Suola kauneudenhoidossa – 8 tehokasta niksiä

7 heinäkuun, 2016
Tiesitkö, että suola on avuksi muun muassa selluliitin poistossa? Vaikka suolan syönti voi itse asiassa aiheuttaa selluliittia kehossa, sen käyttö paikallisesti voi auttaa selluliitin vähentämisessä. Mielenkiintoista, vai mitä?

Suola on mauste, jolla on ympäri maailman tunnettuja tehokkaita ominaisuuksia, mutta sitä voidaan käyttää ruuanlaiton lisäksi myös kauneudenhoidossa.

Jos syöt liikaa suolaa, se voi aiheuttaa eri tyyppisiä terveysongelmia, minkä vuoksi suolaa suositellaan tällä hetkellä vain pienissä määrissä syötäväksi.

Hyvä uutinen suolaa koskien on kuitenkin se, että sillä on todellista käyttöä kosmeettisessa mielessä. Seuraavaksi esittelemämme suolan käyttötavat kauneudenhoidossa ovat turvallisia ja helppoja, ja niitä kannattaakin kokeille seuraavan kerran kun mietit mitä uutta tekisit ulkonäkösi kohentamiseksi ja itsesi hemmottelemiseksi.

1. Vartalon kuorinta

Suolakuorinta

Kuorinta on hyvin tehokas tapa hoitaa kehoa ulkoapäin. Sitä voidaan tehdä kuolleiden ihosolujen poistamiseksi sekä iholle muodostuneiden näppylöiden poistamiseksi – niitä voi muodostua muun muassa auringon ja saasteiden vaikutusten vuoksi.

Suola on luonnollinen tuote, jota voidaan hyvin käyttää korvaamaan sellaiset kaupalliset kuorintatuotteet, joihin on lisätty mahdollisesti haitallisia kemikaaleja.

Kuinka suolaa voi käyttää ihon kuorimiseksi?

  • Valmista seos, jossa on suolaa ja yksi teelusikallinen oliiviöljyä. Kannattaa laittaa seosta iholle suihkussa, ja sitä voi kohdistaa mille tahansa sellaiselle ihoalueelle, jota haluat kuoria.

2. Tukan kihartaminen

Luonnolliset laineet saavat aikaan muutoksen ulkonäössäsi, ja ne tekevät tyylisi paljon rennommaksi. Näitä laineita ei kuitenkaan aina ole helppo luoda kunnolla, ja siihen tarvitaankin lähes aina jonkin tyyppistä tuotetta, jonka avulla tukkaa on helpompi muokata.

Suolavesi voi auttaa luomaan kiharat luonnollisella tavalla, ja tuloksena on luonnollinen ja raikas tukka.

Näin valmistat suolavesiliuosta tukan kihartamiseksi

  • Liota yhden ruokalusikallisen verran suolaa desiin vettä, ja laita nestettä sitten kaikkialle tukkaasi. Sekoita tukkaasi ja kokoa hiuksia kerälle, jotta saisit aikaiseksi laineita.

3. Hilseen poistaminen

Hilse on kaikkein tavallisin päänahkaan liittyvä ongelma, ja se ei ainoastaan ole hyvin ärsyttävää, mutta myös luo haasteen ihmisen ulkonäköä ja olemusta koskien.

Karkea suola voi auttaa uudistamaan päänahkaa, ja samalla se auttaa poistamaan kuolleita ihosoluja.

Näin käytät suolaa hilseen poistamiseksi

  • Ota runsas määrä suolaa, ja laita sitä koko päänahkaasi. Hiero ihoa kevyesti pyörivin liikkein, jotta voisit kuoria sitä.
  • Anna suolan vaikuttaa 5 minuutin ajan, ja huuhtele pääsi sitten runsaalla vedellä.

4. Hampaiden valkaisu

Hampaiden valkaisu

On mahdollista poistaa keltaisia hampaiden tahroja suolan avulla. Suolan ominaisuudet auttavat puhdistamaan hampaita syvältä sekä irrottamaan epämiellyttäviä tahroja.

Näin käytät suolaa hampaiden tahrojen poistamiseksi

  • Valmista seos, jossa on kaksi osaa suolaa ja yksi osa ruokasoodaa. Harjaa sitten hampaitasi tällä seoksella noin 3 minuutin ajan.

5. Aknen torjunta

Akne on ihon ongelma, joka vaikuttaa sekä ihon terveyteen että aknesta kärsivän ihmisen itsetuntoon.

Suolan luonnolliset ominaisuudet ovat avuksi ihon huokosten pitämisessä puhtaina sekä liiallisen öljyn erittymisen kontrolloinnissa.

Näin käytät suolaa aknen hillitsemiseksi

  • Sekoita keskenään hiukan suolaa ja tilkka vettä tai öljyä, ja laita seosta sitten suoraan niille ihon alueille, joilla on näppylöitä tai valko- ja mustapäitä.

6. Täydelliset kynnet

Suolan supistava vaikutus tekee tästä luonnontuotteesta hyvän avun, mikäli haluat päästä eroon kellertävästä tai tunkkaisesta väristä kynsissäsi.

Näin käytät suolaa kynsien hoidossa

  • Sekoita yksi teelusikallinen suolaa teelusikalliseen ruokasoodaa ja yhden sitruunan mehuun. Laita kyntesi heti seokseen muutamaksi minuutiksi. Toista käsittely aina tarvittaessa.

7. Suolakylpy

Suola

Suolan käyttö kylpyvedessä on täydellinen keino vähentää tulehtuneisuutta kehossa sekä rentouttaa sitä kokonaisvaltaisesti. Jos otat avuksesi merisuolan, pystyt luomaan hyvin tehokkaan hoidon, jonka avulla voit parantaa väsyneiden lihastesi kuntoa.

Koska suolassa on runsaasti magnesiumsulfaatteja, se saa aikaan tulehtuneisuutta lievittävän vaikutuksen kehossa sekä auttaa sinua pääsemään eroon jalkapohjissa tai käsissä olevista kovettumista.

Näin käytät suolaa kylpyvedessä

  • Laita kupillinen merisuolaa (250 grammaa) kylpyveteen ja lillu vedessä 20 minuutin ajan. Älä ylitä tätä aikaa.

8. Selluliitin vähentäminen

”Raejuustosta” reisissä ja keskivartalossa tai muualla kehossa ei ole tietenkään helppo päästä eroon, mutta tämä luonnollinen tuote on halpa ja helppo apu, josta saattaa olla arvokasta hyötyä tässäkin tarkoituksessa.

Näin käytät suolaa selluliitin vähentämiseksi

  • Valmista seos suolasta ja pienestä määrästä kookosöljyä. Hiero niitä alueita, jolla selluliittia näkyy, ja anna seoksen vaikuttaa 20 minuutin ajan. Huuhtele ihosi sitten kylmällä vedellä.

Näillä 8 tavalla suola voi olla hyvä apu kauneudenhoidossa – ota tämä mauste siis käyttöön muuallakin kuin keittiössä!