5 elvyttävää sellerireseptiä

11 maaliskuun, 2019

Selleri on paljon muutakin kuin ainesosa, jota voit lisätä salaattiisi tai keittoosi, kuten monilla ihmisillä on tapana ajatella. Sellerillä on monia ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään painoa, sillä on ravintoarvoa ja se sisältää myös kaiken tarvitsemasi päivittäisen energian. Älä epäröi kokeilla näitä 5 terveellistä ja elvyttävää sellerireseptiä. 

Sellerin ominaisuudet

Voit käyttää sellerin varren, lehdet ja juuren useissa resepteissä. Sellerin tehokkain ominaisuus on se, että se on erinomainen diureetti. Tämä johtuu siitä, että se aktivoi munuaisten toimintaa, minkä vuoksi sitä on käytetty monien ongelmien hoitamiseen, kuten kihdin ja munuaiskivien. Selleri eliminoi myrkkyjä, jotka kerääntyvät aivoihisi.

Sellerin on todettu tuovan sen virkistävän toiminnan kautta tunteen hyvinvoinnista ja hyvästä elinvoimasta niille, jotka syövät sitä. Kun selleriä yhdistetään porkkanoihin tai tomaatteihin, kuten smoothiessa tai mehussa, sen edut moninkertaistuvat. Voit nauttia sitä myös lämpimänä juomana; lisää kymmenen grammaa selleriä kupilliseen vettä ja juo jokaisen aterian jälkeen.

selleri 5 elvyttävää sellerireseptiä

Selleri painonpudotuksessa

Kuten sanoimme alussa, selleri on erinomainen liittolainen painonpudotustaistelussa. Sen ei pitäisi puuttua yhdestäkään painonpudotusohjelmasta. Sillä on monia edellä mainittuja ominaisuuksia ja se vähentää riskitekijöitä, jotka liittyvät ylipainoon. Voit käyttää sitä monilla tavoilla tyypillisestä salaatista kasviskeittoon, mehuihin, smoothieihin, pirtelöihin tai infuusioihin.

On todistettu, että 100 grammaa selleriä sisältää vain 16 kaloria. Hyvä uutinen on, että tämän verran voi lisätä herkulliseen salaattiin. Selleri sisältää myös 1.6 grammaa kuitua, joka edistää myrkkyjen puhdistusta vartalosta. Selleri antaa sinulle magnesiumia ja kaliumia. Nämä kaksi mineraalia stimuloivat virtsateitä ja poistavat liiallisia nesteitä.

selleri-juoma sellerireseptiä

Se on puhdistava, diureettinen, vähäkalorinen ja antioksidanttinen ruoka. Se antaa sinulle sinkkiä, A-, B-, C- ja D-vitamiineja ja magnesiumia. Se estää tehokkaasti ”huonojen” vapaiden radikaalien toimintaa. Älä aliarvioi tämän ”kaikkeen tehoavan” kasviksen suurta voimaa.

5 juotavaa sellerireseptiä

Nämä 5 sellerireseptiä ovat herkullisia ja sisältävät sinulle tärkeitä ravinteita. Kokeile vaikka joka päivä yhtä sellerireseptiä!

  • Selleri-päärynä-kurkku-porkkanamehu: Tämä on uskomattoman hyvä valinta kesällä ja erinomainen tapa ehkäistä turvotusta ja nesteiden kerääntymistä jalkoihisi (erityisesti nilkkoihin). Tarvitset kolme sellerin vartta, kaksi päärynää, kaksi kurkkua ja yhden porkkanan. Jos haluat, voit lisätä sopivaa makeuttajaa. Pese ja kuori kaikki kasvikset. Leikkaa ne kuutioiksi ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää tarvittaessa vettä siten, että se on hieman nestemäisempää. Juo tyhjään vatsaan aamulla.
selleripiirakka

  • Selleri-inkivääri-porkkanamehu: Tämä on herkullinen juoma niille, jotka ovat vilustuneita tai joilla on flunssa tai joilla on jatkuvia allergioita tai kärsivät heinänuhasta. Valmistusaineet ovat: 2 sellerin vartta, 5 keskikokoista porkkanaa ja 2 siivua kuorittua tuoretta inkivääriä. Kuori porkkanat ja leikkaa ne ohuiksi siivuiksi, samoin kuin selleri. Laita molemmat tehosekoittimeen ja soseuta niitä siellä, kunnes seoksen koostumus on kermainen. Voit lisätä vettä ja jos haluat, ruokalusikallisen hunajaa.
  • Selleri-ananassmoothie: Aloita päiväsi tällä uskomattomalla smoothiella, joka on erittäin terveellinen ja herkullinen. Se pitää ruokahalusi kurissa monta tuntia. Se antaa sinulle myös suuren määrän energiaa, jonka avulla voit kohdata kaikki päivän sitoumuksesi ja velvollisuutesi. Tarvitset 1 sellerin varren, puoli kuppia vettä, 1 viipaleen kuorittua ananasta, puoli kuppia murskattua jäätä, 2 ruokalusikallista revonhännän siemeniä ja 4 ruokalusikallista jauhettua proteiinia (vaihtoehtoinen), laita ne tehosekoittimeen ja voit tehdä smoothien tai pirtelön, joka on hyvin soseutettu. Juo se aamupalalla.

selleri smoothie

  • Selleri-porkkana-omenasmoothie: Tämä on tunnetuin sekoituksista. Sitä suositellaan laitettavaksi iholle ennen auringonottoa, se peruuttaa solujen ikääntymistä, stimuloi maksan toimintoja, hoitaa anemiaa, vähentää ympäristön saasteiden vaikutuksia ja lisää vitamiinien ja proteiinien määrää. Valmistusaineet kahteen annokseen ovat: 1 sellerin varsi ilman lehtiä, 1 omena, 4 porkkanaa ja puolen sitruunan mehu. Puhdista kasvikset hyvin ja kuori ne. Leikkaa ne viipaleiksi ja laita tehosekoittimeen. Lisää vastapuristettu mehu ja soseuta keskenään.
  • Selleri-appelsiinipirtelö: Tämä on erinomainen resepti painonpudotukseen ja se kannattaa juoda tyhjään vatsaan aamulla. Tarvitset sellerin varren, kahden appelsiinin mehun, hieman laakerin siemeniä ja pienen palan päärynää. Purista appelsiinit, leikkaa selleri viipaleiksi samoin kuin päärynä ja murskaa laakeri. Laita ne kaikki tehosekoittimeen ja soseuta kunnes kaikki ainesosat ovat sekoittuneet hyvin. Suosittelemme juomaan tätä joka päivä kahden viikon ajan. Lopeta 7 päivän ajaksi ja toista sitten uudelleen.
selleri juoma smoothie

Kuvakokoelma: Tamara Smith, Emilian Robert Vicol, Stu_spivack, Jason Eppink, Breville USA.