5 tärkeää asiaa ihon hoitamiseksi vaihdevuosina

· helmikuu 22, 2018
Sen lisäksi, että kosteutat ihoasi sekä sisältä että ulkoa käsin, hyvin kunnollinen puhdistus on erittäin tärkeä asia vaihdevuosien aikana, jotta voisit estää myrkkyjen kertymistä ihoosi.

Oletko kuullut, että vaihdevuosien aikana naisen iho käy lävitse suuria muutoksia? Pelkäätkö siitä, mitä itsellesi tulee tapahtumaan?

Tällä kertaa kerromme, kuinka ihonhoito kannattaa vaihdevuosien aikana toteuttaa – jatka lukemista, jos pohdit asiaa!

Ensinnäkin toteamme, että ei ole mitään syytä pelätä vaihdevuosia, sillä tämä on luonnollinen vaihe jokaisen naisen elämässä.

Kun ylität 40 ikävuoden, kehosi alkaa käydä lävitse eräitä muutoksia. Kaikkein tärkein näistä on se, että munasarjasi lakkaavat tuottamasta lisääntymishormoneja ja kuukautisille tulee loppu.

Kun tämä aika tulee, se ilmaantuu usein mielialan muutosten kera, kuten myös sellaisen ihon, joka ei enää ole yhtä sileä ja pehmeä kuin ennen. Moni nainen pelkää vaihdevuosia, sillä epäilee kauneutensa häipyvän tämän vaiheen myötä.

Hyvä uutinen on kuitenkin se, että ihon huononemista ei tarvitse hyväksyä vaihdevuosien oireena. Itse asiassa tämä onkin aivan toisin, sillä on olemassa useita hoitoja, jotka auttavat palauttamaan elinvoiman ihollesi, ja tällä kertaa haluammekin kertoa parhaista ratkaisuista.

Jatka siis lukemista ja ota avuksesi nämä helpot neuvot, jotta voisit hoitaa ihoasi tehokkaasti vaihdevuosien aikana!

1. Tee ihollesi detox-hoito

itsetehty ihovoide

Yksi tehokkaimmista tavoista huoltaa ihoa hyvin vaihdevuosien aikana on sen pitäminen vapaana myrkyllisistä aineista.

Et ehkä ole tästä tietoinen, mutta päivän aikana ihosi on yhteydessä kaiken tyyppisin haitallisiin tekijöihin.

Ihanteellista olisi, että jo teini-ikäisestä lähtien kasvot pestäisiin joka päivä. Tiedämme kuitenkin, että tässä vaiheessa monella on muita huolia, ja kasvojen pesu perusteellisesti on asia, joka saattaa jäädä sivuun.

Kun ihossa sitten alkaa näkyä vanhempana muutoksia, on tärkeää antaa kasvojen ihohuokosten hengittää.

Tomu ja hiki sekä muut tekijät saattavat aiheuttaa syviä muutoksia ihossa. Jotta ne eivät saisi aikaiseksi vahinkoa, on tärkeä varmistaa, että nämä aineet poistetaan iholta joka päivä.

Tämä voidaan tehdä pesemällä kasvot päivittäin. Voit valita kaupan tuotteen, luonnollisen saippuan, lämpimän veden tai vaikkapa luonnolliset öljyt. Tärkeää on se, että tämä puhdistus tehdään joka päivä.

Lisäksi kannattaa varmistaa, että iho tulee kuorituksi kerran viikossa. Tämä prosessi on elintärkeä, jotta voisit päästä eroon kuolleista ihosoluista sekä poistaa saastuttavat tekijät syvältä huokosistasi. Samalla voit stimuloida solujen uudistumista.

Lue aiheesta lisää: Luonnollinen sokerikuorinta käsien pehmentämiseksi

2. Suojaa ihoasi auringon vaikutuksilta

Vaikka onkin hyvä saada kehon tarvitsemaa D-vitamiinia, ollessasi ulkona auringossa on aina tärkeää myös käyttää riittävästi aurinkosuojaa.

Tällä tavalla ihosi voi imeyttää sen mitä se tarvitsee ilman, että sinulla on riskinä saada mitään ihosyövän tyyppiä. Muista siis seuraavat neuvot auringossa ollessasi:

 • Parhaat ajat päivästä olla ulkona auringossa ovat ennen keskipäivää ja kolmen jälkeen iltapäivällä.
 • Pidä aina vettä mukana, jotta voisit juoda ollessasi janoinen.
 • Aurinkosuojan kertoimen tulisi olla ainakin 35 SPF.

3. Anna ihollesi luonnollisia rasvoja, jotta voisit pitää yllä sen kiiltoa

avokado

Tavallisesti käy niin, että kun ihminen vanhenee, hänestä tulee itsevarmempi ja hän alkaa tuntea itseään paremmin. Hormonit eivät kuitenkaan käyttäydy saman suuntaisesti.

Sen sijaan estrogeeni alkaa vähentyä vaihdevuosien aikana, mikä vaikuttaa naisen ihoon.

Tämä alempi estrogeenin määrä voi saada aikaan iholla seuraavat muutokset:

 • ohentuminen
 • kuivuminen
 • ryppyjen ilmaantuminen

Onneksi kuitenkin voit korjata tätä ilmiötä syömällä sellaisia luonnollisia ja terveellisiä rasvoja, joita saa esimerkiksi avokadosta ja lohesta, ja jotka pitävät huolta ihosta vaihdevuosien aikana.

4. Lisää kollageenia runsaasti sisältävien ruokien määrää

Vaihdevuosien aikana käy niin, että iho lakkaa tuottamasta sitä määrää kollageenia, jonka se on aikaisemmin tuottanut. Vaikka tämä tapahtuukin vähitellen, voit huomata eräät muutokset.

Yleensä merkkeinä ovat seuraavat ilmiöt:

 • hiukan vajonnut iho kaulalla, leuassa ja poskilla
 • pienten juonteiden ilmaantuminen yllä mainituille alueille
 • enemmän ryppyjä huulten ympärillä

Jos sinulla on näitä merkkejä itselläsi, voit vaikuttaa asiaan laittamalla kollageenia suoraan ihollesi.

Kaikki, mitä tähän tarvitaan, on kollageenia sisältävien kapseleiden ostaminen ja sisällön hierominen iholle hellävaraisin liikkein. Varmista, että hankit kuitenkin hyvälaatuisia kollageenikapseleita.

Toinen ratkaisu on syödä sellaisia ruokia, joissa on luonnollisesti runsaasti kyseistä ravinnetta.

Muutamia esimerkkejä tällaisista tuotteista ovat seuraavat:

 • kala (lohi, tonnikala, osterit)
 • kasvikset (tomaatti, porkkana, pinaatti, kurkku, paprika, valkosipuli)
 • vadelma
 • kananmuna
 • soija
 • valkoinen tee

Lue aiheesta lisää: 8 ruokaa täydentämään kollageenin tarvetta

5. Kosteuta ihoasi vaihdevuosien aikana sisältä- ja ulkoapäin

kookosvesi

Vaihdevuosien jälkeen iho saattaa näyttää hyvin kuivalta, sillä ne rauhaset, jotka vastaavat ihon rasvan tuottamisesta, eivät enää toimi.

Jotta voisit estää tätä tapahtumasta, varmista seuraavat asiat.

Juo runsaasti vettä

Muista, että kahdeksan lasillista vettä on päivittäinen minimi. Sen lisäksi, että näin kosteutat itseäsi, vedellä on kyky poistaa myrkyllisiä aineita sisältäpäin.

Syö sellaisia ruokia, jotka kosteuttavat luonnollisesti

Useat kasvikset, kuten kurkku ja tomaatti, ovat täynnä vettä. Kun syöt niitä paljon, saat varmasti korvatuksi kaiken sen puutoksen, jonka aiheutuu siitä, että et ole juonut tarpeeksi vettä päivän aikana.

Käytä korkealaatuisia kosteuttavia tuotteita

Korkealuokkaiset kosteusvoiteet ja muut vastaavat tuotteet voivat antaa kollageenia, rasvaa ja vettä, joita ihosi tulee menettämään vaihdevuosien aikana.

Parasta tämän suhteen olisi kuitenkin omien voiteiden valmistus luonnollisista aineksista, kuten esimerkiksi mineraaliöljyistä ja ruusuvedestä.

Jos haluat, voit kuitenkin ostaa kaupan tuotteen, mutta hanki parasta laatua ja kaikkein luonnollisin vaihtoehto.

Kun siis itse lähestyt vaihdevuosia, tai mikäli jo olet tässä elämänvaiheessa, noudata näitä neuvoja, ja voit hoitaa ihoasi luonnollisin keinoin sekä säilyttää sen säteilevämpänä!