Logo image
Logo image

Näin näytät 10 vuotta nuoremmalta luonnollisesti

3 minuuttia
Yksi helpoimmista keinoista pitää huolta kasvojen ihosta on käyttää kosteusvoidetta päivittäin. Kosteuttava voide ylläpitää ihon kollageenimäärää, kiinteyttää ja siloittaa ihoa, ja ehkäisee ennanaikaisten ryppyjen muodostumista.
Näin näytät 10 vuotta nuoremmalta luonnollisesti
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kaunis, nuorekas ja hehkuva iho on aina muodissa. Iho voi näyttää kauniilta ja hehkeältä myös vanhemmiten, eikä ryppyjä tule pelätä. Vanheneminen on luonnollinen osa ihmiselämää ja se saa myös näkyä. Turhan monet naiset ahdistuvat ikääntymisestä ja sen mukanaan tuomista muutoksista, ja käyttävät tuhansia euroja kauneushoitoihin ja kalliisiin tuotteisiin, jotka eivät kuitenkaan tuo luvattuja tuloksia. Tässä artikkelissa annamme vinkkejä, joiden avulla näytät 10 vuotta nuoremmalta luonnollisin keinoin.

Paras teko iholle ja ulkoiselle hyvinvoinnille on nauttia terveellistä ravintoa, juoda vettä, välttää tupakointia ja muita haitallisia elämäntapoja, sekä puhdistaa ja kosteuttaa ihoa säännöllisesti. Tämän lisäksi on olemassa muutamia näppäriä keinoja kasvojen ilmeen kirkastamiseen meikin ja hiusmallin avulla. Nuorekas ja kaunis iho ei vaadi kalliita puteleita tai hoitoja, sillä monet luonnontuotteet sisältävät samanlaisen tehon ja vaikutuksen.

Jos haluat kirkastaa ja uudistaa ilmettäsi, voit muutamalla yksinkertaisella keinolla tehdä kasvoistasi nuorekkaat ja kauniit. Kokeile näitä kauneuskikkoja nuorekkaan ulkomuodon säilyttämiseen luonnollisesti.

Näin näytät 10 vuotta nuoremmalta

Pidä kulmat luonnollisina

Helppo ja nopea tapa nuorentaa kasvojen ilmettä on pitää kulmat hyvässä kunnossa. Anna kulmien kasvaa luonnolliseen muotoonsa, älä nypi niitä liian ohuiksi. Mitä tuuheammat ja luonnollisemmat kulmat, sitä nuorekkaammalta kasvot näyttävät.

Kulmien muotoa voi tehostaa käyttämällä kulmaväriä, joka täyttää puuttuvat kohdat kulmissa ja antaa katseelle vahvuutta. Voit käyttää kulmakynää tai kulmageeliä, mutta luonnollisimman lopputuloksen saat vahamaisilla ja puuterimaisilla väreillä. Voit myös käyttää sekä kulmakynää että puuterimaista väriä yhdessä: kulmakynä antaa kulmille selkeän muodon ja puuteriväri pitää ne pehmeän näköisinä.

Käytä kosteusvoidetta

Jos et ole tottunut käyttämään kasvovoidetta säännöllisesti, tulet yllättymään siitä, miten erilaiselta iho tuntuu ja näyttää säännöllisen kosteusvoiteen käytön jälkeen. Sinun ei tarvitse käyttää pientä omaisuutta kalliisiin voiteisiin, sillä edullisemmilla voiteilla on täysin sama vaikutus. Ehkäisemällä ihon kuivumista ehkäiset myös juonteet ja rypyt. Näppäräsormiset valmistavat kosteusvoiteen kotona luonnontuotteista.

Käytä nuorekasta parfyymia

Nuorekkaan ja raikkaan hajuveden käyttäminen voi uudistaa yleisilmettä lähes huomaamatta. Monet tutkimukset ovat osoittaneet, että tietyt tuoksut yhdistetään eri ikäkausiin, joten oikean hajuveden valikointi voi olla todella hyödyllinen keino tuntea olo nuoremmalta. Vältä tuoksuja, jotka pohjautuvat ruusuun ja muihin kukkiin, sillä nämä koetaan vanhentavina tuoksuina.

Käytä pehmeitä meikkisävyjä

Some figure

 

Mitä vanhemmaksi muutut, sitä enemmän saattaa tehdä mieli tarttua meikkisutiin ja väreihin. Vähemmän on enemmän -filosofia pätee kuitenkin ehostuksen kohdalla hyvin, sillä mitä vähemmän meikkiä kasvoilla on, sitä nuorekkaammalta ne näyttävät. Käytä hyvää meikkipohjaa ja hae kasvoille kuultoa ja luonnollista hehkua. Vältä räikeitä ja tummia värejä, sillä ne päätyvät usein korostamaan juonteita. Mustan silmänrajausvärin sijaan kannattaa kokeilla ruskeaa ja syvän violettia, ja luomivärissä kannattaa suosia luonnollisia, maanläheisiä sävyjä.

Poskipuna

Poskipunan käyttö tuo kasvoille luonnollisen, terveen hehkun. Poskipunaa myydään sadoissa eri sävyissä, jotka vaihtelevat syvän punaisen, pinkin ja ruskeaan ja oranssiin taittavan välillä. Eri ihotyypeille ja sävyille toimivat erilaiset sävyt. Kokeile eri sävyjä kaupassa myyjän avustuksella ja valikoi juuri itsellesi sopiva sävy. Muista poskipunan oikeaoppinen levitys ja häivytä se tasaisesti. Pinkit sävyt sopivat lähes jokaiselle ja niiden avulla yleisilme näyttää heti nuoremmalta.

Muista, että jos ihosi on hyvin kuiva tai ryppyinen, kannattaa suosia nestemäistä poskipunaa, joka levittyy helpommin ja antaa kauniin kuullon poskille.

Huulikiilto

Some figure

 

Huulikiilto auttaa ylläpitämään huulten luonnollista kosteutta ja pitää ne terveinä. On olemassa monia erilaisia huulikiiltoja, jotka saavat huulet näyttämään täydemmiltä, sillä kiillon valoa heijastava vaikutus saa ne hehkumaan kutsuvasti. Huulet kannattaa rajata rajauskynällä ennen punan tai kiillon käyttöä, sillä muuten väri leviää helposti huulten rajojen ulkopuolelle.

Pidä huolta käsien ihosta

Kämmenselkien iho rypistyy helposti, sillä se altistuu auringolle aivan yhtä paljon kuin kasvojen iho. Kämmenselän ihosta kannattaakin pitää hyvää huolta vuoden ympäri: käytä aurinkorasvaa kesäisin ja muista kosteuttaa kädet joka päivä, etenkin käyttäessäsi kuivattavia saippuoita.

Pidä hampaat valkoisena

Some figure

 

Kirkkaat, valkoiset hampaat ovat merkki hyvästä hygieniasta ja raikkaasta hengityksestä. Valkoiset hampaat ovat nuoruuden merkki, sillä vanhemmiten hampaat yleensä kellastuvat. On olemassa monia luonnollisia keinoja hampaiden vaalentamiseen, ja myös tietyt hammastahnat ja suuvedet voivat olla hyödyllisiä. 

Muuta hiustyyliä

Uusi hiustyyli on loistava keino uudistaa ja raikastaa oloa muutamissa minuuteissa. Pitkät hiukset haaroittuvat helposti ja niissä näkyvät myös auringon aiheuttamat vauriot herkemmin. Säännöllinen kampaajakäynti pitää hiukset ryhdissä ja kauniina. Kokeile kupariin taittavia raitoja uudistaaksesi ilmettäsi.

Harrasta seksiä useammin

Kliininen psykologi Edinburghin yliopistosta huomasi tutkimuksissaan, että miehet ja naiset, jotka ovat seksuaalisesti aktiivisia vaikuttavat jopa 5-7 vuotta todellista ikäänsä nuoremmilta. Seksin harrastaminen kaksi tai kolme kertaa viikossa voi auttaa ylläpitämään terveen, hehkuvan ihon.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Izquierdo Hernández, A., Armenteros Borrell, M., Lancés Cotilla, L., & Martín González, I. (2004). Alimentación saludable. Revista cubana de enfermería, 20(1), 1-1. http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0864-03192004000100012
  • Martínez Álvarez, J. R., Villarino Marín, A. L., Polanco Allué, I., Iglesias Rosado, C., Gil Gregorio, P., Ramos Cordero, P., … & Legido Arce, J. C. (2008). Recomendaciones de bebida e hidratación para la población española. Nutr Clin Diet Hosp, 28, 3-19.
  • Rodríguez Aracena, N. J., & Vélez Avecillas, J. L. (2015). Formulación de una crema hidratante con efecto antioxidante elaborada a base de Capsicum Annuum (pimiento rojo)(Bachelor’s thesis, Machala: Universidad Técnica de Machala). http://repositorio.utmachala.edu.ec/handle/48000/3716

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.