8 ihoa puhdistavaa ruokaa

13 helmikuun, 2019
Ananas on terveellinen ja herkullinen hedelmä, joka myös hillitsee tulehduksia sen sisältämän bromelaiinin ansiosta. Ananaksella on myös diureettinen vaikutus, joka auttaa suuresti vähentämään nesteturvotusta.

Puhdas iho on voi olla joskus isojen haasteiden takana. On olemassa monia hoitoja, terapioita ja ravintolisiä, joilla ihoa voi kirkastaa ja puhdistaa. Monet näistä ehkäisevät epäpuhtauksia, kuten mustapäitä ja finnejä, tai ihosairauksia, kuten aknea. Jos haluat ehkäistä näitä yleisiä iho-ongelmia luonnollisesti ja yksinkertaisesti, paras strategia on nauttia ruokia, joiden sisältämät ainesosat auttavat pääsemään eroon inhottavista iho-ongelmista luonnollisesti.

Puhdas iho on helppo saavuttaa tässä artikkelissa esiteltyjen tehokaiden keinojen avulla ja  luonnollisia aineita käyttämällä. Puhdas iho on helppo saavuttaa lisäämällä näitä ruoka-aineita ruokavalioosi ja pian ihosi hehkuu kauniina.

Oluthiiva

Oluthiiva päätyy monen listalle, kun mietitään miten ihon kuntoa voisi parantaa. Oluthiiva poistaa epäpuhtauksia ja auttaa hoitamaan monia erilaisia ihon ongelmia, kuten ihottumaa, psoriasista, raskausarpia jne.

Voit nauttia oluthiivaa 6 grammaa päivässä; jaa annostus kolmeen eri osaan eli nauti 2 grammaa kerrallaan. Jos hiivan kitkerä maku inhottaa, voit löytää oluthiivavalmisteita, joiden maku on muunneltu vähemmän vahvaksi.

Oluthiivaa voi lisätä helposti mehuun, smoothieen, keittoon ja kasvisruokiin. Se sopii myös loistavasti antamaan paahdettua makua suolaisiin ruokiin. Kokeile oluthiivaa rohkeasti!

Kirsikat

Lähes jokainen rakastaa kirsikan kesäistä, mehevää makua. Kirsikkakauden ollessa parhaimmillaan niitä saa toreilta ja kaupoista helposti. Kirsikalla on verta puhdistava vaikutus, joka puhdistaa samalla ihoa epäpuhtauksista. Kirsikan sisältämät vitamiinit tehostavat myös ihon terveyttä ja kauneutta ja puhdas iho on helppo saavuttaa niiden avulla.

Suosittelemme nauttimaan kirsikat mahdollisimman tuoreina: lisää niitä salaatteihin ja napostele välipalana. Kirsikka sopii myös leivontaan, sillä ne antavat kakuille ja kekseille muhevuutta ja kosteutta.

kirsikat korissa

 

Omenat

Omenat ovat hedelmäkulhon kieltämätön kuningas. Omenoilla on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, jotka ovat yleisesti tiedossa. Omena sopii välipalaksi, sillä niitä on helppo kuljettaa mukana, ja omenaa voi myös raastaa aamupuroon, siitä voi puristaa tuoremehua, sitä voi käyttää leivontaan ja tuoreisiin salaatteihin. Omena on puhdistava hedelmä, joka poistaa myrkkyjä, tehostaa maksan toimintaa ja taistelee ihohuokosiin kertyviä bakteereja vastaan.

Omenat voi syödä raakana, smoothieihin lisättynä, jälkiruuissa ja vaikkapa soseena. Muista ostaa luomuomenoita ja syödä ne kuorineen, kuoreen kätkeytyy nimittäin suurin osa ravintoaineista. Pese omena huolellisesti ennen syömistä. Voit myös käyttää omenan kuoren sisäpintaa ihon puhdistamiseen: hiero sitä suoraan iholle. Omenan kuori kiinteyttää ja puhdistaa luonnollisesti.

Sitruuna

Sitruuna ja puhdas iho kulkevat käsi kädessä. Sitruunaa hyödyntävät puhdistavat hoidot ovat tehokkaita ja tepsivät nopeasti. Sitruuna sopii etenkin rasvaisen ihon hoitoon. Suuri osa kasvojen puhdistusaineista sisältääkin sitruunaa, sillä se desinfioi ihoa ja vie liian talin mennessään.

Nauti lämmintä vettä sitruunan kera tyhjään mahaan aamulla ja aterioiden välillä; näin saat kaiken irti sitruunan terveyshyödyistä. Voit myös lisätä muutaman tipan sitruunamehua kasvonaamioihin ja päivittäin käyttämääsi puhdistusaineeseen, jos ihosi on rasvoittuva.

Voikukka

Voikukka on villikasvi, joka on saanut nimensä kullankeltaisista terälehdistä. Voikukkaa pidetään yleisesti rikkaruohona ja sitä kasvaa runsaasti puutarhoissa ja tienvarsilla. Voikukka on kuitenkin paljon enemmän kuin rikkaruoho, sillä se sopii elimistön puhdistamiseen loistavasti. Voikukka vaikuttaa suoraan maksan ja munuaisten toimintaan, ja tehostaa kehon luonnollista puhdistumista. Kun keho puhdistuu tehokkaasti sisältäpäin, ei se koe tarpeelliseksi puskea epäpuhtauksia ulos ihon kautta.

Voit nauttia voikukan teejuomana, salaateissa ja muissa ruuissa. Jos keräät voikukan luonnosta, vältä saastuneita alueita, kuten tienvarsia. Suosi metsäisiä alueita tai omaa takapihaasi.

voikukkaa iholle

 

Ananas

Tämä trooppinen hedelmä tehostaa ruuansulatusta ja auttaa poistamaan liialliset kehoon kertyneet nesteet. Lisäksi sen sisältämä bromelaiini auttaa hillitsemään tulehdusta. Tästä syystä ananas sopiikin tulehdusperäisten iho-ongelmien, kuten ihottuman, psoriasiksen ja allergisen ihottuman hoitoon.

Ananaksen voi syödä tuoreeltaan tai mehuna. Jos haluat ananaksesta herkullisen jälkiruuan, ripottele pinnalle kanelia ja inkivääriä ja paista uunissa.

Seljanmarja

Seljanmarjapensaan marjat ovat väriltään syvän violetteja ja ne poistavat ihon epäpuhtauksia ja haalistavat tummia läiskiä. Seljanmarjalla on tulehdusta rauhoittava, antiseptinen, antibakteerinen ja kiinteyttävä vaikutus.

Selnjanmarjoista voi valmistaa herkullisen hillon ja usein seljanmarjaa käytetään siirappien ja juomien makeuttamiseen. Seljankukista tehdään usein mehua. Raaka seljanmarja on lievästi myrkyllinen, mutta kypsentäminen tai kuivattaminen tekee seljanmarjasta syömäkelpoisen.

seljanmarjapensas

 

Melonit

Herkulliset ja mehukkaat melonit sisältävät paljon vettä ja kuitua, joten ne soveltuvat erityisen hyvin aknen hoitoon. Meloneilla voi häivyttää ja ehkäistä aknen aiheuttamaa arpeutumista.

Nauti meloni sinällään ilman muita ruoka-aineita, sillä jos sekoitat melonin muihin aineksiin, voit kärsiä ruuansulatusvaivoista.

Hiusten kasvun nopeuttaminen peltokortteella