Hiusten kasvun nopeuttaminen peltokortteella

Peltokorte tunnetaan enimmäkseen diureettisista ominaisuuksistaan, mutta siitä voi olla paljon apua myös hiuksille, sillä se auttaa saamaan niistä pidemmät ja vahvemmat.
Hiusten kasvun nopeuttaminen peltokortteella

Viimeisin päivitys: 17 syyskuuta, 2022

Hiukset ovat tärkeä osa tyyliä. Mitä vahvemmat ja runsaammat ne ovat, sen parempi. Tällaisiin hiuksiin saa helpommin kekseliäitä kampauksia.

Moni arvostaa hiuksiaan niin paljon, että pelkää niiden leikkaamista, sillä takaisinkasvu voi kestää kauan. Hiusten kasvua voi kuitenkin edistää käyttämällä peltokortetta sekä muita luontaishoitoja, jotka ovat edullisia ja helppoja valmistaa.

Hiusten kasvun nopeuttaminen peltokortteella

Normaalisti hiukset kasvavat noin 1,27 cm kuukaudessa. Onkin luonnollisesti järjetöntä olettaa, että ne palaisivat nopeasti alkuperäiseen mittaansa radikaalin leikkaamisen jälkeen. Kannattaa siis harkita tarkkaan, ennen kuin päästää ketään saksimaan niitä.

Vaikka ei olekaan olemassa mitään pikaratkaisua pitkien hiusten saamiseksi lyhyessä ajassa, jotkut yrtit voivat auttaa paljon hiusten kasvun nopeuttamisessa.

Peltokorte on yksi niistä, sillä se sisältää hiusten kasvuprosessia nopeuttavaa proteiinia. Jos siis haluat edistää hiustesi kasvua, peltokorte on yksi parhaista kasveista siihen. Mielenkiintoista kyllä, peltokorte voi auttaa ehkäisemään myös harmaita hiuksia.

Kuinka peltokorte auttaa?

Peltokorte, tieteelliseltä nimeltään Equisetum arvense, sisältää mineraalia nimeltä pii. Tämä mineraali auttaa muodostamaan kollageenia ja vahvistamaan luita, kynsiä, ja kuinkas muutenkaan, hiuksia.

Pii ei ainoastaan vahvista hiuksia, vaan antaa niille myös kiiltoa ja runsautta. Peltokorte sisältää myös seleeniä, joka säätelee jodia, hiusten kasvua edistävää hivenainetta.

Mainitsemisen arvoista on myös se, että peltokorte auttaa elimistöä seuraavilla tavoilla:

 • Saattaa vähentää nesteturvotusta.
 • Saattaa auttaa painonpudotuksessa.
 • Saattaa parantaa verenkiertoa.
 • Saattaa auttaa ehkäisemään munuaiskiviä.
 • Saattaa stimuloida virtsaneritystä. Tämä prosessi tunnetaan nimellä diureesi.

Hiusten kasvun nopeuttaminen peltokortteella

Peltokortetee

Peltokorte auttaa nopeuttamaan hiusten kasvua

Ainekset

 • 2,5 dl keitettyä vettä
 • 1 rkl peltokortetta

Valmistus

 • Lämmitä vesi kiehuvaksi. Lisää peltokorte ja anna seoksen hautua pienellä lämmöllä 3-4 minuuttia.
 • Ota lämpö pois päältä ja anna hautua 10-15 minuuttia.

Tämä on nopein keino hyödyntää peltokortetta hiusten kasvun nopeuttamiseksi.

On tärkeää muistaa, että liian suurina määrinä peltokorte voi itse asiassa kuivattaa hiukset ja tehdä niistä hauraammat.

Huom.: Raskaana olevien ja imettävien naisten ei tulisi käyttää peltokortetta. Jos sinulla on sydän- ja verisuoniongelmia, puhu lääkärin kanssa ennen tämän hoidon käyttöä.

Hiusten huuhteleminen peltokortteella

Hiusten huuhtelu peltokortteella nopeuttaa niiden kasvua

Tämä on melko hyödyllinen menetelmä, sillä sitä voidaan käyttää jopa kaksi kertaa viikossa tarvitsematta nauttia peltokortteesta valmistettua teetä.

Ainekset

 • 3 rkl peltokortetta
 • 2,5 dl suodatettua tai keitettyä vettä

Ohjeet

 • Laita peltokorte kuumaan veteen.
 • Anna hautua 15-20 minuuttia.
 • Levitä sitten kuiviin hiuksiin ja anna vaikuttaa 20 minuuttia.
 • Pese lopuksi hiukset runsaalla vedellä.

Koska peltokortteen ravintoaineet imeytyvät helposti päänahkaan, tällä menetelmällä näkee tuloksia nopeasti.

Peltokortekapselit

Peltokorte edistää hiusten kasvua

Tämä on yksi helpoimmista keinoista saada peltokortteen ravintoaineet. Yksi peltokortekapseli päivässä auttaa hiuksia kasvamaan nopeammin.

Peltokortteesta todella on hyötyä runsaiden ja kiiltävien hiusten saamisessa keskipitkällä ja pitkällä aikavälillä. Mutta tärkeintä on olla käyttämättä tai nauttimatta sitä liikaa. Kärsivällisyys on hyvin tärkeää sen käytössä. Hiukset tarvitsevat aikaa näyttääkseen upeilta ja eläviltä.

Jos tämän kasvin hoitavat ominaisuudet herättivät mielenkiintosi, sinun on hyvä tietää vielä sen lukuisista muista ominaisuuksista. Peltokorte nimittäin voi auttaa:

 • puhdistamaan ihoa myrkyistä
 • vahvistamaan kynsiä
 • ehkäisemään mahalaukun tulehdusta
 • puhdistamaan elimistöä
 • hillitsemään verenvuotoja

Kuten näet, peltokorte on melko monikäyttöinen kasvi ja sillä on hurjasti terveyshyötyjä ihmisen elimistölle. Jos siis etsit luonnollista keinoa saada pidemmät hiukset, ota peltokorte käyttöön heti!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
5 kotitekoista hiusnaamiota vahvistamaan hiuksia
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
5 kotitekoista hiusnaamiota vahvistamaan hiuksia

Tässä artikkelissa esittelemme 5 kotitekoista hiusnaamiota, jotka eivät sisällä kemikaaleja, eikä vahingoita hiuksia. Saat kauniit ja kiiltävät hiu...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.