Näin pudotat painoa sellerin avulla

On yleisesti tiedetty asia, että vihanneksista saa laajan valikoiman hyötyjä terveyden kannalta, minkä vuoksi jokaisen on siis erittäin tärkeää sisällyttää niitä omaan ruokavalioonsa. Samalla tavoin on yleisesti tiedostettu tosiasia, että terveellisen ruokavalion omaksuminen tuo ihmiselle paremman elämänlaadun.

On myös hyödyllistä tietää, mitkä kaikista tarjolla olevista vihanneksista ovat sellaisia, jotka auttavat sinua tehokkaasti painonpudotuksessa – näihin kuuluvat muun muassa selleri. Tätä vihannesta käytetään useiden erilaisten ruokalajien valmistuksessa. Sitä suositellaan myös niille, joiden tarvitsee pudottaa painoaan, sillä se on vain vähän kaloreita sisältävä vihannes, eikä se sisällä ollenkaan rasvaa tai myöskään paljon hiilihydraatteja.

Sellerin ominaisuudet

Selleri on tunnettu sen suuresta vesipitoisuudesta, joka on suurinpiirtein 95 %. Tämä tekee siitä helposti sulavan ruoka-aineksen, sekä myös kosteuttavan ja erittäin tehokkaasti nestettä elimistöstä poistavan tuotteen.

Selleri myös auttaa puhdistamaan kehoa sekä saattaa estää vatsan ja paksusuolen syöpää. Sillä on myös tulehdusta vastaan taistelevia ominaisuksia, jotka auttavat hallitsemaan verenpainetta ja saattavat toimia selleri

Tämä vihannes sisältää eteerisiä öljyjä, joihin kuuluvat muun muassa limonene ja selinene, ja joista selleri saa sen nestettä poistavat ominaisuutensa. Niitä löytyy suurimmissa määrissä sellerin varresta ja siemenistä.

selleri_ja_ananas

Voit tehdä minkä tahansa tyyppisen sekoituksen yhdestä tai useammasta erilaisesta hedelmästä tai vihanneksesta, johon sitten lisäät oleellisen aineksen eli sellerin. Parhaat hedelmät ja vihannekset, jotka voit yhdistää selleriin, ovat seuraavat porkkana, kurkku ja omena. Tästä huolimatta, kuten mainitsinkin jo aiemmin, voit lisätä juomiin mitä tahansa hedelmää tai vihannesta, joka sinua miellyttää. Voit myös hyödyntää selleriä enemmän lisäämällä sitä useammin aterioihisi. Selleri ei ainoastaan ole terveellinen tuote, vaan myös erittäin herkullinen!

Tämän lisäksi on tärkeää, että muistat seuraavan seikan: jotta pystyisit hyötymään päivittäin nauttimistasi selleri-juomista, täytyy sinun niiden lisäksi omaksua tasapainoinen ruokavalio, ja erityisen tärkeä on myös liikunta-rutiinisi. Jos kuntosalilla käyminen ei ole sinun juttusi, voisit kävellä joka päivä puolen tunnin tai tunnin ajan, ja jo tämä on riittävä määrä liikuntaa!