6 päivittäistä keinoa rasvanpolttoon

28 helmikuun, 2019

Jos tavoitteesi on painon pudottaminen, sinun pitäisi ehdottomasti yrittää tehdä se terveellisimmällä mahdollisella tavalla. Tie rasvanpolttoon ei aina ole helppo; on vaikea löytää aikaa lähteä kuntosalille tai valmistaa terveellisiä aterioita. Mutta olemme varmoja, että tavoitteet ovat mahdollisia saavuttaa. Haluatko tietää miten?

Askeleet päivittäiseen painonpudotukseen ja rasvanpolttoon

1. Aamiaisella

Aloitetaanpa kertomalla yksi pääasia. Jos haluat pudottaa painoa, sinun ei pitäisi lopettaa syömistä tai jättää pois yhtään ateriaa, varsinkaan aamiaista. Vähempi syöminen ei auta sinua millään lailla, koska se vain hidastaa aineenvaihduntaasi, mikä taas alentaa kykyä polttaa rasvaa. Ihanteellisesti sinun tulisi syödä viisi ateriaa päivässä (ei liian suuria ja tasaisin väliajoin), koska se saa aineenvaihduntasi työskentelmään tasaisesti koko päivän.

Ja kuinka voit aloittaa päiväsi rasvaa polttamalla? Valmista aamiainen oikeista aineksista: esimerkiksi tuore papaija ja kupillinen kaurapuuroa riisimaidon kera on hyvä yhdistelmä painonpudotukseen. Papaija on hyvä hedelmä rasvan polttamiseen, joten sinun pitäisi ehdottamasti sisällyttää se ruokavalioosi. Lisäksi voit sisällyttää muitakin yhdistelmiä aamiaiseesi, kuten esimerkiksi omena, paahtoleipä hunajalla ja kupillinen vihreää teetä, tai luonnollista jogurttia (se on vieläkin parempaa, jos se on kotitekoista) mansikoiden ja mantelien kanssa. On paljon vaihtoehtoja, mutta sinun pitäisi aina yrittää sisällyttää jonkinlainen hedelmä aamiaiseesi, jos mahdollista.

2. Helppoja treenejä, joita voit tehdä kotona

Treeni rasvanpolttoon

Paras harjoitus rasvan polttamiseen ovat aerobiset harjoitukset. Sinun ei tarvitse edes mennä salille tai tehdä niitä kerralla pitkään. Raskas treenijakso antaa toivottuja tuloksia. Unohda satasten kuluttaminen kuukaudessa kuntosalin tai terveysklubin jäsenyysmaksuihin. Sinun tarvitsee tehdä ainoastaan puoli tuntia aktiivista toimintaa päivässä. Voit esimerkiksi hyppiä narua, tehdä vatsalihasliikkeitä, tai maata selälläsi ja polkea jaloillasi ilmassa, kuin ajaisit pyörällä. Yritä samalla kuunnella jotain musiikkia, joka tekee puuhasta hauskempaa. Tärkein asia on tehdä sitä joka päivä!

3. Hyödynnä aikaasi ulkona

Koiran ulkoilutus sateessa

Aina kun lähdet ulos hoitamaan asioita tai kävelyttämään koiraa, sinun täytyisi hyödyntää tätä aikaa kävelemällä muutaman kevyen painon kanssa, jotka painavat 1 – 2 kiloa. Nämä ovat pieniä ponnisteluja, jotka auttavat sinua pudottamaan painoa, jos teet niitä lähtökohtaisesti päivittäin.

On muitakin pieniä asioita, joita voit tehdä päivittäin, kuten valitsemalla rappuset hissin sijaan ja keksimällä muita tapoja liikkua hieman enemmän joka päivä. Yksi loistava esimerkki on ystävien tapaaminen tunnin pituisella kävelylenkillä. Tämä antaa kehollesi ja sydämellesi hyvän treenin.

4. Salviatee rasvanpolttoon

Voit juoda tätä uutetta joka päivä iltapäivisin. Salviatee on erinomainen keino litteän vatsan saavuttamiseksi ja rasvan polttamiseksi. Se on erityisen hyvä keino naisille, sillä rasvanpolton lisäksi se ehkäisee ja hoitaa tulehduksia, rentouttaa, ja se on antibakteerinen ja diureettinen. Tee juomaa laittamalla viisi salvian lehteä kupilliseen kiehuvaa vettä ja purista sekaan puolikkaan sitruunan mehu. Juo yksi kupillinen joka iltapäivä ja ole johdonmukainen! Sillä on hyvät vaikutukset.

5. Rasvaa polttavat ruoka-aineet

kasvisruokaa

Yksi helposti toteutettava hoitokeino on aloittaa päivällinen ja lounas lasillisella artisokkavettä. Tämä neste puhdistaa elimistösi ja rasva-aineenvaihdunnan tasapainottamalla elimistöä ja se on todella helppo tehdä. Keitä vain kupillinen artisokkaa kunnes siitä tulee pehmeää ja hienoa. Voit syödä myöhemmin päivälliseksi artisokkaa lisäämällä siihen vähäsen etikkaa tai oliiviöljyä. Nauti ylijäämävesi ikään kuin alkuruokana: se on hyvää sekoitettuna pieneen määrään sitruunamehua.

Voit myös valmistaa herkullisia aterioita rasvaa polttavista ruoka-aineista, joita ovat esimerkiksi punajuuret, pinaatti, porkkanat, äyriäiset ja kananmunat. Voit myös lisätä mausteita, kuten currya, paprikaa, pippuria ja kanelia, jotka ovat hyviä nopeuttamaan aineenvaihduntaa.

Hedelmistä eräitä parhaita vaihtoehtoja ovat papaija, greippi, omena (kuorineen, koska tärkein ainesosa on pektiini), kuten myös herkulliset vesimelonit ja cantaloupe-melonit.

6. Valkoinen tee rasvanpolttoon

Oletko ikinä kokeillut valkoista teetä? Vaikka se ei ole yhtä hyvin tunnettu kuin vihreä tee, se on tullut enemmän tunnetuksi viime aikoina sen antioksidanttisten ominaisuuksien ansiosta (suuremmat kuin vihreässä teessä) ja se nopeuttaa aineenvaihduntaa ja poistaa myrkkyjä, lipidejä ja rasvoja. Lisäksi se on yksinkertaisesti herkullista. Joten yritä juoda kupillinen valkoista teetä joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Tulet rakastamaan sitä!

Kuten näet, rasvanpoltto joka päivä ei ole kovin vaikeaa. Oletko valmis aloittamaan tänään?

  • Craig, B. W. (2006). Fat burning. Strength and Conditioning Journal. https://doi.org/10.1519/00126548-200610000-00011
  • Kim, J. J. P., & Battaile, K. P. (2002). Burning fat: The structural basis of fatty acid β-oxidation. Current Opinion in Structural Biology. https://doi.org/10.1016/S0959-440X(02)00390-1