8 ruokasoodan yllättävää käyttötapaa

Ruokasoodalla voi vaalentaa hampaita, mutta sen käytössä tulee olla varovainen: ruokasooda on koostumukseltaan todella karkeaa ja voi vahingoittaa kiillettä.

Jokainen meistä haluaa näyttää viehättävältä ja pitää huolta ulkonäöstään. Aina kauneudenhoitoon ei tarvitse käyttää käsittämättömiä rahamääriä, vaan muutamalla edullisella perusaineella voi tehdä pieniä ihmeitä. Ruokasoodaa löytyy varmasti jokaisen keittiön kaapista, ja sitä voi käyttää ihon, hiusten ja hampaiden hoitoon. Ruokasooda voi olla monelle tuttu leivonnasta ja terveydellisistä käyttötavoista, mutta se sopii myös ulkoiseen käyttöön. Tässä artikkelissa tutustumme lähemmin ruokasoodaaan kauneudenhoidon kannalta.

Ruokasoodassa parasta on ehkäpä sen hinta. Muutamalla eurolla saa ison purkin ruokasoodaa ja siitä riittää käytettäväksi kuukausiksi eteenpäin. Ruokasoodaa löytyy kaikkien kauppojen hyllyiltä.

Kuorinta

Kauneusalan asiantuntijat suosittelevat niin kasvojen kuin vartalon ihon kuorimista säännöllisesti lian ja kuolleiden ihosolujen poistamiseksi. Ruokasooda sopii täydellisesti tähän tarkoitukseen. Sekoita yksi osa vettä kolmeen osaan ruokasoodaa ja hiero iholle pehmein pyörivin liikkein. Huuhtele lämpimällä vedellä ja levitä iholle kosteusvoide.

Hiusten syväpuhdistus

Hiusten kampaaminen

Hiuksiin kertyy rasvaa ja likaa joka päivä, ja muotoilutuotteet voivat jämähtää hiuksiin kunnollisen pesunkin jälkeen. Hiukset tuntuvat rasvaisilta ja latteilta. Puhdista hiukset ruokasoodalla näin: sekoita teelusikallinen ruokasoodaa shampooseesi ja hiero hiuksiin. Anna vaikuttaa 10 minuuttia, huuhtele kunnolla ja huomaat heti, miten paljon kuohkeimmilta ja puhtaammilta hiukset tuntuvat.

Kyynärpäät ja polvet

Kyynärpäiden ja polvien iho kuivuu ja kovettuu helposti. Kosteuttaaksesi näitä alueita voit lisätä tilkan ruokasoodaa kosteusvoiteeseesi.

Silkkiset kädet

Käsien rasvaus

Kauniit ja pehmeät kädet kertovat paljon kantajastaan. Sekoita ruokasoodaa pieneen määrään vettä ja muodosta paksua tahnaa. Hiero kaikkialle käsiin ja kynsiin, huuhtele pois ja huomaat, miten pehmeältä ja puhtaalta iho tuntuu.

Valkoisemmat hampaat

Ruokasooda on vahva ja luonnollinen hampaiden valkaisija. Ruokasoodaa lisätään joskus kaupallisiin hammastahnoihin juurikin sen valkaisevan vaikutuksen takia. Valkaistaksesi hampaita luonnollisesti, sekoita pieni määrä soodaa vesitilkkaan, lisää hyppysellinen suolaa ja sekoita tasaiseksi. Hiero hampaisiin hammasharjalla: näin poistat tahrat ja vaalennat hampaiden sävyä. Voit myös käyttää ruokasoodaa suuhuuhteena pahanhajuisen hengityksen poistamiseksi.

Muista, että tätä valkaisua tulee suorittaa vain silloin tällöin, jotta ruokasooda ei pääse vahingoittamaan hampaita.

Luonnollinen deodorantti

Ruokasooda

Ruokasooda sopii pahojen hajujen poistamiseen, joten se sopii myös kainaloiden raikastamiseen ja hikoilun aiheuttaman hajun ehkäisyyn. Voit levittää ruokasoodasta valmistamaasi tahnaa kainaloiden iholle tai lisätä desin kylpyveteen. Käytä soodaa kainaloiden ihon kuorintaan poistaaksesi lian ja kaupallisten deodoranttien jättämät jäämät.

Aknen hoito

Ruokasoodalla voi hoitaa ihon epäpuhtauksia, kuten mustapäitä ja finnejä. Ruokasooda poistaa iholta liian öljyisyyden, joka on ihohuokosten tukkeutumisen ja tulehtumisen taustalla. Sekoita pieni määrä ruokasoodaa tilkkaan sitruunamehua, sekoita tahnaksi ja levitä nokare suoraan finnille. Käytä tätä menetelmää vain iltaisin, sillä ihoa ei saa altistaa auringolle hoidon aikana: sitruunamehu voi aiheuttaa ihon värimuutoksia UV-säteilyn vaikutuksesta.

Rentouta ja pehmennä jalat

Jalkahieronta

Jalat kaipaavat erityistä huomiota pitkän päivän jälkeen, etenkin jos vietät suurimman osan päivästä jaloillasi. Ruokasoodalla voi kuoria jalkojen ihon ja pitää ne puhtaina ja raikkaina kuumina päivinä. Lisää kolme ruokalusikallista soodaa leveään muoviastiaan, kaada perään pari litraa lämmintä vettä ja uita jalkoja vedessä 10 minuuttia.