Tehokkaita hoitoja unettomuuteen

Unettomuus tai kykenemättömyys nukkumaan on hyvin yleinen ongelma nykyaikana. Epätasapaino koskettaa tuhansia ihmisiä ympäri maailmaa. Usein luullaan, että ainoa ongelma on se ettei pysty nukahtamaan, mutta siihen liittyvät myös heräämiset keskellä yötä tai herääminen liian aikaisin aamulla.

Luonnollisia parannushoitoja unettomuuteen 

Unettomuus aiheuttaa paljon ongelmia; väsymyskierteen, päänsärkyä, ärtyneisyyttä, huonon keskittymiskyvyn, ongelmia autolla ajossa, energian puutetta, lihaskipuja ja jopa huonoa työ- tai koulumenestystä. Muutamia suosittuja unettomuuden hoitokeinoja ja vinkkejä ovat:

 • Kääri jalat kuumaan pyyhkeeseen tai ylimääräisiin pariin sukkia nukkumaan mennessäsi, koska kylmät jalat eivät ole hyvä asia jos sinulla on vaikeuksia nukahtamisessa.
 • Hiero jalkojasi manteliöljyllä ennen nukkumaanmenoa, erityisesti varpaidesi seudulta.

Aamuyö

 

 • Laita mintun oksan kupilliseen kiehuvaa vettä. Peitä ja anna hautua muutama minuutti. Juo puoli tuntia ennen nukkumaanmenoa tai kun olet esimerkiksi vuoteessa lukemassa.
 • Keitä kupillinen vettä ja kaksi ruokalusikallista Unettomuus 3

  • Keitä kourallinen rosmariinia ja kourallinen sitruunapalsamia 10 minuuttia litrassa vettä. Lisää se kylpyveteesi. Nautiskele kylpyammeessa 15 minuuttia.
  • Lisää muutama tippa jotakin näistä eteerisistä öljyistä esimerkiksi sumuttimeen; tuberoosaa, virmajuurta, mandariinia, benjuita, tuoretta meiramia, santelipuuta, tuoksuilangia, ruusua, nerolia, balsamia, sitruunamelissaa, appelsiinin kukkia, laventelia, jasmiinia tai kamomillaa. 
  • Sekoita 20 grammaa tilliä, 30 grammaa sitruunamelissan lehtiä ja 30 grammaa saksanheisin kukkia keskenään. Ota ruokalusikallinen ja sekoita se kupilliseen kiehuvaa vettä. Juo 1 – 2 kupillista 30 minuuttia ennen nukkumaanmenoa.
  • Lisää teelusikallinen kuivattua rakuunaa kuppiin kiehuvaa vettä ja anna hautua peitettynä muutaman minuutin ajan. Suodata neste ja juo ennen kuin juoma jäähtyy, juuri ennen nukkumaanmenoa.
  • Valmistele kylpy lämpimästä vedestä ja kaada muutama tippa eteeristä myskisalviaa. Ota enintään 15 minuutin kylpy hieman ennen nukkumaanmenoa.
  • Sekoita kolme ruokalusikallista hunajaa ja kolme ruokalusikallista etikkaa. Juo kaksi ruokalusikallista tätä seosta ennen kuin menet nukkumaan. Jos et huomaa tuloksia tunnissa, ota vielä yksi ruokalusikallinen.
  • Sekoita tippa oliiviöljyä neljään tippaan eteeristä appelsiininkukkaöljyä ja hiero ohimoasi tällä seoksella. Voit tehdä sen myös jaloillesi, siihen kohtaan, jossa isovarpaasi mutkistuu.

  Toivottavasti olet löytänyt tästä artikkelista tehokkaita ja hyödyllisiä hoitoja unettomuuteen.

   

  Kuvat: Jacob Stewart, Alyssa L. Miller, Benjamin Watson, Max Talbot Minkin, alevtina, Bastian ja Stu.