Eroon selluliitista merisuolalla

Kokeile tätä luonnollista ja tehokasta keinoa appelsiini-ihon karkoittamiseen. Merisuola on hyvä keino ihon silottamiseen ja selluliitin häivyttämiseen.
Eroon selluliitista merisuolalla

Viimeisin päivitys: 22 lokakuuta, 2018

Selluliitti. Miten sen kanssa voisi ikinä oppia elämään? Jopa 80 prosentilla naisista on selluliittia ja vaikka sen kehittyminen on osittain periytyvää, voi huono ruokavalio ja liikunnan puute pahentaa tilannetta.

Selluliitti on ihon epätasaisuutena näkyvä, aineenvaihdunnan hidastuksen seurauksena oleva rasvakertymä, joka on tavallisempaa naisilla kuin miehillä. Lääketieteessä selluliitti tarkoittaa ihon sidekudoskerroksen tulehdusta. Useimpia kiinnostaa kuitenkin vastaus kysymykseen, kuinka voi päästä eroon selluliitista?

Unelmoitko selluliitin perinpohjaisesta häivyttämisestä? Selluliittia on mahdoton karkoittaa kokonaan, sillä se on luonnollinen osa ihmiskehoa. Niin nuorilla kuin vanhoilla, hoikilla sekä ylipainoisilla esiintyy selluliittia.

Selluliitin aiheuttamien muhkuroiden näkyvyyttä voi kuitenkin häivyttää täsmähoidoilla, jotka silottavat ihoa ja tasoittavat muhkuroita. Silottamalla ihoa saat olosi itsevarmemmaksi ja kehtaat taas hypähtää kesällä bikineihin tuntematta oloasi epävarmaksi selluliitin takia!

Selluliittia vastaan taisteleminen vaatii terveellisen ruokavalion noudattamista ja säännöllistä liikunnan harrastamista, joka auttaa polttamaan rasvavarastoja.

On vältettävä liiallista sokerin ja suolan syömistä, sillä ne kerryttävät nesteitä kehoon ja kiihdyttävät samalla selluliitin muodostumista. On kuitenkin olemassa muutamia tehokkaita hoitoja, joilla voit häivyttää näkyvää selluliittia kätevästi.

Tässä artikkelissa kerromme, miten selluliittia voi vähentää merisuolalla.

Merisuola ja sen käyttö selluliittia vastaan

Eroon selluliitista merisuolalla

Merisuola on luonnollisesti kuoriva aines ja se puhdistaa ihohuokoset tehokkaasti. Suola poistaa kertyneitä kuona-aineita, jotka voivat aiheuttaa tulehduksia, nesteiden kertymistä sekä selluliittia. Suolan kiteet kuorivat ihon perusteellisesti ja ehkäisevät samalla epäpuhtauksia, kuten finnejä ja mustapäitä.

Merisuolalla voi hoitaa esimerkiksi aknea. Merisuola on luonnontuote jota on saatavilla melkein kaikista ruokakaupoista.

Voit käyttää merisuolaa kaikilla muilla ihoalueilla, paitsi silmänympäryksissä. Älä myöskään käytä merisuolaa, jos ihosi on kuiva, herkkä tai haavainen.

Merisuolahoito selluliitin poistoon

Merisuolakylpy selluliittia vastaan

Tämän merisuolahoidon voi toteuttaa kaksi kertaa viikossa. Valmistamalla hoitavan kuuman kylvyn, avaat ihohuokoset, syväpuhdistat ihon sekä poistat myrkkyjä elimistöstä. Samalla saat suolasta myös iholle tärkeitä mineraaleja. Näin valmistuu hoitava kylpysuola:

Ainekset

  • 250 g merisuolaa
  • 125 g ruokasoodaa
  • 250 magnesiumsulfaattia
  • 20 tippaa eteeristä greippi- tai sypressiöljyä
  • 20 tippaa eteeristä mäntyöljyä
  • 15 tippaa mandariiniöljyä

Valmistus

  • Valmista tämä kylpy vähintään kerran tai kaksi viikossa. Nauti kylvystä 35-40 minuuttia ja anna kylpysuolan vaikuttaa rauhassa. Voit käyttää mitä tahansa eteerisiä öljyjä kylvyn valmistamiseen, kunhan pysyt suositelluissa määrissä. Suosittelemme sypressiöljyn käyttöä, sillä se helpottaa tulehdusta ja vähentää näkyvien selluliittikuhmujen määrää. Sypressiöljyä löytyy monista luontaistuotekaupoista ja parfyymeihin erikoistuneista myymälöistä ja se soveltuu myös ihotulehdusten, kuten aknen hoitoon.
  • Kylpysuolan valmistukseen tarvitset kulhon, johon lisäät kaikki ainekset: merisuolan, magnesiumsulfaatin, ruokasoodan ja eteeriset öljyt. Sekoita huolellisesti puulusikkaa käyttäen. Älä lisää seokseen vettä.
  • Seuraavaksi voit kaataa puolet kylpysuolasta lämpimään veteen ja antaa kiteiden sulaa rauhassa sekoittaen.
  • Voit käyttää suolaa myös sellaisenaan ihon kuorimiseen. Hiero suolaa niille alueille, joilla selluliittia esiintyy: reidet, pohkeet, maha, käsivarret… Älä paina liian kovaa, mutta käytä silti hiukan voimaa hieroessasi kylpysuolaa ihoon: tämä kiihdyttää verenkiertoa ja hoitavat ainesosat imeytyvät helpommin syvemmälle ihoon.
  • Kun olet suorittanut kuorinnan, pysyttele kylpyvedessä vielä noin 35-40 minuuttia. Sitten voit nousta ja huuhdella kehon. Suorittamalla hoidon joka viikko alat pian huomaamaan, kuinka selluliittisi vähenee. Muista, että selluliitin hoidossa on lisäksi tärkeää noudattaa muita tässä artikkelissa aikaisemmin mainitsemiamme hoitokeinoja, kuten liikuntaa sekä terveellistä ruokavaliota.

Muita vinkkejä selluliitin hoitoon merisuolan lisäksi

Nainen puristelee selluliittiaan
  • Poista ruokavaliostasi ylimääräinen suola, sokeri sekä virvoitusjuomat. Mm. nämä ravintoaineet aiheuttavat elimistössä tulehdustilaa joka johtaa selluliitin muodostamista kiihdyttävien nesteiden sekä myrkkyjen kertymistä elimistöösi.
  • Juo enemmän vettä. Aloita aamusi nauttimalla suuri lasillinen vettä, kokeile myös sitruunaveden nauttimista.
  • Kävele vähintään puoli tuntia päivässä ja harrasta lihaksia kiinteyttävää liikuntaa, joka vahvistaa jalkoja. Kun jalkojen verenkierto toimii kunnolla, ylimääräistä nestettä ei kerry ja kehon tulehdustila lievittyy. Uiminen on loistava keino häivyttää selluliittia. Kokeile myös hölkkää, pyöräilyä ja erilaisia aineenvaihduntaa tehostavia liikuntamuotoja, jotka yhdistävät voimaharjoittelun ja aerobisen liikunnan.
  • Lisää seuraavia aineksia ruokavalioosi: parsakaali, punajuuri, paprika, sipuli, lehtikaali, porkkana, pinaatti, karpalo, ananas, cantaloupe-meloni, selleri, kurkku, kurpitsan siemenet, pellavansiemen, chiasiemen, mustikka, papaija, vihreä tee, kirsikat, salviatee ja kaura.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Gunderson, C. (2012). Celulitis: definición, etiología y manifestaciones clínicas. Revista de Enfermedades Infecciosas En Pediatría.
  • Mateos, A. J. M., & Morales, M. D. M. (2007). Celulitis periorbitaria y celulitis orbitaria. FMC Formacion Medica Continuada En Atencion Primaria. https://doi.org/10.1016/S1134-2072(07)71894-7
  • Maestro Durán, R., & Borja Padilla, R. (1993). Actividad antioxidante de los compuestos fenólicos. Grasas y Aceites. https://doi.org/10.3989/gya.1993.v44.i2.1105
  • FICA, A. (2003). Celulitis y erisipela: Manejo en atención primaria. Revista chilena de infectología, 20(2), 104-110. https://scielo.conicyt.cl/scielo.php?pid=S0716-10182003000200004&script=sci_arttext
  • Koutkia P, Mylonakis E, Boyce J. (1999). Cellulitis: evaluation of possible predisposing factors in hospitalized patients. Diagn Microbiol Infect Dis 1999; 34: 325-7.
  • Roe, E., Serra, E., Guzman, G., & Sajoux, I. (2018). Structural changes of subcutaneous tissue valued by ultrasonography in patients with cellulitis following treatment with the PnKCelulitis® program. Journal of Clinical and Aesthetic Dermatology.
  • Josefina de Peña, M. H.-P. (2005). Lipodistrofia ginecoide (celulitis). Rev Cent Dermatol Pascua.
  • ANDINA, S. (n.d.). La sal que cura. https://prama.com.ar/wp-content/uploads/sal_andina.pdf

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.