Pudota painoa sellerin avulla

Pudota painoa sellerin avulla
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli.

Kirjoittanut Toimitus

Viimeisin päivitys: 20 joulukuuta, 2022

On yleisesti tiedetty asia, että vihanneksista saa laajan valikoiman hyötyjä terveyden kannalta, minkä vuoksi jokaisen on siis erittäin tärkeää sisällyttää niitä omaan ruokavalioonsa. Samalla tavoin on yleisesti tiedostettu tosiasia, että terveellisen ruokavalion omaksuminen tuo ihmiselle paremman elämänlaadun.

On myös hyödyllistä tietää, mitkä kaikista tarjolla olevista vihanneksista ovat sellaisia, jotka auttavat sinua tehokkaasti painonpudotuksessa näihin kuuluvat muun muassa selleri. Tätä vihannesta käytetään useiden erilaisten ruokalajien valmistuksessa. Sitä suositellaan myös niille, joiden tarvitsee pudottaa painoaan, sillä se on vain vähän kaloreita sisältävä vihannes, eikä se sisällä ollenkaan rasvaa tai myöskään paljon hiilihydraatteja.

Sellerin ominaisuudet

Selleri on tunnettu sen suuresta vesipitoisuudesta, joka on suurinpiirtein 95 %. Tämä tekee siitä helposti sulavan ruoka-aineksen, sekä myös kosteuttavan ja erittäin tehokkaasti nestettä elimistöstä poistavan tuotteen.

Selleri myös auttaa puhdistamaan kehoa sekä saattaa estää vatsan ja paksusuolen syöpää. Sillä on myös tulehdusta vastaan taistelevia ominaisuuksia, jotka auttavat hallitsemaan verenpainetta ja saattavat toimia unettomuutta vastaan. Se saattaa usein myös tehokkaasti helpottaa kuumetta ja allergioita.

selleri

Tämä vihannes sisältää eteerisiä öljyjä, joihin kuuluvat muun muassa limonene ja selinene, ja joista selleri saa sen nestettä poistavat ominaisuutensa. Niitä löytyy suurimmissa määrissä sellerin varresta ja siemenistä.

Sellerin sisältämät eteeriset öljyt toimivat myös erinomaisina bakteereja vastaan taistelevina ainesosina, mikä voi auttaa poistamaan minkä tahansa tyyppisen tulehduksen tai myrkyllisen aineen, joka saattaa löytyä munuaisista. Sellerillä on myös kyky poistaa kiviä, jotka ovat kehittyneet joko munuaisissa tai sappirakossa.

Tämä sellerin sisältämä laaja kirjo hyödyllisiä ominaisuuksia tekee siitä erinomaisen ruoka-aineksen, eikä vain sellaisille henkilöille, jotka haluavat pudottaa painoaan, vaan myös laajemmin ottaen. Erityisesti se sopii niille, jotka ovat kiinnostuneita pitämään yllä hyvää elämänlaatua.

Pudota painoa sellerin avulla

Niille, jotka haluavat käyttää selleriä tehokkaana painonpudotusta edesauttavana keinona, esittelen tässä erittäin yksinkertaisen ja tehokkaan reseptin, joka auttaa karistamaan kehosta muutaman ylimääräisen kilon.

Pudota painoa sellerin avulla noudattamalla tätä vinkkiä: valmista herkullisia juomia sellaisista aineksista, jotka sinua eniten miellyttävät, yhdistäen ne muutamaan sellerinvarteen.

selleri_ja_ananas

Voit tehdä minkä tahansa tyyppisen sekoituksen yhdestä tai useammasta erilaisesta hedelmästä tai vihanneksesta, johon sitten lisäät oleellisen aineksen eli sellerin. Parhaat hedelmät ja vihannekset, jotka voit yhdistää selleriin, ovat seuraavat porkkana, kurkku ja omena. Tästä huolimatta, kuten mainitsinkin jo aiemmin, voit lisätä juomiin mitä tahansa hedelmää tai vihannesta, joka sinua miellyttää. Voit myös hyödyntää selleriä enemmän lisäämällä sitä useammin aterioihisi. Selleri ei ainoastaan ole terveellinen tuote, vaan myös erittäin herkullinen!

Tämän lisäksi on tärkeää, että muistat seuraavan seikan: jotta pystyisit hyötymään päivittäin nauttimistasi selleri-juomista, täytyy sinun niiden lisäksi omaksua tasapainoinen ruokavalio, ja erityisen tärkeä on myös liikunta-rutiinisi. Jos kuntosalilla käyminen ei ole sinun juttusi, voisit kävellä joka päivä puolen tunnin tai tunnin ajan, ja jo tämä on riittävä määrä liikuntaa.

Pudota painoa sellerin avulla!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Herkullinen salaatti vihreästä omenasta ja selleristä
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Herkullinen salaatti vihreästä omenasta ja selleristä

Kokeile vihreästä omenasta ja selleristä valmistettuja salaatteja kokeillaksesi hieman uusia makuja. Sekä makunystyräsi että terveytesi tulevat kii...
Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.