Logo image
Logo image

Punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt - 5 vaikutusta

3 minuuttia
Punaisten viinirypäleiden syönnin monista hyödyistä kaikkein mainittavin on se, että niissä on tehokasta antioksidanttia nimeltään resveratroli. Se auttaa estämään ennenaikaista ikääntymistä ja solujen vahingoittumista.
Punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt - 5 vaikutusta
Viimeisin päivitys: 07 marraskuuta, 2018

Tällä kertaa haluamme kertoa viidestä loistavasta syystä siihen, miksi sinun kannattaisi sisällyttää enemmän punaisia viinirypäleitä ruokavalioosi. Punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt ovat uskomattomia – jatka lukemista, jos haluat tietää lisää!

Punaiset viinirypäleet ovat todellisia terveyden tehoparantajia. Vaikka onkin totta, että valkoisetkin viinirypäleet ovat hyväksi terveydelle, tummemmissa viinirypäleissä on kuitenkin enemmän antioksidantteja. Moni ei uskoisi rypäletyyppien ominaisuuksissa olevan suuriakaan eroavaisuuksia. Kuitenkin erityisesti punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt ovat muihin viinirypäletyyppeihin verrattuna selvät.

Monet odottavat rypälekautta innolla, sillä mikä olisi sen nautinnollisempaa kuin viinirypäleiden rouskutus kuorineen sekä niiden ainutlaatuinen happaman ja makean makuyhdistelmä.

Tasapainoinen ruokavalio on tärkeä elementti kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin kannalta. Kun nautit punaisia viinirypäleitä sellaisenaan päivän mittaan, saat niistä erilaisia terveysvaikutuksia. Viinirypäleet auttavat hidastamaan ikääntymisen merkkejä sekä edistämään terveyden kohenemista merkittävästi.

Seuraavaksi haluammekin selittää, miksi punaisia viinirypäleitä kannattaisi lisätä ruokavalioon – esittelemme seuraavaksi punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt, jotka vaikuttavat terveyteesi viidellä eri tavalla.

Punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt

1. Punaisissa viinirypäleissä on resveratrolia

Punaiset viinirypäleet sisältävät runsaasti resveratrolia (phytoalexinia) niin kuorissaan kuin siemenissäänkin. Resveratroli tunnetaan yleisesti “nuoruusmolekyylinä”.

 • Resveratroli suojaa ulkoisilta haittatekijöiltä.
 • Myös lääketeollisuus on kiinnostunut resveratrolista sen terveysvaikutusten ansiosta.
 • Punaiset rypäleet auttavat estämään kehon ennenaikaista vanhenemista, sillä niissä on runsaasti antioksidantteja.
 • Saadaksesi niinirypäleistä kaikki mahdolliset terveyshyödyt, valmista niistä mehua, johon käytät niin viinirypäleiden kuoret, hedelmälihan kuin siemenetkin.
 • Resveratroli taistelee elimistön tulehduksia vastaan sekä auttaa poistamaan taudinaiheuttajia verestä.

Lue aiheesta lisää: Ryppyjä torjuva naamio omenasta, viinirypäleistä ja aloe verasta

Some figure

2. Punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt kohonneeseen verenpaineeseen

Viinirypäleiden sisältämä kalium sekä liukenematon kuitu ovat hyväksi sydämelle. Itse asiassa kaliumin vuoksi tämä hedelmä onkin erittäin suositeltavaa ravintoa heille, joilla on korkea verenpaine.

 • Jos nautit 15-20 rypälettä päivässä, voit auttaa vähentämään natriumin määrää elimistössäsi.
 • Voit kokeilla punaisten viinirypäleiden lisäämistä salaatteihin, niin lounaalla kuin päivälliselläkin.

3. Punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt ummetukselle

Nämä rypäleet ovat hyvin tehokkaita ummetuksen hoitajia.

 • Jos nautit rypäleitä aamiaisella, ne ovat eräs parhaimmista luonnollisista laksatiivisista luonnontuotteista.
 • Viinirypäleiden sisältämä orgaaninen happo, sokeri ja selluloosa ovat hyväksi niin suolistolle kuin vatsan lihaksillekin.
 • Nauttimalla viinirypäleitä säännöllisesti, auttaa se myös hoitamaan kroonista ummetusta.

Huomaa! Jos kärsit ripulista, on parasta välttää punaisten viinirypäleiden syöntiä.

Some figure

 

4. Punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt ja Alzheimerin tauti

Mount Sinai Medical School -yliopistossa New Yorkissa tehdyssä tutkimuksessa ilmeni, että resveratrolilla on positiivisia vaikutuksia Alzheimerin taudin hoidossa.

 • Punaisten rypäleiden antioksidantit auttavat parantamaan muistia sekä auttavat suojaamaan Alzheimerin taudilta.
 • Resveratroli auttaa vähentämään kognitiivisten kykyjen heikentymistä, jota tapahtuu Alzheimerin taudin alkuvaiheessa.
 • Punaisilla viinirypäleillä on todettu olevan parempia terveysvaikutuksia Alzheimerin kannalta kuin esimerkiksi vihreällä teellä.

Lue aiheesta lisää: Nuorentava kuorinta-aine viinirypäleistä ja C-vitamiinista

Asiantuntijoiden mukaan punaviinin ja punaisten viinirypäleiden nauttiminen auttavat parantamaan huomattavasti aivojen toimintakykyä.

5. Punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt syövän ehkäisylle

Punaisilla viinirypäleillä on mielenkiintoisia, positiivisia vaikutuksia monille sairauksille, kuten esimerkiksi rintasyövälle sekä peräsuolen syövälle.

 • The American Cancer Institute on tutkinut punaisten viinirypäleiden vaikutuksia syövälle.
 • Tiedetään, että punaisten viinirypäleiden sisältämät antosyaanit ja proanthosyaniidit auttavat hidastamaan syöpäsolujen kasvua.
 • Antioksidantit kuten polyfenolit ja resveratroli torjuvat elimistön tulehtuneisuutta, mikä auttaa hidastamaan syövän soluille aiheuttamaa vahinkoa.
Some figure

 

 • Punaisia viinirypäleitä suositellaan kemoterapiaa läpi käyville.
 • Punaisista viinirypäleistä valmistettu juoma auttaa vahvistamaan vastustuskykyä, joka on tärkeää kemoterapiaan osallistuvalle.
 • Punaisten viinirypäleiden tulehtuneisuutta torjuva vaikutus auttaa lievittämään kemoterapian aiheuttamia sivuvaikutuksia.

Hyödynnä viinirypälekautta ja nauti punaisia viinirypäleitä päivittäin. Vaikka viinirypäleitä ei voi pitää varsinaisena lääkkeenä mihinkään sairauteen, on punaisten viinirypäleiden terveyshyödyt silti selkeät, joten tämän hedelmän loistavia terveysvaikutuksia ei kannata jättää hyödyntämättä!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.