4 mantelia päivittäin on loistava tapa

· huhtikuu 21, 2018
Tiesitkö, että manteleiden syönti päivittäin voi auttaa vähentämään hiilihydraattien määrää ravinnossasi? Siten niiden nauttiminen säännöllisesti voi olla avuksi painonpudotuksessa. Mantelit toimivat kehossa muun muassa siten, että ne auttavat vakauttamaan aineenvaihduntaa ja polttamaan rasvaa.

Mantelit ovat äärimmäisen terveellistä ruokaa, ja niiden syönti säännöllisesti voi tuottaa merkittävät positiiviset vaikutukset kehossasi.

Nyt kerromme millä kaikilla tavoilla hyödyt siitä, että teet mantelien päivittäisestä syönnistä tottumuksen. Jatka siis lukemista ja ylläty, sillä luultavasti monet mantelien seuraavista hyödyistä tulevat itsellesi täytenä yllätyksenä!

1. Mantelit alentavat huonon kolesterolin tasoa

verisuonitukos

Mantelit pystyvät vakauttamaan kehosi kolesterolitasoja. Vaikka tätä voikin olla vaikea uskoa, mantelit ovat viiden tehokkaimman tuotteen listalla koskien huonon eli LDL-kolesterolin vähentymistä.

  • Jos kolesterolitasosi on korkea, syö 20-30 mantelia päivittäin neljän kappaleen sijasta.
  • Sen lisäksi että käyt verikokeessa, voit havaita oman kolesterolitasosi kohonneisuuden tarkistamalla ilmeneekö itselläsi seuraavia: valkoisia pisteitä alaluomilla, kipua jaloissa ja ennenaikaista harmaantumista hiuksissa.

Lue aiheesta lisää: 5 kolesterolia alentavaa terveellistä rasvaa

2. Mantelit auttavat estämään sydänsairauksia

Manteleissa on runsaasti antioksidantteja, kertatyydyttymättömiä rasvahappoja sekä magnesiumia ja kuparia.

Näiden ravinteiden ansiosta pystyt pitämään sydän- ja verenkiertojärjestelmäsi loistavassa kunnossa.

Jotta voisit estää sydänsairauksia sekä muita sydänongelmia, kannattaa syödä mantelit kuorineen.

3. Bakteerikantasi tulee olemaan paljon terveempi

mantelit ja manteliöljy

Jos syöt vain neljä mantelia päivässä, pystyt tekemään bakteerikannastasi paljon terveemmän – näin yksinkertaista!

Mantelien kuoren ansiosta kehosi saa enemmän prebioottejaElimistö tarvitsee näitä pystyäkseen auttamaan hyviä bakteereja kasvamaan ja lisääntymään suolistossa.

Manteleita suositellaan nautittavaksi erityisesti silloin, jos henkilö kärsii sairaudesta nimeltä dysbakterioosi, johon kuuluvat oireina vatsan pullistuminen, vatsakipu, epämiellyttävä suun haju ja huono ruoansulatus.

Tässä tapauksessa manteleita tulisi nauttia päivittäin 30-35 kappaletta.

4. Ne auttavat pysymään hoikkana

Monet luulevat että koska pähkinöissä on runsaasti kaloreita, niitä ei kannata syödä laihdutettaessa. Itse asiassa mantelit voivat kuitenkin jopa auttaa pysymään hoikkana.

Vuonna 2003 tehdyn, lehdessä Nature julkaistun tieteellisen tutkimuksen mukaan ihmiset jotka syövät manteleita saavat ravinnosta vähemmän hiilihydraatteja päivän edetessä, ja tämä on se asia joka edistää hoikkana pysymistä.

Mantelien syönti auttaa myös pudottamaan painoa ja vakauttamaan aineenvaihduntaa, sillä ne sisältävät vitamiineja ja kuitua.

5. Mantelit ovat hyödyksi iholle

manteleita

Mantelit ovat myös loistavaa ruokaa ihon terveyden kannalta. Koska ne sisältävät runsaasti mangaania, ne ovat avuksi kollageenin tuotannon tehostamisessa.

Jos et vielä tiedä kollageenin roolista kehossa, tämä proteiini vastaa ihon yleisestä kunnosta ja joustavuudesta.

Lisäksi manteleissa on myös runsaasti E-vitamiinia, joka auttaa torjumaan ikääntymisen merkkejä. Se toimii myös kyvykkäänä antioksidanttina.

6. Hiusten terveyden kohentuminen

  • Manteleissa on paljon B- ja E-vitamiineja, joista tukkasi saa kiiltoa ja vahvuutta.
  • Koska niissä on on runsaasti mineraaleja kuten magnesiumia ja sinkkiä, mantelit kiihdyttävät hiusten kasvua sekä edistävät niiden terveyttä ja kauneutta.

Lue aiheesta lisää: 3 hoitoa kuiville ja vahingoittuneille hiuksille

7. Ne auttavat aivoja toimimaan kunnolla

Niinkin yksinkertainen asia kuin manteleiden syönti päivittäin auttaa parantamaan aivojen toimintaa. Tämä on mahdollista siksi että mantelien sisältämät tokoferoli ja rasvahapot parantavat muistia.

Lisäksi mantelit hidastavat aivojen ikääntymisen prosessia.

8. Hyödyt hampaille

mantelien hyödyt hampaille

Mantelit voivat olla myös loistava apu silloin, kun haluat pitää parempaa huolta hampaistasi. Mantelien suuri fosfaattien määrä tekee niistä kyvykkään tuotteen luiden ja hampaiden suojaamiseksi ja vahvistamiseksi.

Jotta voisit saada kaikki nämä mantelien hyödyt käyttöösi, sinun tulee nauttia niitä vain muutama kappale usean kerran viikossa. Jos kuitenkin haluat nauttia niitä hiukan enemmänkin joka päivä, saat niistä vieläkin paremmat hyödyt. Kannattaa mitä pikimmiten tarttua tilaisuuteen ja tehdä mantelien syönnistä arjen säännöllinen tottumus!