5 elvyttävää sellerireseptiä

Selleri on paljon muutakin kuin ainesosa, jota voit lisätä salaattiisi tai keittoosi, kuten monilla ihmisillä on tapana ajatella. Sellerillä on monia ominaisuuksia, jotka auttavat vähentämään painoa, sillä on ravintoarvoa ja se sisältää myös kaiken tarvitsemasi päivittäisen energian. Älä epäröi kokeilla joitakin näistä terveellisistä ja elvyttävistä selleriresepteistä. 

Sellerin ominaisuudet

Voit käyttää sellerin varren, lehdet ja juuren useissa resepteissä. Sellerin tehokkain ominaisuus on se, että se on erinomainen diureetti. Tämä johtuu siitä, että se aktivoi munuaisten toimintaa, minkä vuoksi sitä on käytetty monien ongelmien hoitamiseen, kuten kihti ja munuaiskivet. Tämän toiminnan ansiosta se eliminoi myrkkyjä, jotka kerääntyvät aivoihisi.

Sellerin on todettu tuovan sen virkistävän toiminnan kautta tunteen hyvinvoinnista ja hyvästä elinvoimasta niille, jotka syövät sitä. Kun selleriä yhdistetään porkkanoihin tai tomaatteihin, kuten smoothiessa tai mehussa, sen edut moninkertaistuvat. Voit nauttia sitä myös lämpimänä juomana; lisää kymmenen grammaa selleriä kupilliseen vettä ja juo jokaisen aterian jälkeen.

selleri-juoma

Se on puhdistava, diureettinen, vähäkalorinen ja antioksidanttinen ruoka. Se antaa sinulle sinkkiä, A-, B-, C- ja D-vitamiineja ja magnesiumia. Se estää tehokkaasti ”huonojen” vapaiden radikaalien toimintaa. Älä aliarvioi tämän ”kaikkeen tehoavan” kasviksen suurta voimaa.

5 sellerijuomareseptiä

  • Selleri-päärynä-kurkku-porkkanamehu: Se on uskomaton valinta kesällä ja hyvä tapa ehkäistä turvotusta ja nesteiden kerääntymistä jalkoihisi (esityisesti nilkkoihin). Tarvitset kolme sellerin vartta, kaksi päärynää, kaksi kurkkua ja yhden porkkanan. Jos haluat, voit lisätä sopivaa makeuttajaa. Pese ja kuori kaikki kasvikset. Leikkaa ne kuutioiksi ja laita ne tehosekoittimeen. Lisää tarvittaessa vettä siten, että se on hieman nestemäisempää. Juo tyhjään vatsaan aamulla.

selleri-6

Kuvakokoelma: Tamara Smith, Emilian Robert Vicol, Stu_spivack, Jason Eppink, Breville USA.