellisiä, ja ne ovat hyvin Omega-3 -pitoisia. Äyriäisiä voi syödä yhdistettyinä erilaisiin ruokalajeihin, ja niistä saa suuren määrän vitamiineja ja mineraaleja.

avokadoista on hyötyä vatsarasvan polttamisessa5. Avokadot

On olemassa harhaluulo, jonka mukaan avokadot aiheuttaisivat painon lisääntymistä. Tämä ei ole totta! Avokadoissa on oleiinihappoa, joka auttaa poistamaan tai viivyttämään näläntunnetta. Lisäksi avokadot sisältävät kuitua, mikä on hyödyksi litteämmän vatsan tavoittelussa.

Avokado onkin loistava vatsarasvaa polttava ruoka, kunhan sitä ei kuitenkaan syödä liian paljon. Yksi avokado päivässä on riittävästi, ja tämä hedelmä on loistava ja aina yhtä herkullinen lisä salaatteihin ja sosekeittoihin.

6. Kirsikat

Some figure

Kirsikat ovat fantastisia, ja jos löydät niitä paikalliselta torilta hyvään hintaan, kannattaa ostaa samalla isompi pussillinen! Kirsikat ovat hyväksi ruoansulatuselimistölle ja sydämelle, ja ne auttavat alentamaan kolesterolin ja virtsahapon määrää elimistössä. Ne toimivat myös aineenvaihdunnan tasapainottajina ja vähentävät näläntunnetta, pitäen samalla huolta terveydestäsi.

Kirsikoissa on paljon antioksidantteja, ja aina kun vuodenaika on sopiva, kannattaa hyödyntää tätä herkullista hedelmää. Ei kuitenkaan ole suositeltavaa juoda kaupoissa myytävää kirsikkamehua, ellei se ole tuoretta – kirsikka menettää tällöin ravintoarvonsa, ja usein kirsikkajuomat ovatkin pelkkiä sokeripitoisia mehuja. Ne eivät silloin ole painonpudotuksen kannalta ollenkaan hyväksi.

7. Tomaatit

Some figure

Olemme innokkaita tomaatin kannattajia, sillä ne ovat maistuva aines salaateissa ja kastikkeissa, ja ne sopivat kaikkiin ruokalajeihin. Lisäksi tomaatit ovat hyödyksi painonpudotuksessa, sillä ne vähentävät rasvan määrää veressä. Siten ne puhdistavat elimistöä ja hillitsevät rasvan kerääntymistä kehoon. Älä siis jätä tätäkään maistuvaa luonnontuotetta pois päivittäisestä ruokavaliostasi!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Burke, L. M., Kiens, B., & Ivy, J. L. (2004). Carbohydrates and fat for training and recovery. In Journal of Sports Sciences. https://doi.org/10.1080/0264041031000140527
 • Wansink, B., & Chandon, P. (2006). Can “Low-Fat” Nutrition Labels Lead to Obesity? Journal of Marketing Research. https://doi.org/10.1509/jmkr.43.4.605
 • Weaver, C. M., Dwyer, J., Fulgoni, V. L., King, J. C., Leveille, G. A., MacDonald, R. S., … Schnakenberg, D. (2014). Processed foods: Contributions to nutrition. American Journal of Clinical Nutrition. https://doi.org/10.3945/ajcn.114.089284
 • Spreadbury, I. (2012). Comparison with ancestral diets suggests dense acellular carbohydrates promote an inflammatory microbiota, and may be the primary dietary cause of leptin resistance and obesity. Diabetes, Metabolic Syndrome and Obesity: Targets and Therapy.
 • Eales J, Lenoir-Wijnkoop I, King S, Wood H, Kok FJ, Shamir R, Prentice A, Edwards M, Glanville J, Atkinson RL. Is consuming yoghurt associated with weight management outcomes? Results from a systematic review. Int J Obes (Lond). 2016; 40(5): 731-746.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.