Logo image
Logo image

3 terveellistä aamiaista, joita tulet rakastamaan

2 minuuttia
3 terveellistä aamiaista, joita tulet rakastamaan
Kirjoittanut Valeria Sabater
Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Siitä huolimatta, että kaikki tietävät tämän, moni ihminen silti unohtaa: aamiainen on yksi päivän tärkeimmistä aterioista ja sinun ei pitäisi koskaan unohtaa sitä. Vaikka on totta, että joskus kiire ja velvollisuudet estävät sinua istumasta alas ja syömästä asianmukaisia ravintoaineita aikaisin aamulla, et saisi lipsua siitä. Toivomme, että nämä terveelliset aamiaiset saisivat sinut syömään aamupalaa säännöllisesti!

Aamiaisen pitäisi antaa sinulle noin 25 % kaikesta siitä energiasta, jota tarvitset päivän aikana. On olennaista, että syöt asianmukaisia ravintoaineita pitkän yön jälkeen, jolloin et ole syönyt mitään moneen tuntiin. Terveellinen, monipuolinen ja tasapainoinen ateria aamulla auttaa sinua lähtemään töihin enemmällä energialla ja paremmalla mielellä.

Korjataan nyt myös se luulo, että paastoaminen auttaa painonpudotuksessa. Päinvastoin, kun et ole syönyt kunnolla, sinulle tulee napostelu- tai ahmimishimo, mikä ei ole ollenkaan terveellistä. Katsotaanpa muutamia helppoja reseptejä terveellisiin aamiaisiin, joiden avulla teet aamiaisesta yhden päiväsi parhaista hetkistä.

Kaurahiutale-marjakulho

Some figure

Ohjeet

 • Ota kulho tai iso kuppi. Laita pohjalle kourallinen kokojyvä-pikakaurahiutaleita. Lisää puoli kupillista soijamaitoa tai vettä.
 • Aloita sitten lisäämään marjoja: karpaloita, mansikoita, vadelmia… Jos et löydä marjoja tai ne ovat todella kalliita, voit lisätä luumua tai punaista omenaa lohkottuna.
 • Lisää nyt pähkinöitä. Esimerkiksi kymmenen rusinaa ja kaksi murskattua saksanpähkinää.
 • Syö vähän kerrallaan ja pureskele hyvin.

Hyödyt

Saat enemmän kuin hyvän määrän kuituja ja antioksidantteja tästä aamiaisesta. Hedelmä on loistava ravintoaine, sekä terveellinen että maukas: kaurahiutaleet antavat sinulle hiilihydraatteja. Pähkinät taas antavat sinulle loistavia antioksidantteja, kuten fenoleita ja resveratrolia.

 Kokojyvävehnäleipä kalkkunalla ja avokadolla

Some figure

Ohjeet

 • Toinen herkullinen ja monipuolinen aamiainen: kerrosvoileipä ja lasi luonnollista appelsiinimehua.
 • Tee ensimmäiseksi kerrosvoileipä, aina kokojyväleivästä.
 • Lisää siivu keitettyä kinkkua tai kalkkunaa (molemmissa on vähän rasvaa), yksi teelusikka oliiviöljyä ja muutama pala avokadoa. Voimme vakuuttaa, että voikkari on herkullinen. Voit myös käyttää kanaa, jos haluat.
 • Älä unohda tuoretta appelsiinimehua.

Hyödyt

Voileivän kokonaiset jyvät pitävät sinut kylläisenä pidempään. Siinä on vitamiineja, mineraaleja ja proteiineja. Avokadossa on myös suuri määrä E-vitamiinia, joka vähentää kolesterolia ja auttaa paremmin hyödyntämään kaikkia ravintoaineita tästä aamiaisesta, mukaanlukien erinomaiset antioksidantit appelsiinimehusta. Se on todella terveellinen vaihtoehto.

Hedelmäsalaatti, hunajapaahtoleipä ja valkoinen tee

Some figure

Ohjeet

 • Se saattaa vaikuttaa ylenmääräiseltä ensisilmäyksellä, mutta se ei ole. Saat erinomaisen määrän antioksidantteja ja vitamiineja tämän tyyppisestä aamiaisesta. Ota kulho, joka ei ole liian suuri hedelmäpaloja varten.
 • Pieni kiivi, omena, kaksi viinirypälettä ja kaksi mansikkaa olisivat ehdottomasti parhaat tähän aamiaiseen. Kuten näet, avainasiat ovat vaihtelevuus ja keskeisten hedelmien etujen hyödyntäminen.
 • Tee seuraavaksi paahtoleipä. Sen pitäisi olla kokojyvää. Laita 1-2 teelusikallista hunajaa leivälle. 
 • Valmista nyt valkoinen tee. Tällainen tee on jopa terveellisempää kuin vihreä tee, jonka vuoksi suosittelemme sitä. Löydät sitä luontaistuotemyymälöistä. Muista, että kun olet keittänyt teen kupillisessa vettä, anna hautua ainoastaan viisi minuuttia.

Hyödyt

Se on todella hyvä vaihtoehto aamiaiseksi. Voit hyötyä terveellisistä hedelmistä; niistä, joilla on eniten antioksidantteja ja huolehtivat terveydestäsi eniten. Hunaja on erinomaisen antiseptinen, parantava ja immuunijärjestelmää vahvistava vaihtoehto, jota sinun ei pitäisi ohittaa. Valkoinen tee on ihmeellinen liittolainen suojelemaan sinua vapailta radikaaleilta, koska kuten aiemmin mainitsimme, se on jopa tehokkaampi kuin vihreä tee.

Nämä terveelliset aamiaiset saavat sinut varmasti täyteen energiaa aloittaaksesi päivän tehokkaasti!

Kuvat: Neus.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.