Resveratroli – erinomainen suoja aivoille

Lääke, joka tehoaa kaikkeen? Kuulostaa vitsiltä tai vähintään erittäin omituiselta. Mutta mikäli mainoksia ja myyntilukuja on uskominen, on resveratroli se ihme, jota on odotettu. Se helpottaa sydän- ja keuhkovaivoja sekä on hyödyksi syövän, liikalihavuuden, diabeteksen ja korkean kolesterolin riskien minimisoinnissa. Se jopa parantaa aivojen kuntoa.

Tottakai tähän oli itsenikin vaikea uskoa. Pieni tarkastelu myös todisti, että itse asiassa olin jo syönyt resveratrolia koko elämäni ajan!

Kerron seuraavaksi yksityiskohtaisesti tästä tuotteesta, ja siitä miksi se on erinomainen suoja aivoille.

Resveratroli: Mikä se on ja miten se toimii?

Resveratroli on niin kutsuttu fytoaleksiini, joka selkokielellä tarkoittaa, että se on kasvien tuottama entsyymi, joka taistelee bakteeri- ja sienihyökkäyksiä vastaan. Sillä on monimutkainen kemiallinen rakenne, mutta kiinnostavin seikka on se, että sitä sisältävät osterit, maapähkinät, karhunvatukat, saksanpähkinät, mustikat, sekä rypäleet ja niiden johdannaistuotteet kuten viini ja viinirypälemehu.

Olet siis syönyt resveratrolia koko elämäsi ajan tietämättä sen mahtavista ominaisuuksista!

juoma_viini

Kyseinen molekyyli havaittiin vuonna 1940, ja aluksi sitä käytettiin ainoastaan syövän hoidossa. Se osoitti uskomatonta kykyä hapetus-pelkistysreaktiossa sekä vuorovaikutuksessa eri kudosten solujen kanssa.

Tällä hetkellä resveratroli on useiden tutkimusten aiheena, sillä tutkimustasolla sen on todettu saavan aikaan kaikkein monimuotoisimmat hyödyt muun muassa karsinogeenejä, ikääntymisen merkkejä sekä tulehduksia vastaan.

Resveratrolin ominaisuudet antioksidanttina ovat erityisesti syynä siihen, että sitä pidetään lääkkeenä solujen vanhenemiseen sekä elimistön yleiseen heikentymiseen. Resveratrolia sisältävät kapselit ja voiteet ovat nykyisin myynnissä ympäri maailmaa.

Myynnissä olevia apteekkituotteita ei lasketa lääkkeiksi, vaan pikemminkin niitä pidetään ruokavalion lisänä. Ne valmistetaan luonnollisella tavalla esimerkiksi kuivaamalla kuori ja siemenet mustista rypäleistä, sekä muiden kasvien juuria hyödyntäen.

Resveratrolin sanotaan olevan kaikkein tehokkain antioksidantti, joka suojelee niin kutsutuilta aivojen_huolto

Varmasti nyt mietit miten tämä kaikki siis liittyy aivoihin ja niiden suojaamiseen. Tämä oli aihe, josta itse kovasti kiinnostuin ja jonka vuoksi tämän artikkelin kirjoitin. On siis totta, että resveratroli voimistaa ja suojaa aivoja, joka on yksi elimistömme tärkeimmistä elimistä.

Aivosolut tarvitsevat tasaisen määrän happea pysyäkseen terveinä ja toimiakseen kunnolla. Mutta hapen imeytyminen sinänsä ei aina ole se, jota tarvitsee parantaa liittyen ajatteluun, oppimiseen ja hyvän muistin ylläpitoon. Resveratroli aiheuttaa, tiettyinä annoksina, lisäyksen veren virtauksessa aivoihin, ja lisää siten hapen käytön määrää tällä alueella.

Toinen hyvä uutinen on se, että useiden tutkimusten mukaan fytoaleksiini voi auttaa taistelemaan lisääntynyttä soluheikkenemistä vastaan. Tieteentekijät ovat osoittaneet, että resveratroli toimii suojana aivosoluille, auttaen estämään hapen puutteesta johtuvan kuoleman esimerkiksi halvaustapauksissa. Se auttaa estämään DNA:n vahingoittumista ja toimii vastavoimana aivoissa tapahtuvalle heikentymiselle dementia-sairauksista kuten Alzheimerin taudista kärsittäessä. Se myös vähentää riskiä sairastua näihin tauteihin.

On kuitenkin tärkeää pitää mielessä, että nämä tulokset on vahvistettu ainoastaan laboratorioissa kontrolloiduissa olosuhteissa, ja käyttäen paljon suurempia määriä resveratrolia kuin ruoasta on saatavissa.

Viimeinen neuvo

Nyt siis tiedät mitä resveratroli tekee, ja mitä se ei tee. Sillä on paljon todistettuja fantastisia ominaisuuksia, mutta muut ominaisuudet, joita apteekkituotteiden väitetään sisältävän, eivät siis ole toistaiseksi todistettuja. Ennen resveratroli -tuotteiden ostamista pidä siis mielessä, että kaikkia tarvittavia tutkimuksia ei vielä ole saatu päätökseen.