5 tapaa munuaisten puhdistamiseen

Sen lisäksi, että ruokasooda tasapainottaa happamuutta verenkierrossa, se auttaa myös parantamaan munuaisten toimintaa ja ehkäisemään munuaiskivien muodostumista.

Kannattaa pitää mielessä, että munuaiset puhdistavat vertasi jatkuvasti poistaen kehostasi kuona-aineita ja myrkkyjä. Älä pidä tätä tärkeää toimintoa itsestäänselvyytenä, sillä terveytesi ja elämänlaatusi ovat riippuvaisia siitä. Opetellaan viisi helppoa tapaa pitää munuaiset terveenä ja huippukunnossa!

Munuaisten puhdistuksen tärkeys

Munuaisesi eivät lakkaa toimimasta hetkeksikään. Ne suodattavat ja puhdistavat verta, poistavat ylimääräisen suolan ja myrkyt sekä käynnistävät hormonien vapautumisen. Tämän johdosta verenpaineesi on paremmin säädelty ja kehossasi säilyy elektrolyyttitasapaino.

Monet ihmiset aliarvioivat tämän elimen tärkeyden ja tietämättään vahingoittavat munuaisia epäterveellisten elintapojen myötä. Lopulta kuitenkin ongelmia ilmenee. Kreatiniinitaso nousee, munuaisten toiminta heikkenee ja veren suodatus hidastuu. Alkaa väsyttää ja olo tuntuu sairaalta. Jos elämäsi on tällä hetkellä monimutkaista, kuvittele millaista se olisi dialyysihoidon aikana. Ehkä jopa tunnet jonkun joka on kokenut tämän ja ymmärrät että munuaiset kannattaa pitää puhtaana, terveenä ja vahvana. Joten… miksi et aloittaisi tänään?

Merkkejä munuaisten ongelmista

selkäkipu

Olemme kaikki kokeneet yhden tai useamman tässä artikkelissa mainittavan oireen, niistä enempää huolestumatta – elleivät oireet kehity pysyviksi. Esimerkiksi joinakin päivinä saatat tuntea olosi väsyneemmäksi tai saatat kärsiä jalkojen turvotuksesta. Tämä voi olla täysin normaalia, mutta elleivät oireet häviä ja lisäksi ilmenee kipua tai jatkuvaa virtsaamistarvetta, on tarpeen käydä lääkärissä. 

 • Jatkuva väsymys
 • Jalkojen turvotus, varsinkin nilkoissa
 • Kutina läpikotaisin kehossa, hermostuneisuus
 • Tiheä virtsaamisen tarve, selvästi useammin kuin normaalisti
 • Ruokahalun häviäminen, oksentelu, huimaus
 • Käsien ja jalkojen puutuminen
 • Jatkuva tarve nukkua
 • Tummuvat laikut iholla

5 tapaa puhdistaa munuaiset

1. Ruokasooda

ruokasooda

Olet varmastikin jo kuullut tämän suosituksen. Ruokasooda toimii luonnollisena elektrolyyttina, joka auttaa hallitsemaan ja säätelemään veren happamuutta (pH-tasoa). Munuaisongelmien yhteydessä on yleistä kärsiä sairaudesta nimeltä RDA – elimistön kohonneesta happamuudesta, joka muuttaa munuaisten toimintaa. Ruokasooda auttaa ylläpitämään optimaalisen pH-tasapainon ja välttämään kyseisen sairauden. Tämän lisäksi se auttaa ehkäisemään munuaiskivien muodostumista ja parantaa munuaisten toimintaa yleisesti ottaen. Kannattaa juoda lasillinen vettä johon on lisätty teelusikallinen ruokasoodaa vähintään kolmesti viikossa.

2. Omenaviinietikan hyödyt

omenaviinietikka

Omenaviinietikka sisältää happoa, joka on hyödyllistä munuaisille. Ensi kuulemalta tämä saattaa vaikuttaa ristiriitaiselta, sillä mehän yritämme olla nostamatta veren happamuutta, mutta omenaviinietikan tekee hyödylliseksi se, että se edistää ruoansulatusta ja auttaa puhdistamaan munuaisia. Kokeile lasillista vettä johon on lisätty teelusikallinen omenaviinietikkaa pääateriasi jälkeen.

3. Parhaat luonnonyrtit munuaisillesi

voikukka

Fytoterapia on ihanteellinen keino puhdistaa munuaisia suodattamalla verenkiertoa, vähentämällä tulehdusta ja estämällä munuaiskivien muodostumista. Mitkä ovat parhaat kasvit ja yrtit hyvään iltapäiväteehen? Tässä ne tulevat:

 • Basilika, erinomainen keino välttää kivuliaat munuaiskivet. Voit tehdä teetä käyttämällä 5 basilikan lehteä ja ruokalusikallisen hunajaa.
 • VoikukkaTämä on parhaita yrttejä ruoansulatukselle, maksalle ja munuaisille. Se on hämmästyttävä puhdistuskuuri. Tee teetä keittämällä kaksi teelusikallista kuivattua voikukkaa 15 minuutin ajan. Juo kerran päivässä.
 • Inkivääri: Jos olet jo hulluna inkivääriin, olet onnekas. Sitä pidetään yhtenä parhaista juurista hoitamaan tulehdusta, kipua, infektioita… ja se myös puhdistaa ja vahvistaa maksaa sekä munuaisia.

4. Parhaat hedelmät ja mehut

granaattiomena

Vesimeloni: Tämä on parantava hedelmä ja luonnollinen lääke munuaisille. Miksi? Koska se sisältää paljon vettä ja kaiken lisäksi auttaa puhdistamaan elimistön kudoksia ja verenkiertoa. Muista, että vesimeloni on parasta syödä tuoreena.

Granaattiomenamehu: Supistavien ominaisuuksiensa ansiosta tämä hapokas juoma on olennainen osa terveellistä ruokavaliota, jota ei pidä unohtaa.

5. Ruokalusikallinen oliiviöljyä sitruunan kanssa aamulla

sitruuna

Kuten tiedät, oliiviöljyssä on paljon öljyhappoa, jolla on anti-tulehduksellisia vaikutuksia, mikä auttaa huolehtimaan kehostasi. Siinä on paljon tyydyttymättömiä rasvahappoja, jotka ovat hyödyllisiä munuaisille. Sekoita aamuisin ruokalusikallinen oliiviöljyä muutamaan tippaan sitruunamehua. Tämä auttaa ehkäisemään munuaiskivien muodostumista.

 

UUTISIA VERKOSSA