10 neuvoa maksan puhdistamiseen

10 neuvoa maksan puhdistamiseen
Maricela Jiménez López

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Maricela Jiménez López.

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

On olemassa yksinkertainen kikka maksan puhdistamiseen. Tiesitkö, että yksi parhaista tavoista puhdistaa maksa on juoda paljon vettä? Tämä auttaa myös puhdistamaan munuaiset. Jatka lukemista niin annamme sinulle 10 neuvoa maksan puhdistamiseen.

Maksa on yksi kehosi tärkeimmistä elimistä, sillä se ylläpitää monia terveydelle välttämättömiä kehon toimintoja. Tämä elintärkeä elin toimii myös kehon puhdistajana, sillä se poistaa kehoon kertyneitä myrkkyjä, jotka olisivat muuten haitallisia muille elimille.

Vaikka maksa itse puhdistaakin kehoa, aina silloin tällöin tarvitsee maksakin puhdistusta. Maksan puhdistamiseen kannattaa kiinnittää huomiota, jotta se toimisi vastaisuudessakin moitteettomasti. Muun muassa liiallinen teollisen ruoan syöminen, alkoholin juominen ja kemikaaleille ja ilmansaasteille altistuminen voivat ylikuormittaa maksaa ja estää sitä toimimasta normaalisti. Myrkkyjen kerääntyminen maksaan johtaa myös muihin terveysongelmiin. Haluatko tietää, miten voit puhdistaa maksasi luonnollisesti?

Sitruunamehu

Juo lämpimään veteen sekoitettua sitruunamehua päivittäin pitääksesi maksasi puhtaana ja edesauttaaksesi ruoansulatustasi. Yksi lasillinen sitruunamehulla maustettua lämmintä vettä tyhjään vatsaan nautittuna on kaikki, mitä tarvitset poistaaksesi maksaasi kertymässä olevat myrkyt, parannat aineenvaihduntaasi ja ehkäiset ummetusta.

Avokado

avokado maksan puhdistammiseen

Avokadon terveydelle ja kauneudelle suotuisat ominaisuudet ovat tunnettuja joka puolella maailmaa. Sitä pidetään yhtenä parhaimmista terveellisiä rasvoja sisältävistä ruoista, ja se auttaa myös suojaamaan maksaa. Eräs japanilainen tutkimus on osoittanut, että avokado suojaa maksaa myrkyiltä, kuten galaktosamiinilta.

Kurkuma

Kurkuma on mauste, jolla on tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia. Sen lisäksi, että sillä saattaa olla syöpää ehkäiseviä ominaisuuksia, se kohentaa myös maksan terveyttä. Tämä mauste vilkastuttaa aineenvaihduntaa, joka edesauttaa luontaisesti maksan puhdistumista.

Juo enemmän vettä maksan puhdistamiseen

vesi maksan puhdistamiseen

Yksi paras tapa puhdistaa maksaa on juoda 1,5 – 2 litraa vettä päivässä. Tämä auttaa myös pitämään munuaiset puhtaana sekä pudottamaan painoa. Paras tapa pysyä nesteytettynä on juoda runsaasti vettä. Veden juomisella on paljon terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, ja se on yksi tärkeimpiä asioita maksan puhdistamiseen.

Vältä teollisia ruokia

Sinun tulisi ehdottomasti välttää pitkälle jalostettuja jauhoja, sokereita ja muita teollisia ruokia, sillä keho muuttaa tällaiset ruoat rasvaksi ja kolesteroliksi. Rasva voi sitten alkaa kerääntyä vatsan seudulle, pakaroihin, reisiin, selkään ja muihin vartalon osiin. Korkeat triglyseridiarvot yhdistetään myös korkeampaan riskiin sairastua sydänsairauksiin.

Voikukan juuri

voikukka

Yksi monista voikukan juuren tarjoamista terveyshyödyistä on sen maksaa puhdistavat ominaisuudet. Itse asiassa voikukan juurta on käytetty parantavana lääkkeenä maksaongelmiin läpi historian. Parasta se on teenä nautittuna.

Valkosipuli

Yksi pieni valkosipulinkynsi on täynnä lääkitseviä ominaisuuksia, jotka vahvistavat vastustuskykyä ja auttavat suojautumaan viruksilta ja bakteereilta. Valkosipulista löytyy myös rikkiä, joka auttaa entsyymeitä aktivoimalla maksaa toimimaan kunnolla.

Ruusukaali

Vaikka ruusukaali ei ehkä olekaan kaikkien suosikkiruokaa, on se täynnä terveyttä edistäviä ominaisuuksia, joista jokaisen kannattaisi ottaa kaikki hyöty irti. Yksi tärkeimmistä ruusukaalin sisältämistä terveydelle hyödyllisistä aineista on glukosinolaatti, rikkiyhdiste joka suojaa kehoa harmillisilta kemikaaleilta ja myrkyiltä sekä auttaa poistamaan niitä.

Vihreä tee

vihreatee

Vihreän teen juomisen on todettu auttavan maksan puhtaanapidossa, kuten myös suojelevan alkoholin haitoilta, kasvaimilta ja hepatiitilta. Vihreässä teessä on paljon katekiinejä, joiden ansiosta se on luonnollinen syövän torjuja. Se auttaa myös pääsemään eroon rasvoista, jotka ovat kerääntyneet maksaan.

Maksaa puhdistava smoothie

Kun maksaan on kertynyt liikaa myrkkyjä ja rasvoja, on tärkeää auttaa sitä palaamaan normaaliin kuntoon, jotta se voi kunnolla puhdistaa kehoa ja ennaltaehkäistä terveysongelmia. Tämän reseptin avulla voit valmistaa hurmaavan puhdistavan smoothien, joka on täydellinen apu maksan puhdistukseen, ruoansulatuksen tehostamiseen ja painonpudotukseen.

Ainekset

  • 2 aloe veran lehteä
  • Sitruunamehua
  • 1 mintun oksa
  • 1 teelusikallinen kurkumaa
  • 1/2 litraa kylmää vettä

Valmistusohjeet

Ota geeli aloe veran lehdistä ja lisää se kaikkien muiden ainesten kanssa tehosekoittimeen. Sekoita, kunnes juoma on tasainen. Yritä parhaasi mukaan nauttia smoothie tyhjään vatsaan.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.