Persilja ja sitruuna munuaisten puhdistukseen

syyskuu 28, 2015

Sen lisäksi, että persilja-sitruunasekoitus auttaa puhdistamaan munuaisia, siinä on runsaasti vitamiineja, joten sitä suositellaan erityisesti anemiasta kärsiville.

Harvat kasvit ovat yhtä puhdistavia kuin persilja. Useimmissa resepteissä käytämme sitä antamaan makua, mutta sillä on myös lääkinnällisiä ominaisuuksia jotka ovat todella tehokkaita moneen vaivaan. Ja kun persilja on yhdistetty sitruunan mehuun, saat loistavan hoitokeinon munuaisten puhdistukseen. Tässä artikkelissa kerromme sinulle kuinka.

Miksi meidän tulee puhdistaa munuaiset

Selkä

Munuaisten puhdistus ei ole vain silloin tällöin tehtävä toimenpide, vaan tapa joka meidän pitäisi ottaa osaksi päivittäistä elämäämme nauttiaksemme paremmasta yleisterveydestä. Muista, että munuaisten tarkoitus on puhdistaa verta ja poistaa kuona-aineita kehosta.

Mitä meille tapahtuu, jos munuaisemme eivät toimi oikein, proteiinia kerääntyy liiaksi tai kuona-aineita kasaantuu kehoon? Verisuonemme menevät tukkoon näiden kuona-aineiden vuoksi, mikä tekee meidät sairaiksi ja se ilmenee vatsakipuna, munuaiskivinä ja muina sairauksina. Tämä täytyy välttää. Seuraavat vinkit auttavat, joten on tärkeää seurata niitä:

 • Juo runsaasti nesteitä ja rajoita maitotuotteiden kulutusta.
 • Vähennä käsiteltyjen ruokien syömistä.
 • Korvaa eläinproteiini kasvisperäisellä proteiinilla.
 • Vähennä nauttimasi suolan määrää. Poista myös makeiset ja vältä alkoholia.

Kaikki tämä vaatii tietysti vähän vaivaa, mutta ei ole epäilystäkään että tulet voimaan paremmin!

Mistä tiedät, milloin on aika tehdä puhdistuskuuri?

Lääkärintarkastus

Ota seuraavat asiat huomioon terveytesi vuoksi:

 • Miltä virtsasi näyttää, varsinkin sen väri? Onko se kahvin väristä, tai kolan? Se on selvä merkki että munuaisissa on jotain pielessä.
 • Selkäkipuvarsinkin alaselän kipu joka säteilee vatsaan.
 • Hirmuinen jano.
 • Tarve virtsata hyvin tiheään ilman helpotuksen tunnetta.
 • Turvonneet nilkat tai jopa turvotusta silmien ympärillä.
 • Selittämätön uupumus.

Muista, että nämä oireet voivat johtua monesta muustakin sairaudesta tai tilasta, mutta jos kärsit enemmän kuin 2 – 3 oireesta tällä listalla, on luultavasti aika käydä lääkärin vastaanotolla.

Kuinka voit käyttää persiljaa ja sitruunaa puhdistamaan munuaisia?

persiljasmoothie

1. Persilja

 • Persilja on voimakas antioksidantti: se auttaa uudistamaan soluja ja helpottaa munuaisen toimintoja.
 • Siinä on runsaasti kivennäisaineita, jotka auttavat munuaisia pysymään vahvoina sekä poistamaan kuona-aineita ja rasvoja.
 • Se sisältää beetakaroteenia, klorofyllia ja C-vitamiinia: ihanteellinen taistelemaan infektioita ja kasvaimia vastaan, ja tietenkin vahvistaa immuunijärjestelmää.
 • Persilja on loistava diureetti: se auttaa kehoa poistamaan nesteitä luonnollisesti.
 • Alentaa korkeaa verenpainetta, myös kohentaen munuaisten terveyttä.

2. Sitruuna

Sitruunamehussa on runsaasti C- ja B-vitamiinia. Molemmat näistä auttavat vahvistamaan ja pitämään huolta munuaisten verisuonista, ovat tärkeitä taistelemaan korkeaa verenpainetta vastaan, ja tottakai ne edistävät puhdistamista. Sitruunat ovat ihmeellisiä.

Sitruunoissa on vähän natriumia mutta paljon kaliumia, mikä on ihanteellista munuaisille. Niinpä moni lääkäri suosittelee korvaamaan suolan sitruunamehulla. Se on yksinkertaista ja todella terveellistä!

Kuinka saada hyödyt persiljasta ja sitruunasta?

Persilja

Tämä on todella yksinkertaista – tässä artikkelissa annamme sinulle helpon reseptin persiljan ja sitruunan käyttämiseen, jota kehosi tulee rakastamaan. Tämä kannattaa tehdä vähintään kahtena päivänä viikossa.

Kuinka teet sen?

Tarvitset viisi persiljan lehvää. Pese ne ensin ja keitä sitten litra vettä kattilassa. Lisää persilja kiehuvaan veteen vapauttaaksesi kasvin puhdistavat ominaisuudet.

Tämä on klassinen hoitokeino josta olet luultavasti jo kuullut. Luontaishoidot ovat tavallisesti melko tehokkaita, kasvin tarjoamien terapeuttisten hyötyjen ansiosta. Kun kasvi on ollut kiehuvassa vedessä hetken, lisää yhden sitruunan mehu ja se on valmis!

Milloin sinun pitäisi juoda sitä? Reseptistä saa neljä kupillista juomaa, joten aloita yhdellä lasillisella aamulla tyhjään vatsaan. Ota toinen lounaan jälkeen, yksi keski-iltapäivällä ja yksi päivällisen jälkeen. Se parantaa ruoansulatustasi ja tietenkin puhdistaa munuaisiasi.

Voit tehdä tämän 1 – 2 kertaa viikossa. Se saattaa maistua vähän vahvalta, mutta älä unohda että tämä resepti sisältää paljon vitamiineja, jotka antavat sinulle paljon energiaa ja auttavat jos kärsit anemiasta. Joten miksi et aloittaisi tänään? Munuaisesi tulevat kiittämään sinua.

UUTISIA VERKOSSA