Logo image
Logo image

Juoma kolesterolin hallintaan ja rasvanpolttoon

2 minuuttia
Juoma kolesterolin hallintaan ja rasvanpolttoon
José Gerardo Rosciano Paganelli

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri José Gerardo Rosciano Paganelli

Viimeisin päivitys: 21 joulukuuta, 2022

Kun pahaa kolesterolia kerääntyy verenkiertoon, sinulla on suurempi riski saada tukoksia valtimoihin sekä kärsiä kardiovaskulaarisista vaurioista. Vaikka on totta, että tietty määrä kolesterolia on elimistölle tarpeellista, jotta se suoriutuu päivittäisistä toiminnoistaan, monilla ihmisillä suositeltu päivittäinen määrä ylittyy. Tämä aiheuttaa kolesterolin kerääntymisen valtimoihin. Herkullinen juoma kolesterolin hallintaan on helppo valmistaa.

Kun kohonneet kolesteroliarvot diagnosoidaan, on tärkeää alkaa välittömästi noudattamaan ruokavaliota, jossa vähennetään rasvaa ja kolesterolia sisältäviä ruokia. Terveellinen ruokavalio on avaintekijä kolesterolin ja siihen liittyvien terveysriskien vähentämisessä. Onneksi ruokavalion muuttamisen lisäksi on myös muita keinoja alentaa tehokkaasti kolesterolia. Juoma kolesterolin hallintaan antaa samalla muitakin erinomaisia hyötyjä, sillä se tehostaa rasvanpolttoa ja painonpudotusta.

Mitkä ovat tämän luonnollisen juoman edut?

Some figure

Tämän päivän artikkelissa jaamme ohjeen sitruunasta ja persiljasta tehtyyn juomaan – kaksi ainesosaa jotka, kuten jo tiedät, omaavat loistavia terveyttä edistäviä ominaisuuksia, jotka voivat myös hallita kolesterolia ja polttaa rasvaa.

Persiljan hyödyt

Persilja on hyvin tunnettu yrtti jota käytetään keittiöissä ympäri maailmaa. Se on erittäin monipuolinen ja sisältyy lukemattomiin ruokaohjeisiin. Mutta kulinaaristen käyttötarkoitustensa lisäksi persilja on myös tunnettu diureettisista ominaisuuksistaan ja kyvystään poistaa elimistöstä ylimääräistä nestettä ja sen mukana myrkkyjä jotka vaikuttavat negatiivisesti terveyteen.

Persiljan tärkeimmät hyödyt johtuvat sen korkeasta eteeristen öljyjen ja flavonoidien pitoisuudesta, jotka tuovat sekä sisäisiä että ulkoisia hyötyjä. Sen lisäksi persiljassa on merkittäviä määriä C-, A- ja K-vitamiinia, jotka ovat välttämättömiä vahvan immuunijärjestelmän kannalta ja auttavat elimistöä torjumaan infektioita ja sairauksia.

Säännöllinen persiljan käyttö auttaa poistamaan myrkkyjä verenkierrosta, ehkäisemään kolesterolia ja stimuloimaan verenkiertoa. Siksi tämä ainesosa on niin tehokas parantamaan verisuonten terveyttä ja ehkäisemään sydän- ja verisuoniongelmia.

Sitruunan hyödyt

Some figure

Korkean C-vitamiini- ja antioksidanttipitoisuuden sekä eteeristen öljyjen vuoksi sitruunat ovat toinen mahtava liittolainen valtimoiden puhtauden ja kolesterolin hallinnan kannalta. Sitruuna estää kolesterolia kiinnittymästä valtimoiden seinämiin ja stimuloi myös jo kiinnittyneen kolesterolin poistumista, auttaen välttämään verenkierrolle haitalliset vaikutukset.

Sitruunan antioksidantit auttavat ehkäisemään vapaita radikaaleja samalla kun ne poistavat elimistöstä ylimääräistä nestettä ja myrkkyjä jotka voivat vaikuttaa terveyteen haitallisesti. Itse asiassa, sitruunamehun säännöllinen nauttiminen voi auttaa polttamaan enemmän rasvaa ja pudottamaan painoa.

Juoma kolesterolin hallintaan ja rasvanpolttoon

Kun yhdistät persiljan ja sitruunan hyödyt, saat tehokkaan juoman joka auttaa säätelemään veren kolesterolipitoisuutta ja ehkäisemään sairauksia. Lisäksi tämän juoman säännöllinen nauttiminen edistää painonpudotusta, ehkäisee nesteen kertymistä, parantaa munuaisten terveyttä ja ehkäisee vapaiden radikaalien aiheuttamia ennenaikaisia vanhenemismuutoksia.

Ainesosat

 • 1,5 litraa vettä
 • 3 nippua persiljaa
 • 900 g sitruunaa
 • Ripaus ruokasoodaa

Valmistus

 • Yritä löytää luomusitruunoita ja varmistaa että vältyt torjunta-aine– ja kemikaalijäämiltä. Kannattaa aina pestä hedelmät vedessä johon on sekoitettu ruokasoodaa, jotta saat puhdistettua ne kunnolla.
 • Kun olet pessyt sitruunat, leikkaa ne siivuiksi ja laita sivuun.
 • Keitä vesi kiehuvaksi. Lisää sitruunat ja pilkottu persilja. Anna jäähtyä.
 • Peitä tiukasti ja säilytä jääkaapissa.
 • Juo 1-1,5 desiä tätä juomaa päivässä.

Tämä juoma kolesterolin hallintaan on tehokkainta, kun sitä juo heti aamulla. Tällöin saat siitä täydet hyödyt käyttöösi koko päivän ajaksi. Parhaan tuloksen saamiseksi, yritä juoda tätä säännöllisesti kunnes huomaat kolesteroliarvojesi madaltuvan.

Muista, että tuloksesi riippuu siitä minkälaista ruokavaliota ja elintapoja noudatat. Yritä välttää huonoja tapoja jotka vaikuttavat negatiivisesti kolesterolitasoihin, kuten alkoholin nauttiminen, tupakointi ja vähän liikuntaa sisältävä elämäntapa.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Arber, A. (1986). Herbáis, Their origin and evolution. A chapter in the history of botany, 1470-1670. Cambridge: Cambridge UP.
 • Berdonces, J.L. (1998). Gran enciclopedia de las plantas medicinales: el dioscórides del tercer milenio. Madrid: Tikal.
 • Vanaclocha, B., & Cañigueral, S. (2003). Fitoterapia: vademecum de prescripción. Barcelona: Masson.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.