Neljä vinkkiä saadaksesi pitkät ja terveet hiukset

Pitkien ja eläväisten hiusten saamiseksi on tärkeää aktivoida hiusten karvatuppien verenkierto hieronnalla, mikä auttaa myös vähentämään stressiä. 
Neljä vinkkiä saadaksesi pitkät ja terveet hiukset

Kirjoittanut Okairy Zuñiga

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

Kuka voisikaan kieltää sen, että naisen paras asuste on hänen terveet hiuksensa? Niiden avulla voit ilmaista haluamaasi tyyliä ja muuttaa sitä minuuteissa. Tässä artikkelissa kerromme, kuinka saat pitkät ja terveet hiukset luonnollisin keinoin.

Pitkien ja terveiden hiusten saaminen ei kuitenkaan ole helppoa. Se vaatii oikeanlaista rutiinia ja jatkuvaa luonnollisten hoitojen käyttöä. Onneksi on kuitenkin olemassa vaihtoehtoja, jotka vievät tuskin lainkaan aikaa tai energiaaja jotka takaavat sinulle yllättävän lopputuloksen.

Etkö usko? Jatka lukemista löytääksesi hyviä vinkkejä, joilla saat pitkät ja terveet hiukset.

Näin saat pitkät ja terveet hiukset luonnollisin keinoin

1. Käytä luonnollista shampoota, jossa ei ole suolaa

Saat pitkät ja terveet hiukset käyttämällä luonnollista shampoota, jossa ei ole suolaa.

Tiedämme, että shampoon tarkoituksena on puhdistaa hiukset ja päänahka. Kun valitset shampoota, sinun pitäisi miettiä hiustesi ominaispiirteitä valitaksesi parhaimman vaihtoehdon.

Olemme jo jonkin aikaa tienneet suolattoman shampoon käytöstä. Kyseessä ei ole pelkästään muotivillitys tai myyntikikka, vaan suola ei tosiaankaan tuo mitään todellista hyötyä hiuksillesi. Asia on itse asiassa aivan päinvastoin: suola lisää kähertymistä ja vähentää luonnollista kosteutta. Se siis estää hiuksiasi kasvamasta pitkiksi ja terveiksi.

Jos olet käyttänyt hoitoja suoriin hiuksiin, syväkosteutukseen tai jostain muusta syystä, on tärkeää käyttää suolatonta shampoota, jotta voit säilyttää niiden antaman vaikutuksen.  Meidän suosituksenamme on käyttää kaikista luonnollisinta shampoota kuin vain mahdollista. Tässä lista hoidoista, jotka voit tehdä vain muutamassa minuutissa.

2. Letitä hiuksesi

Pitämällä hiukset letillä, suojaa se mm. saasteilta.

Jos sinulla ei ole paljoa aikaa hiustesi laittamiseen päivittäin, on letitys paras vaihtoehto pitkien ja terveiden hiusten saamiseksi. Tämä hiustyyli on söpö ja klassinen. Se on myös mukava, ja se suojaa hiuksiasi myrkyllisiltä vaikutuksilta, kuten saasteilta. Tämä johtuu siitä, että suurin osa hiuksista on peitossa ja siten suojassa.

Jotta voisit ehkäistä hiuksia vahingoittumasta, varmista että:

 • Harjaat tai kampaat hiuksesi kunnes ne ovat täysin sileät ja takuttomat.
 • Käytät suojaavaa öljyä, varmistaen että se peittää hiuksesi kokonaan.
 • Harjaat taas ja letität, varmistaen, että letti ei ole liian tiukka tai liian löysä.

Älä koskaan jätä lettiä hiuksiin koko päivän ja yön ajaksi. Kannattaa avata hiukset joka ilta ja pitää niitä muutenkin auki ainakin silloin tällöin. Jos suosit hiustesi pesemistä aamuisin, avaa letti illalla ja harjaa hiuksesi. Letitä hiuksesi sitten uudelleen ja jätä se yön ajaksi.

3. Aktivoi verenkiertoasi

Päänahan hieronta vilkastuttaa verenkiertoa.

Harjaa vain hiuksesi ja anna päänahallesi hieronta, se on yksinkertainen ja miellyttävä toimenpide. Parasta on se, että jos sinulla on ollut hyvin stressaava päivä, voi hieronta auttaa sinua helpottamaan tuota jännitettä. Muista, että hieronnan tulisi olla hellä ja sen tulee olla koko päänahan laajuinen.

Jos noudatat joitain muita hiushoitoja, auttaa hieronta noiden ravinteiden aktivoinnissa.

Seuraava tekniikka on hyvin yksinkertainen:

 • Hiero päänahkaa hellästi harjasi harjaksilla samalla kun harjaat hiuksiasi.
 • Levitä joka 3. päivä muutama tippa laventeliöljyä ja hiero päänahkaa sormenpäilläsi.

4. Käytä hiusnaamioita säännöllisesti

Hiusnaamioiden käyttö auttaa saamaan pitkät ja terveet hiukset.

 

Tämä on yksi tehokkaimmista ja taloudellisimmista vinkeistä, jolla saat pitkät ja terveet hiukset. Voit pyytää kampaajaasi suosittelemaan sinulle oikeita tuotteita perustuen hiustesi ominaispiirteisiin.

Ongelmana tässä on se, että myynnissä olevat tuotteet ovat yleensä melko kalliita. Vaikka niiden tulokset ovatkin hyviä ja ne kestävät pitkään, tiedämme, että meillä ei aina ole rahaa sijoitettavana näihin tuotteisiin. Vaihtoehtoisesti voidaan käyttää kotihoitokeinoja. Tässä muutamia vaihtoehtoja:

Elvyttävä naamio rasvoittuville hiuksille

Pitkien ja terveiden hiusten saaminen ilman, että tarvitsee huolehtia liiallisesta rasvoittumisesta on mahdollista. Tämän naamion avulla voit vähentää rasvoittumista poistamatta kuitenkaan kosteutta. 

Käytä sitä vain kaksi kertaa viikossa.

Ainesosat

 • 1 rkl aloe vera -geeliä
 • 1 tl jauhettua kanelia
 • 1 rkl hunajaa

Valmistus

 • Yhdistä kaikki ainesosat ja levitä puhtaisiin ja harjattuihin hiuksiin.
 • Hiero naamio hellästi hiusten tyveen ja anna vaikuttaa 15 minuutin ajan.
 • Huuhtele haalealla vedellä.

Naamio kuiville hiuksille

Jos kuivat hiukset ja haaroittuvat latvat estävät sinua saamasta pitkät ja terveet hiukset, on tästä naamiosta suuri apu sinulle.

Käytä sitä kaksi tai kolme kertaa viikossa.

Ainesosat

 • 1 kananmunan keltuainen
 • 1 tl oliiviöljyä
 • 1 tl avokadoöljyä

Valmistus

 • Yhdistä kaikki ainesosat ja levitä puhtaisiin ja harjattuihin hiuksiin.
 • Peitä hiukset suihkumyssyllä ja anna vaikuttaa 20 minuutin ajan.
 • Huuhtele haalealla tai kylmällä vedellä.

Älä huoli siitä, että hiuksesi haisevat ihan kananmunalta. Voit pestä hiuksesi naamion jälkeen luonnollisella shampoolla.

Onko sinulla muita vinkkejä tai jotakin, jota haluaisit suositella meille? Mitä näistä keinoista sinä käytät? Mikä antaa sinulle parhaat tulokset?


Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.