Logo image
Logo image

10 x paras eteerinen öljy kauneudelle

3 minuuttia
Oletko koskaan miettinyt, mitkä ovat parhaat eteeriset öljyt kauneudelle? Lue tämä artikkeli saadaksesi tietää lisää eteerisistä öljyistä ja kuinka niitä voi hyödyntää.
10 x paras eteerinen öljy kauneudelle
Carlos Fabián Avila

Tarkistanut ja hyväksynyt: lääkäri Carlos Fabián Avila

Kirjoittanut Yamila Papa Pintor
Viimeisin päivitys: 26 joulukuuta, 2022

Täyteläisine tuoksuineen ja kosmeettisine ominaisuuksineen eteerinen öljy on uskomaton apu kauneudenhoidossa.

Tässä artikkelissa katsomme joitakin parhaista eteerisistä öljyistä kauneudelle.

Eteerinen öljy – miksi sitä kannattaa käyttää?

Eteerisissä öljyissä on monia hyviä ominaisuuksia, ja tästä syystä niitä käytetäänkin kauneudenhoidossa. Niistä voi olla apua aknen, selluliitin, ryppyjen ja jopa lihaskramppien hoidossa.

Toisin kuin kaupan voiteissa ja rasvoissa, eteerisissä öljyissä ei ole lainkaan kemikaaleja, jotka voisivat vaikuttaa negatiivisesti terveyteen. Lisäksi nämä öljyt kosteuttavat ja antavat ravintoaineita iholle, hoitavat tulehduksia ja stimuloivat ihon luontaista puolustusta.

Niitä käytetään kylpylöissä, ja voimme käyttää niitä myös kotona.

Katso tämä artikkeli: 6 luonnollista hoitoa selluliittiin

Eteerinen öljy kauneushoidoissa

Käytetään niitä sitten ryppyjen häivyttämiseen, rentouttavaan hierontaan tai ihon kosteuttamiseen, eteeriset öljyt voivat auttaa saamaan nuorekkaamman ja kauniimman ulkonäön.

Nämä ovat kaikkein suositeltavimmat öljyt:

1. Laventelin eteerinen öljy

Some figure

Laventeli on yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä öljyistä niin kauneudenhoidossa kuin lääkinnällisiin tarkoituksiinkin, johtuen sen hyvistä ominaisuuksista ja monikäyttöisyydestä.

Tätä öljyä voidaan levittää suoraan iholle (sitä ei tarvitse laimentaa). Lisäksi sekoitettuna muihin ainesosiin se vahvistaa niiden vaikutuksia.

Laventeliöljyllä on kyky nuorentaa ihoa. Näin ollen sitä suositellaan hoitona akneen, ryppyihin, palovammoihin ja haavoihin.

2. Sitruunan eteerinen öljy

Sitruunaöljy on täynnä C-vitamiinia, joka on tehokas antioksidantti.

Ensinnäkin se ehkäisee ihon ikääntymistä estämällä ihosoluja “rikkovien” vapaiden radikaalien muodostumista.

Nämä ominaisuudet ovat sitraalin ansiota. Tämä kemikaali ei ainoastaan synnytä tuoksua, vaan se tarjoaa myös muita hyötyjä, kuten ehkäisee ryppyjä.

3. Eteerinen ruusuöljy

Tämä on todellinen kauneutesi liittolainen. Lisäksi siitä lähtee hyvin miellyttävä tuoksu ja sillä on terveellisiä vaikutuksia iholle.

Ruusuöljy hoitaa ihottumaa ja kuivuutta ja hillitsee ennenaikaista vanhenemista. Sitä voidaan käyttää kaikilla ihotyypeillä.

Supistavien ominaisuuksiensa ansiosta se palauttaa vahingoittuneiden hiusten kunnon ja korjaa aknen ja arpien jälkiä. Se parantaa ihon ulkonäköä yleisesti.

Käy katsomassa tämä artikkeli: Vähennä ihon pigmenttihäiriöitä näillä kotikonsteilla

4. Myskiruusun eteerinen öljy

Tässä alun perin Euroopasta kotoisin olevassa kasvissa on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja (Omega-3 ja Omega-6) sekä antioksidanttisia vitamiineja kuten A-, C- ja E-vitamiinia.

Öljy uutetaan rosa moschatan siemenistä ja sillä on monia ominaisuuksia. Niistä huomattavimmat ovat seuraavat:

  • Se stimuloi kollageenintuotantoa
  • Se vähentää ryppyjä ja ilmejuonteita
  • Se parantaa arpia, raskausarpia ja muita kauneusvirheitä

Tämä öljy on erittäin hyödyllinen auringonoton jälkeen, sillä se kosteuttaa ihoa. Sitä on hyvä käyttää myös leikkauksen tai palovamman saamisen jälkeen.

5. Eteerinen teepuuöljy

Some figure

Tämä on toinen tarpeellinen öljy, jos haluat pitää huolta ihostasi.

Sitä voidaan levittää suoraan iholle, ja se on hyödyksi monen tyyppisissä infektioissa, mukaan lukien aknessa (se kuivattaa finnejä), huuliherpeksessä ja avohaavoissa.

6. Eteerinen salviaöljy

Tämän öljyn avulla saat pehmeämmän ja kiinteämmän ihon. Se sopii loistavasti käytettäväksi suurentuneisiin ihohuokosiin.

Lisäksi salviaöljy häivyttää ryppyjä ja ehkäisee uusien ilmejuonteiden muodostumista.

7. Eteerinen rosmariiniöljy

Some figure

Rosmariini on perusapu sekä kauneuteen että terveyteen. Se nimittäin vähentää hilsettä ja parantaa hiuspohjaa.

Sitä voidaan levittää suoraan hiusten tyveen ja sekoittaa shampooseen ja hoitoaineeseen.

Rosmariiniöljy sopii myös ihotulehdukseen, ihottumaan, akneen ja kasvojen turvotukseen.

Haluatko tietää lisää?: Näin näytät 10 vuotta nuoremmalta luonnollisesti

8. Argaaniöljy

Tämä öljy on peräisin puusta, joka kasvaa vain Marokossa (se tunnetaan siellä nimellä “elämän puu”).

Sen hedelmät sisältävät 3 kertaa enemmän E-vitamiinia kuin oliiviöljy sekä rasvahappoja ja beetakaroteenia. Sillä on kyky korjata, ravita ja tehdä hiuksista pehmeät ja kiiltävät.

  • Argaaniöljyä voidaan käyttää hidastamaan ihon ennenaikaista ikääntymistä.
  • Lisäksi se sopii taistelemaan ryppyjä, läiskiä ja veltostunutta ihoa vastaan ja parantamaan raskausarpia sekä aknen ja vesirokon jättämiä jälkiä.
  • Koska se ei tuki ihohuokosia, se sopii rasvaiselle iholle ja iholle, johon muodostuu herkästi mustapäitä ja finnejä.
  • Argaaniöljy auttaa ihoa palautumaan auringonpolttamista, vahvistamaan kynsiä ja ylläpitämään ihon kimmoisuutta.

9. Eteerinen kamomillaöljy

Tämäkin on yksi niistä öljyistä, joita voidaan käyttää suoraan iholle, sillä se ei aiheuta ärsytystä.

Kamomillan eteerisellä öljyllä on tulehdusta lievittäviä ominaisuuksia ja näin ollen sitä suositellaankin ihotulehdukseen.

10. Eteerinen pelargoniöljy

Tämä on yksi parhaista eteerisistä öljyistä kauneudelle, ja sitä käytetään jopa luonnonkosmetiikkana. Tämä johtuu siitä, että se ehkäisee ja hoitaa selluliittia. Se tulisi kuitenkin aina sekoittaa toiseen öljyyn ennen käyttöä. Manteliöljy on hyvä vaihtoehto.

Lisäksi se parantaa arpia ja haavoja, poistaa hienhajua, hoitaa rasvaista ihoa ja vähentää aknea.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Espinoza, T., Valencia, E., Quevedo, R., & Díaz, O.. (2016). Importancia y propiedades físico química de la Rosa mosqueta (R. canina, R. rubiginosa): una revisión. Scientia Agropecuaria7(1), 67-78. https://dx.doi.org/10.17268/sci.agropecu.2016.01.07
  • Montenegro L, Pasquinucci L, Zappalà A, Chiechio S, Turnaturi R, Parenti C. Rosemary Essential Oil-Loaded Lipid Nanoparticles: In Vivo Topical Activity from Gel Vehicles. Pharmaceutics [Internet] 2017;9(4):48. Available from: https://dx.doi.org/10.3390/pharmaceutics9040048
  • Neira C., Miguel, Heinsohn P., Paula, Carrillo Ll., Roberto, Báez M., Andrea, & Fuentealba A., Juan. (2004). Efecto de Aceites Esenciales de Lavanda y Laurel sobre el Ácaro Varroa destructor Anderson & Truemann (Acari:Varroidae). Agricultura Técnica64(3), 238-244. https://dx.doi.org/10.4067/S0365-28072004000300003

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.