Vihreän omenan hyödyt tyhjään vatsaan syötynä

20 marraskuun, 2018
Olet varmasti kuullut sanonnan "omena päivässä pitää lääkärin loitolla".

Olet varmasti kuullut sanonnan ”omena päivässä pitää lääkärin loitolla”. Tämä on likipitäen totta, varsinkin vihreitä omenoita nautittaessa. Kaikilla omenalajikkeilla on hienoja terveysominaisuuksia, mutta erityisesti vihreissä omenoissa on proteiineja, vitamiineja, mineraaleja ja kuituja. Ne ovat tunnettuja hyödyistään; ne ovat esimerkiksi apuna ruoansulatusongelmissa, niissä on alhainen määrä kolesterolia, ne ovat avuksi verensokerin säännöstelyssä ja ruokahalun parantamisessa. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka voit saada omenoista apua vatsan toimintaan.

Vihreät omenat tyhjään vatsaan auttavat sinua pitämään elintoimintoja hallinnassa päivästä päivään. Omenoilla on myös monia yllättäviä ominaisuuksia. Kovin moni meistä ei varmasti uskoisi että  omenoista on oiva apua vatsan toimintaa.

Antioksidantit

Vihreät omenat ovat yksi flavonoidien tärkein lähde länsimaisessa ruokavaliossa ja niissä on runsaasti C-vitamiinia. Flavoinoidit, joita löytyy eniten tämän tyyppisestä omenasta, ovat syanidiini ja epikatekiini. Nämä flavonoidit ja C-vitamiini toimivat antioksidantteina ja hävittävät vapaita radikaaleja, jotka aiheuttavat vahinkoa soluillesi.

Etu vihreiden omenoiden syömisestä tyhjään vatsaan on, että se antaa kehollesi kyvyn taistella näitä vapaita radikaaleja vastaan päivän alusta lähtien. Tämä auttaa terveiden solujen tuotannossa ja vähentää mahdollisuutta kroonisiin sairauksiin. Vihreät omenat ovat yksi parhaista vihollisista sydänsairauksille, verisuonitaudeille ja diabetekselle.

Painonpudotus

omenoista apua painonpudotukseen

 

Omenan syöminen tyhjään vatsaan auttaa heitä, jotka haluavat pudottaa painoa, sillä niissä on todella alhainen määrä kaloreita ja niiden korkealla kuitupitoisuudella voit taistella aamunälkää vastaan ja saada omenoista apua vatsan toimintaan.

Mutta vihreä omena ei ole tarpeeksi ravitseva ateriaksi. On parasta syödä omena juuri, kun heräät, jotta aineenvaihduntasi alkaa työskentelemään, kun teet askareitasi ennen aamiaista. Syömällä omenan tällä tavoin annat sen liukenevan kuidun edistää työtä suolistossa ja tehdä olosi kylläisemmäksi vähemmällä aamiaisannoksella.

Säätelee verensokeria

Vihreä omena tyhjään vatsaan auttaa sinua vakauttamaan verensokerin tasoa, mikä on tärkeää diabeetikoille ja ihmisille, joilla on riski sairastua diabetekseen. Sinun täytyy muistaa, että kun nukut, aineenvaihduntasi jatkaa työskentelyä ja haimalla saattaa olla ongelmia säännöstellä glukoosia kehossasi. Koska vihreissä omenoissa on runsaasti liukenevaa kuitua, niiden syöminen tyhjään vatsaan viivästyttää sokerin imeytymistä suolistossa ja tämä vaikutus kestää suurimman ajan päivästä. 

On tehty tutkimuksia, jotka osoittavat, että naisille jotka syövät vihreän omenan tyhjään vatsaan on jopa 30 % pienempi mahdollisuus kehittyä 2-tyypin diabetekseen. Lääkäreiden mukaan tarvitset 28 grammaa kuituja päivittäin. Vihreässä omenassa on 5 grammaa ravintokuitua. Kun se syödään tyhjään vatsaan, se helpottaa kehosi toimintoja loppupäivän ajan.

Terveet hampaat

omenoilla terveet hampaat

 

Joskus voi käydä niin, että kiireessä tai unenpöpperössä tulee unohdettua hampaiden pesu. Kun näin tapahtuu, voit syödä vihreän omenan tyhjään vatsaan ja hyödyntää sen kuoret, jotka ovat täynnä kuituja, ja jotka stimuloivat syljen eritystä. Tämä auttaa vähentämään suusi bakteerien määrää, jotka hyökkäävät hampaitasi vastaan ja voivat aiheuttaa reikiintymistä. Tämä on hyvä käytäntö, vaikka harjaisitkin hampaasi aamiaisen jälkeen, koska se estää sinua muodostamasta suurta bakteerimäärää suussa.

Tasainen sydämen rytmi

Toinen syy syödä vihreitä omenoita tyhjään vatsaan on, että niille on hieman korkeampi kaliumpitoisuus kuin muilla omenoilla. Kalium on elektrolyytti, joka tasapainottaa solukosteutta. Tämä on tärkeää, jotta sydämesi lyö asianmukaisesti kaiken aikaa. Jos et syö tarpeeksi kaliumia päivän mittaan, kasvatat riskiä, että sydämesi ei kykene pitämään oikeanlaista rytmiä.

Tutkijat sanovat, että tarvitset 4700 milligrammaa kaliumia päivässä. Jokaisessa vihreässä omenassa on noin 115 milligrammaa kaliumia.

Uskomaton, tehokas punajuuridieetti