8 tapaa käyttää viinirypäleen siemenet

8 tapaa käyttää viinirypäleen siemenet

Viimeisin päivitys: 13 maaliskuuta, 2019

Rypäleitä ostaessa monet meistä valitsevat siemenettömät versiot, sillä viinirypäleen siemenet tuntuvat hyödyttömiltä. Usein siemeniä ei syödä, vaan ne syljetään pois ja heitetään roskiin, mutta tämän voisi tehdä toisinkin ja siementen syöminen on itse asiassa todellinen terveysteko.

Saatat yllättyä kuullessasi, että viinirypäleen siemenillä on paljon terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia. Viinirypäleen siemeniin kätkeytyy monia luonnon parannuskeinoja niin kehon kuntoon, kauneudenhoitoon, nuorekkuuden ylläpitämiseen ja painon pudottamiseen liittyen. Lue lisää viinirypäleen siementen ihmeellisestä vaikutuksesta.

Luonnollisen lääketieteen piireissä viinirypäleen siemenet ovat tärkeä osa monien eri sairauksien hoitomenetelmiä. Monet perinteisen länsimaalaisen lääketieteen ja lääketeollisuuden edustajat suhtautuvat epäilevästi vaihtoehtoisiin hoitomuotoihin, sillä ne ovat helposti kaikkien saatavilla halpaan hintaan, eivätkä suuret yhtiöt pysty niitä patentoimaan ja tekemään niillä rahaa. Perinteistä lääketiedettä voi tukea luonnon omilla antimilla, ja näin voi pystyä jopa vähentämään perinteisten lääkkeiden käyttöä.

Luonnon ihmepakkaus: viinirypäleen siemenet

Antioksidantit

rypäleen siemenet
antioksidantteja.vapailta radikaaleiltaAntioksidantit

Siemenissä on antioksidanttien lisäksi C- ja E-vitamiinia ja betakarotiinia, joiden vaikutus kehossasi jatkuu kolmen päivän ajan, joten siemeniä ei tarvitse popsia jatkuvalla syötöllä.

Siemenet suojaavat sinua saasteilta

Tupakka kädessä

Saattaa kuulostaa oudolta, mutta rypäleiden siementen on todettu suojaavan kehoa ilmansaasteiden ja jopa tupakoinnin haitallisilta vaikutuksilta. Jos joudut jatkuvasti olemaan tilanteissa, jossa altistut tupakansavulle, suojelee siementen vaikutus sinua. Huomioithan, että tupakoinnin vaikutusta siemenet eivät voi ehkäistä ja tupakointi on aina vaarallista ja keholle myrkyllistä.

Siemenet myös häivyttävät stressioireiden vaikutusta kehoon.

Puhdistavat verta ja parantavat verenkiertoa

punasolut

Viinirypäleen siemenet kohentavat verenkiertoa, ehkäisten veritulppien syntymistä ja tasapainottaen verenpainetta. Flavonoidit vahvistavat verisuonistoa vähentämällä typpioksidin syntymistä ja puhdistavat verta ylimääräisistä ja haitallisista aineista, kuten lääkkeiden ylijäämistä.

Rypäleiden siemenet ovat mahtava apu verenkierto- ja sydänongelmista kärsiville. Kliinisissä tutkimuksissa on viinirypäleen siemenuutteen osoitettu alentavan metabolisesta oireyhtymästä kärsivien potilaiden verenpainetta ja veren hapettunutta LDL-kolesterolia.

Antibakteerinen ja tulehdusta vastaan taisteleva vaikutus

Siementen teho helpottaa tulehduksista aiheutuvaa kipua ja turvotusta. Siemenet voivat auttaa mm. ihottuman ja muiden iho-ongelmien hoitoon, nivelsairauksien hoitoon, poskiontelontulehdukseen, paksusuolentulehdukseen, mahakatarriin ja virtsatietulehdukseen. Siemenet myös puhdistavat suolistoa. Kokeile siemeniä kipulääkkeiden tukena, sillä pitkällä aikavälillä kipulääkkeiden vaikutus voi heikentyä.

Hiusten terveys: ehkäisee kaljuuntumista

Hiustenlähdön ehkäisy

Viinirypäleen siemenet hoitavat hiuksia. Kauniit, terveet hiukset ovat monelle tärkeä asia. Siemenet vahvistavat hiusta sisältäpäin ja ehkäisevät niiden katkeilua ja putoamista. Siemenet kiihdyttävät päänahan verenkiertoa ja vahvistavat verisuonia, mikä ehkäisee kaljuuntumista niin miehillä kuin naisilla.

Anti-karsinogeeni

Siementen suuren antioksidanttimäärän johdosta niillä on anti-karsinogeeninen eli syövän vastainen vaikutus. Siemenet ehkäisevät mm. iho-, eturauhas-  ja rintasyövän syntyä. Syö siemeniä vähintään muutaman kerran viikossa.

Kehittää näkökykyä

Siemenet ovat niittäneet mainetta etenkin niiden silmille hyödyllisen vaikutuksen takia. Siementen E-vitamiini kohentaa silmien terävänäköä, joka auttaa ehkäisemään silmien väsymistä esimerkiksi tietokonetta käyttäessä, televisiota katsellessa tai pitkällisen lukemisen johdosta. Lisäksi siemenillä on positiivinen vaikutus diabeteksen aiheuttamiin silmäongelmiin.

Ihon terveys ja hoito

Viinirypäleen siementen syöminen vaikuttaa positiivisesti ihon kuntoon, ja auttaa sinua saavuttamaan nuorekkaan, terveen ihon. Siementen ainesosat taistelevat ikääntymistä vastaan ja pehmittävät ilmeryppyjä ja juonteita. Tämän takia monista ryppyvoiteista ja kasvovoiteista löytyykin viinirypäleen siemenuutetta.

Siemeniä käytetään myös raskausarpien häivyttämiseen, aknen hoitoon ja ihon kimmoisuuden kohentamiseen. Rypäleen siemenet kiihdyttävät kollageenin tuotantoa, antaen iholle enemmän joustoa, kosteutta ja vahvuutta.

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
8 elimistölle hyödyllisintä hedelmää
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
8 elimistölle hyödyllisintä hedelmää

Nautitko sinä jo näitä kahdeksaa terveydelle hyödyllisintä hedelmää säännöllisesti? Se kannattaa, ja sitä paitsi ne ovat herkullisia!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.