Mitä virtsasi väri kertoo terveydestäsi

Kaikki tietävät sen; se ei ole miellyttävä keskustelunaihe. Olet ehkä yksi niistä ihmisistä, jotka eivät keskity liian paljon ulkomuotoonsa kylpyhuoneessa, mutta lääkäreiden mukaan on tarpeellista tietää minkä väristä virtsasi on.  Ei ole ainoastaan tärkeää tietää onko sinulla kipuja vai ei; virtsan väristä voit huomata tiettyjä merkkejä huonosta ruokavaliosta, sairauksista, nestehukasta, jne.

Virtsa koostuu vedestä ja kuona-aineista. Jos jokin ei toimi oikein kehossasi, virtsasi saattaa vaihtaa väriä. Johtuipa se ruokavaliosta, tulehduksesta tai vaikka lääkekuurista, se voi aiheuttaa muutoksia, jotka sinun täytyy pitää mielessäsi. Lähdetäänpä katsomaan tosiasioita terveydestäsi.

Sinun terveytesi ja virtsasi väri

Munuainen

 

Tämä oire kannattaa pitää mielessä. Se tarkoittaa, ettet juo tarpeeksi nesteitä ja munuaistesi on työskenneltävä kovemmin suodattaakseen virtsan. Silloin kerääntyy suurempi määrä myrkyllisiä aineita ja sinun tulee kosteuttaa kehoasi paremmin. Tämä väri voi johtua myös liiallisesta hikoilusta, kun olet työskennellyt tai liikkunut paljon.

Tumman keltainen väri

Tämä väri on jopa vakavampi. Se on selvä merkki siitä, että sinun täytyy mennä lääkäriin. Voimakkaan keltainen väri kertoo, että sinulla on ongelma Virtsatietulehdus

Punaisen värinen virtsa voi olla merkki kahdesta asiasta. Ensimmäinen voi olla vakavaa, koska se voi johtua verestä ja sinun täytyy ottaa välittömästi yhteyttä lääkäriin. On mahdollista, että sinulla on rakko- tai munuaisongelma. Oikea diagnoosi tulee aina antamaan sinulle vastauksen.

Toinen syy on täysin vaaraton. Jos olet syönyt paljon punajuuria, marjoja, karhunvatukoita tai jopa paljon väriaineellisia elintarvikkeita, on mahdollista, että virtsaan on tarttunut niiden väri. On tärkeää, että huomaat, jos tämä väri toistuu useampana päivänä. Jos näin on, älä epäröi ottaa yhteyttä lääkäriisi.