Persilja ja sitruuna munuaisten puhdistukseen

Sen lisäksi että persilja-sitruunasekoitus auttaa puhdistamaan munuaisia, siinä on runsaasti vitamiineja, joten sitä suositellaan erityisesti anemiasta kärsiville.
Persilja ja sitruuna munuaisten puhdistukseen
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Harvat kasvit ovat yhtä puhdistavia kuin persilja. Useimmissa resepteissä käytämme sitä antamaan makua, mutta sillä on myös lääkinnällisiä ominaisuuksia jotka ovat todella tehokkaita moneen vaivaan. Ja kun persilja on yhdistetty sitruunan mehuun, saat loistavan hoitokeinon munuaisten puhdistukseen. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka.

Miksi meidän tulee puhdistaa munuaiset?

munuaisten paikka

Munuaisten puhdistus ei ole vain silloin tällöin tehtävä toimenpide, vaan tapa joka meidän pitäisi ottaa osaksi elämäämme nauttiaksemme paremmasta yleisterveydestä. Muista, että munuaisten tarkoitus on puhdistaa verta ja poistaa kuona-aineita kehosta.

Mitä meille tapahtuu, jos munuaisemme eivät toimi oikein, proteiinia kerääntyy liiaksi tai kuona-aineita kasaantuu kehoon? Verisuonemme menevät tukkoon näiden kuona-aineiden vuoksi, mikä tekee meidät sairaiksi ja se ilmenee vatsakipuna, munuaiskivinä ja muina sairauksina. Tämä täytyy välttää. Seuraavat vinkit auttavat, joten on tärkeää seurata niitä:

 • Juo runsaasti nesteitä ja rajoita maitotuotteiden kulutusta.
 • Vähennä käsiteltyjen ruokien syömistä.
 • Korvaa eläinproteiini kasvisperäisellä proteiinilla.
 • Vähennä nauttimasi suolan määrää. Poista myös makeiset ja vältä alkoholia.

Kaikki tämä vaatii tietysti vähän vaivaa, mutta ei ole epäilystäkään että tulet voimaan paremmin!

Mistä tiedät, milloin on aika tehdä puhdistuskuuri?

nainen lääkärin luona

Ota seuraavat asiat huomioon terveytesi vuoksi:

 • Miltä virtsasi näyttää, varsinkin sen väri? Onko se kahvin väristä, tai kolan? Se on selvä merkki että munuaisissa on jotain pielessä.
 • Selkäkipuvarsinkin alaselän kipu joka säteilee vatsaan.
 • Hirmuinen jano.
 • Tarve virtsata hyvin tiheään ilman helpotuksen tunnetta.
 • Turvonneet nilkat tai jopa turvotusta silmien ympärillä.
 • Selittämätön uupumus.

Muista, että nämä oireet voivat johtua monesta muustakin sairaudesta tai tilasta, mutta jos kärsit ainakin 2 – 3 oireesta tällä listalla, on luultavasti aika käydä lääkärin vastaanotolla.

Miksi käyttää persiljaa ja sitruunaa munuaisten puhdistukseen?

munuaisten puhdistukseen persiljasmoothiella

Persilja

 • Persilja on voimakas antioksidantti: se auttaa uudistamaan soluja ja helpottaa munuaisen toimintoja.
 • Siinä on runsaasti kivennäisaineita, jotka auttavat munuaisia pysymään vahvoina sekä poistamaan kuona-aineita ja rasvoja.
 • Se sisältää beetakaroteenia, klorofyllia ja C-vitamiinia: se on ihanteellinen taistelemaan infektioita ja kasvaimia vastaan, ja tietenkin vahvistaa immuunijärjestelmää.
 • Persilja on loistava diureetti: se auttaa kehoa poistamaan nesteitä luonnollisesti.
 • Alentaa korkeaa verenpainetta, myös kohentaen munuaisten terveyttä.

Sitruuna

Sitruunamehussa on runsaasti C- ja B-vitamiinia. Molemmat näistä auttavat vahvistamaan ja pitämään huolta munuaisten verisuonista, ne ovat tärkeitä taistelemaan korkeaa verenpainetta vastaan, ja tottakai ne edistävät puhdistamista. Sitruunat ovat ihmeellisiä.

Sitruunoissa on vähän natriumia mutta paljon kaliumia, mikä on ihanteellista munuaisille. Niinpä moni lääkäri suosittelee korvaamaan suolan sitruunamehulla. Se on yksinkertaista ja todella terveellistä!

Kuinka saada hyödyt persiljasta ja sitruunasta?

munuaisten puhdistukseen persiljalla

Tämä on todella yksinkertaista – tässä artikkelissa annamme sinulle helpon reseptin persiljan ja sitruunan käyttämiseen, jota kehosi tulee rakastamaan. Tämä kannattaa tehdä vähintään kahtena päivänä viikossa.

Kuinka teet sen?

 • Tarvitset viisi persiljanoksaa. Pese ne ensin ja kiehauta sitten litra vettä kattilassa.
 • Lisää persilja kuumaan veteen vapauttaaksesi kasvin puhdistavat ominaisuudet.
 • Kun persilja on ollut kuumassa vedessä hetken, lisää yhden sitruunan mehu ja se on valmis!

Milloin sitä pitäisi juoda?

Reseptistä saa neljä kupillista juomaa, joten aloita yhdellä lasillisella aamulla tyhjään vatsaan. Ota toinen aamupäivällä, yksi kupillinen iltapäivällä ja loput päivällisen jälkeen. Se parantaa ruoansulatustasi ja tietenkin puhdistaa munuaisiasi.

Voit tehdä tämän 1 – 2 kertaa viikossa. Se saattaa maistua vähän vahvalta, mutta älä unohda että tämä resepti sisältää paljon vitamiineja, jotka antavat sinulle paljon energiaa ja auttavat jos kärsit anemiasta. Joten miksi et aloittaisi tänään? Munuaisesi tulevat kiittämään sinua.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Rebollo C, Hernández V, Carrieri R, Viera M, Salhá B, Sansone S y Rostani S. Vitamina C: Una estrategia didáctica polifuncional. Enseñanza de las ciencias. Uruguay 2005;23(1):133–140
 • Efecto antioxidante y hepatoprotector del Petroselinum sativum (perejil) en ratas, con intoxicación hepática inducida por paracetamol. An. Fac. med. Lima 2007;68(4)

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.