Logo image
Logo image

Kotihoitoja ryppyjen vähentämiseen

4 minuuttia
Ehkäistäksesi ryppyjen ilmaantumisen tai vähentääksesi jo olemassa olevia ryppyjä, sinun täytyy yhdistää joitakin terveellisiä tapoja useisiin luonnollisiin parannuskeinoihin, jotka auttavat pitämään ihosi timminä. 
Kotihoitoja ryppyjen vähentämiseen
Karla Henríquez

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Karla Henríquez

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Oletko sinäkin miettinyt keinoja ryppyjen vähentämiseen, kuten niin monet muutkin naiset?

Kun tulet vanhemmaksi, menetät kollageenia ja elastiinia. Tästä syystä ihosi muuttuu vähemmän joustavaksi ja löysemmäksi.

Jos lisäät tähän joitakin päivittäisiä huonoja tapoja, on todennäköistä että kasvosi lakkaavat näyttämästä niin nuorelta. Näihin tapoihin lukeutuu tupakointi, auringonvalolle altistuminen ja otsan alituinen rypistäminen.

Tässä artikkelissa haluamme antaa vinkkejä ryppyjen vähentämiseen. 

Muuta tapojasi vähentääksesi ryppyjäsi

Näiden parannuskeinojen lisäksi on tärkeää parantaa joitakin tapojasi mikäli haluat kiinteämmän, nuoremman ihon.

Vältä altistumista auringolle

Tämä ei tarkoita, ettei sinulla voi olla rusketusta. Se tarkoittaa vain, että sinun täytyy olla varovainen eikä olla tunteja ulkona ilman, että suojaat ihosi. UV-säteet nopeuttavat ikääntymisprosessia.

Älä tupakoi

Kun hengität tupakansavua suuhusi, käytät tiettyä lihastoimintoa… Ja iho suusi ympärillä ryppyyntyy! Jos moninkertaistat tämän toiminnon useita kertoja, on helppo ymmärtää miksi nämä “merkit” ilmaantuvat.

Lisäksi tupakkaan lisätyt myrkylliset aineet ehkäisevät hyvää hapettumista kudoksissasi.

Kuori

Some figure

Sinun täytyy alkaa kuoria ja syväpuhdistaa ihoasi. Sinun tulisi tehdä tämä viimeistään sen jälkeen kun täytät 30 vuotta, mikäli et halua että kasvosi ovat täynnä ryppyjä 50- tai 60-vuotiaana.

Muista, että meikin jäämät, pöly, hiki ja lika kerääntyvät huokosiisi. Hankkiutumalla eroon kuolleista ihosoluista ihosi on terveempi ja siinä on vähemmän ryppyjä. 

Lepo

Varmista, että saat vähintään 7 tuntia unta joka yö. Tämä johtuu siitä, että mikäli et nuku, kehosi tuottaa enemmän kortisolia. Tämä hormoni jättää sinut valppaampaan tilaan. Lisäksi se myös saa solusi hajoamaan.

Unen puute on myös syynä silmäpusseillesi. Tämä estää ihoasi selviytymästä vaurioista, joita se kokee päivän aikana.

Syö terveellisesti

Jo et halua ryppyjä ihoosi, sinun täytyy syödä tasapainoisia aterioita. Tämä tarkoittaa rasvaisista ruoista, kahvista, makeisista ja jauhoista luopumista.

Varmista, että syöt enemmän:

 • Hedelmiä
 • Kasviksia
 • Rasvaista kalaa
 • Täysjyviä ja -viljoja

Pieni määrä suklaata silloin tällöin voi suojata sinua auringon vaurioilta.

Kotihoitoja ryppyjen vähentämiseen

Tukena hyville tavoille, jotka auttavat vähentämään ryppyjä voit käyttää kotikonsteja, jotka kerromme alla.

1. Porkkananaamio

Tämä rikas kasvis sisältää antioksidantteja, jotka ehkäisevät ihosi vanhenemista. Voit syödä sitä raakana salaateissa tai smoothieissa, ja voit myös levittää sitä kasvoillesi naamiona.

Ainekset

 • 2 keskikokoista porkkanaa
 • 1 kuppi vettä

Ohjeet

 • Kuori porkkanat ja leikkaa ne renkaiksi.
 • Laita ne tehosekoittimeen ja lisää vesi.
 • Sekoita, kunnes saat tasaisen seoksen.
 • Levitä tätä voidetta puhtaalle, kuivalle iholle pumpulipallon avulla.
 • Anna tehota 10 minuuttia ja huuhtele lämpimällä vedellä.
 • Toista yksi tai kaksi kertaa viikossa ennen nukkumaanmenoa.

2. Oliiviöljy

Some figure

Tällä kultaisella nesteellä on useita hyötyjä ihollesi. Tämä johtuu sen välttämättömien rasvahappojen pitoisuudesta.

Jotkut naiset käyttävät sitä meikinpoistajana, mutta sitä voidaan käyttää myös pääsemään eroon ihon kuivuudesta. Tätä ei suositella, jos sinulla on öljyinen iho.

Mitä sinun tulee tehdä?

 • Nauttiaksesi sen hyödyistä, sinun täytyy vain liottaa pumpulipalloa oliiviöljyssä. Hiero sitä sitten kaikkialle kasvoihisi suihkun tai kylvyn jälkeen. Sinun ei tarvitse huuhdella sitä pois.
 • Voit myös käyttää manteliöljyä. Tämä johtuu siitä, että sillä on vastaavanlaisia kosteuttavia ja ravitsevia ominaisuuksia.

3. Maito

Maito sisältää alfahydroksihappoja (AHA) jotka auttavat sinua pääsemään eroon kuolleista ihosoluista. Samanaikaisesti se stimuloi kollageenin tuotantoa. Tämä antaa ihollesi enemmän elastisuutta ja nuorekkuutta.

Mitä sinun tulee tehdä?

 • Jos haluat päästä eroon rypyistä, liota puuvillakangasta tai palloa pienessä määrässä maitoa (kylmää tai huoneenlämpöistä) ja levitä puhtaille kasvoillesi.
 • 10 minuutin jälkeen voit huuhdella kädenlämpöisellä vedellä.

4. Aloe vera

Aloe vera -geelillä on monia ominaisuuksia. Se tekee ihosi terveydestä paremman luonnollisesti. Se ei ole hyödyllistä vain haavojen hoitoon tai ekseemaan, vaan se myös auttaa vähentämään ryppyjä.

Tämä johtuu siitä, että aloe vera on mahtava uudistava tekijä. 

Mitä sinun tulee tehdä?

 • Joka ilta ennen nukkumaanmenoa, levitä hieman aloe-geeliä kasvoillesi. Voit tehdä sen leikkaamalla aloen lehden auki. Ole varovainen, ettet satuta itseäsi. Sinun ei tarvitse huuhdella nestettä pois.
 • Anna tehota koko yön.

5. Amerikanhaaremiyrttitee

Some figure

Sanotaan, että amerikanhaaremiyrtti (Turnera diffusa) on “ikuisen nuoruuden lähde”. Tästä syystä monet naiset juovat tästä kasvista valmistettua teetä.

Se voi myös toimia ulkoisena hoitona ryppyjesi vähentämiseen.

 • Kun tämä tee on valmistettu, anna sen jäähtyä. Liota sitten pumpulipalloa siinä, ja hiero sitä kasvoillesi ja kaulallesi.

6. Munanvalkuaisnaamio

Munilla on useita ravinteita. Tästä syystä ne kuuluvat moniin kauneustuotteisiin. Näihin lukeutuvat tuotteet sekä ihollesi että hiuksillesi.

Munanvalkuaisilla saat kotitekoisen kasvojenkohotuksen muutamassa minuutissa. 

Sinun täytyy vain levittää sitä kasvoillesi ja antaa sen vaikuttaa 20 minuuttia. Sen jälkeen huuhtele se pois lämpimällä vedellä. Näet kiinteämmän ihon välittömästi.

 • Kuoriaksesi voit yhdistää vatkattuja munanvalkuaisia pieneen määrään kaurahiutaleita tehdäksesi tahnan.
 • Levitä tätä pyörivin liikkein ja anna vaikuttaa 15 minuuttia.
 • Huuhtele kädenlämpöisellä vedellä ja käytä sitten normaalia voidettasi.

Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Ah Kim, Min & Kim, Eun Joo & Young Kang, Byung & Kwang Lee, Hae. (2017). ”The Effects of Sleep Deprivation on the Biophysical Properties of Facial Skin”. Journal of Cosmetics, Dermatological Sciences and Applications. 07. 34-47. 10.4236/jcdsa.2017.71004.
 • Mendoza, C., Ocampo, J., Vásquez-Martínez, O. ”Las células madre en el proceso de antienvejecimiento cutáneo: el entendimiento de una nueva era”. Dermatología Cosmética, Médica y Quirúrgica. Vol 10 (1), 37-45. [Online] Avaiable at: http://www.medigraphic.com/pdfs/cosmetica/dcm-2012/dcm121h.pdf
 • Pulok K. Mukherjeea, Niladri Maitya, Neelesh K. Nemaa, Birendra K. Sarkar. ”Bioactive compounds from natural resources against skin aging”. Phytomedicine 19 (2011) 64–73. [Online] Avaiable at: http://www.pnei-it.com/1/upload/bioactive_compounds_from_natural_resources_against_skin_aging.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.