Logo image
Logo image

Kuinka hoitaa kuivaa ihoa luonnollisesti

3 minuuttia
Älä anna kuivan ihon lannistaa. Luontoäidillä on tarjota ratkaisu sen hoitamiseksi!
Kuinka hoitaa kuivaa ihoa luonnollisesti
Kirjoittanut Okairy Zuñiga
Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Kuiva iho on suhteellisen yleinen ongelma, ja oma ihosikin on varmasti joskus kuivunut ainakin jossain osassa kehoa.

Meillä kaikilla on tietty ihotyyppi. Joidenkin iho on rasvainen T-alueella ja kuiva muualla kasvoissa. Joillakin kyynärpäät ja polvet ovat kuivat, kun taas kasvojen iho rasvoittuu herkästi.

Tässä artikkelissa kerromme, kuinka voit hoitaa kuivaa ihoa luonnollisesti.

Oman ihon tunnistaminen on oleellista, jotta pystyt hoitamaan sitä oikein. Vaikka luulisit tuntevasi ihosi täydellisesti, käytä aikaa sen selvittämiseen, mitkä alueet ihostasi ovat alttiita kuivumaan ja missä tätä ongelmaa ei ole.

Alla olevien suositusten avulla voit hoitaa kuivaa ihoa luonnollisesti. Ne ovat yksinkertaisempia kuin voisi luulla.

Kuinka hoitaa kuivaa ihoa

1. Pidä elimistö nesteytettynä

Some figure

Nestevaje on yleisin syy kuivaan ihoon, mutta myös helpoin ratkaista. Kiinnitä vain huomiota vedenjuontiisi.

On suositeltavaa juoda vähintään 2 litraa (noin 8 lasillista) vettä päivässä. Tämä on hyvin yleinen suositus, mutta se ei aina riitä.

Jos elämäntyyliisi kuuluu paljon liikuntaa, vietät paljon aikaa auringossa tai kärsit jostain muusta syystä nestevajeesta, 2 litraa ei todennäköisesti ole tarpeeksi.

Pyri lisäämään päivittäistä vedenjuontiasi pysyvästi. Huomaat muutoksen jo parissa päivässä. Kiinnitä asiaan huomiota erityisesti silloin, kun ihosi tuntuu kuivalta.

2. Käytä aloe veraa

Aloe vera on yksi parhaista kosmetiikassa ja vaihtoehtoisissa hoidoissa käytetyistä ainesosista. Tämä geeli auttaa hoitamaan auringonpolttamia ja kuivaa ihoa.

Tämän loistavan tuotteen hyödyntämiseksi suosittelemme levittämään sitä suoraan kuivalle iholle. Sitä voi käyttää tavanomaisten kosteusvoiteiden tilalla.

Jos kuivuutta ilmenee säärissä ja kainaloissa karvanajelun jälkeen, kokeile levittää iholle aloe veraa ennen ajelua. Se toimii liukastusaineena ja helpottaa karvanpoistoa. Huuhtele iho lopuksi ja nauti hyvin kosteutetusta ihosta.

Jos ongelma on yleisempi, levitä tätä tehokasta voidetta koko kehoon, erityisesti kaikkiin kuiviin kohtiin.

Ainekset:

 • 250 ml perusvoidetta
 • 100 ml aloe vera -geeliä
 • 25 ml manteliöljyä

Valmistus ja käyttö:

 1. Sekoita kaikki ainekset keskenään.
 2. Säilö jäljelle jäänyt voide muovipulloon.
 3. Käytä samaan tapaan kuin tavanomaista kosteusvoidetta.

Tämä voide on hyvin edullista, ja voit lisätä siihen 5 ml omavalintaista eteeristä öljyä antamaan tuoksua.

Perusvoidetta löytyy kaikista hyvin varustelluista apteekeista ja kosmetiikkamyymälöistä. Sen tulee olla hajutonta ja väritöntä, ja se on yleensä melko edullista.

3. Käytä kookosöljyä

Some figure

Kookosöljy on toinen ainesosa, josta on tullut suosittu viime vuosina. Päivä päivältä sen hyödyt tunnetaan paremmin, ja kosmetiikkateollisuus kiinnittääkin asiaan tarkasti huomiota.

Tämä on yksinkertainen ja hyvin edullinen hoito kuivalle iholle. Helpointa on käyttää kookosöljyä luonnollisessa muodossaan. Ota vain hieman tätä öljyä käsiisi ja levitä iholle.

Jos huulesi ovat kuivat, kokeile vaihtaa huulirasva seuraavaan öljyyn:

Ainekset:

 • 1 tyhjä huulipunapuikko
 • 15 ml kookosöljyä

Valmistus ja käyttö:

1. Laita huulipunapuikko jääkaappiin noin puoleksi tunniksi.
2. Täytä puikko kookosöljyllä täyteen tai lähes täyteen (muutama milli vajaaksi).
3. Käytä suoraan puikosta kun se on kylmää.
4. Kanna puikkoa aina mukanasi.
5. Käytä aina kun tarvitset.

Huulipunapuikossa on hyvä olla kierrekorkki, sillä öljy voi sulaa lämpimässä. Korkin tulee sulkeutua hyvin, jotta öljy ei valu sulaessaan kassin pohjalle.

4. Glyseriini

Jos kookosöljyn kantaminen laukussa ei houkuttele tai et löydä tarvittavia ainesosia voiteen valmistamiseksi, suosittelemme tätä kolmatta hoitoa kuivalle iholle: glyseriiniä.

Glyseriini on yksi parhaista ainesosista kuivalle iholle. Se tekee ihosta pehmeämmän, eikä se maksa paljon.

Osta vain hieman glyseriiniä lähimmästä supermarketista, mutta katso ettei se sisällä väriaineita.

Voit levittää glyseriiniä niin monta kertaa kuin haluat. Alussa sitä saattaa joutua käyttämään kahden tunnin välein. Jälkeenpäin voit vähentää käyttökertoja.

Minkä näistä neljästä hoidosta aiot valita?

Some figure

Kuten näet, kuivan ihon hoitamiseen on monia hyviä vaihtoehtoja. Muista aina aloittaa juomalla enemmän vettä ja täydennä hoitoa sitten lempivaihtoehdollasi. Muista olla käyttämättä näitä hoitoja rasvaisilla ihoalueilla.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • Sharrif, M., & Sandeep, V. (2011). Aloe vera their chemicals composition and applications: A review. Int J Biol Med Res2(1), 466–471. Retrieved from http://cogprints.org/7211/
 • Kappally, S., Shirwaikar, A., & Shirwaikar, A. (2015). Hygeia : : journal for drugs and medicines COCONUT OIL – A REVIEW OF POTENTIAL APPLICATIONS. Hygeia . J . D . Med7(2), 34–41. https://doi.org/10.15254/H.J.D.Med.7.2015.149
 • Lira, A. M., Araújo, A. A. S., Basílio, I. D. J., Santos, B. L. L., Santana, D. P., & Macedo, R. O. (2007). Compatibility studies of lapachol with pharmaceutical excipients for the development of topical formulations. Thermochimica Acta457(1–2), 1–6. https://doi.org/10.1016/j.tca.2007.02.017

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.