Eroon selluliitista merisuolalla

Kokeile tätä luonnollista ja tehokasta keinoa appelsiini-ihon karkoittamiseen. Merisuola on hyvä keino ihon siloittamiseen ja selluliitin häivyttämiseen.

Selluliitti. Miten sen kanssa voisi ikinä oppia elämään? Jopa 80 prosentilla naisista on selluliittia ja vaikka sen kehittyminen on osittain periytyvää, voi huono ruokavalio ja liikunnan puute pahentaa tilannetta.

Selluliitti on ihon epätasaisuutena näkyvä, aineenvaihdunnan hidastuksen seurauksena oleva rasvakertymä joka on tavallisempaa naisilla kuin miehillä. Lääketieteessä selluliitti tarkoittaa ihon sidekudoskerroksen tulehdusta. Selluliitti ei muodostu pelkästään rasvasta, vaan se koostuu myös ylimääräisestä sokerista, joka on myöhemmin muodostunut rasvaksi jo ”tukkeutuneille” alueille.

Unelmoitko selluliitin perinpohjaisesta häivyttämisestä? Selluliittia on mahdoton karkoittaa kokonaan, sillä se on luonnollinen osa ihmiskehoa. Niin nuorilla kuin vanhoilla, hoikilla sekä ylipainoisilla esiintyy selluliittia. Muhkuroiden näkyvyyttä voi kuitenkin häivyttää täsmähoidoilla, jotka siloittavat ihoa ja tasoittavat muhkuroita. Siloittamalla ihoa saat olosi itsevarmemmaksi ja kehtaat hypähtää bikineihin ja tiukkoihin housuihin asiaa murehtimatta.

Selluliittia vastaan taisteleminen on jokapäiväinen teko, joka vaatii terveellisen ruokavalion noudattamista ja säännöllistä liikunnan harrastamista, joka auttaa polttamaan rasvavarastoja. On vältettävä liiallista sokerin ja suolan syömistä, sillä ne kerryttävät nesteitä kehoon ja kiihdyttävät selluliitin muodostumista. On kuitenkin olemassa muutamia tehokkaita hoitoja, joilla voit häivyttää näkyvää selluliittia kätevästi.

Tässä artikkelissa kerromme, miten selluliitin voi karkoittaa merisuolaa käyttämällä.

Merisuola ja sen käyttö selluliittia vastaan

Eroon selluliitista merisuolalla

Merisuola on luonnollisesti kuoriva aines ja se puhdistaa ihohuokoset tehokkaasti. Suola poistaa kertyneitä kuona-aineita, jotka voivat aiheuttaa tulehdusta, nesteiden kertymistä ja selluliittia. Suolan kiteet kuorivat ihon perusteellisesti ja ehkäisevät epäpuhtauksia, kuten finnejä ja mustapäitä. Merisuolalla voi hoitaa esimerkiksi aknea.

Merisuola on luonnontuote, jota on helposti saatavilla ruokakaupoista. Merisuola poistaa ihon alla piilevän tukkoisuuden, josta selluliitti johtuu.

Voit käyttää merisuolaa kaikilla ihoalueilla paitsi silmänympäryksissä. Älä käytä merisuolaa, jos ihosi on kuiva ja herkkä, tai jos iho on haavainen.

Merisuolahoito selluliitin poistoon

Merisuolakylpy

Tämän merisuolahoidon voi toteuttaa kaksi kertaa viikossa. Valmistamalla hoitavan kuuman kylvyn avaat ihohuokoset, syväpuhdistat ihon ja poistat myrkkyjä elimistöstä, samalla saat tärkeitä mineraaleja suolasta. Näin hoitava kylpysuola valmistuu:

Ainekset

 • 250 g merisuolaa
 • 125 g ruokasoodaa
 • 250 magnesiumsulfaattia
 • 20 tippaa eteeristä greippi- tai sypressiöljyä
 • 20 tippaa eteeristä mäntyöljyä
 • 15 tippaa mandariiniöljyä

Valmistus

 • Valmista tämä kylpy vähintään kerran tai kaksi viikossa. Nauti kylvystä 35-40 minuuttia ja anna kylpysuolan vaikuttaa rauhassa. Voit käyttää mitä tahansa eteerisiä öljyjä kylvyn valmistamiseen, kunhan pysyt suositelluissa määrissä. Suosittelemme sypressiöljyn käyttöä, sillä se helpottaa tulehdusta ja vähentää näkyvien selluliittikuhmujen määrää. Sypressiöljyä löytyy monista luontaistuotekaupoista ja parfyymeihin erikoistuneista myymälöistä, ja se soveltuu myös ihotulehdusten, kuten aknen hoitoon.
 • Kylpysuolan valmistukseen tarvitset kulhon, johon lisäät kaikki ainekset: merisuolan, magnesiumsulfaatin, ruokasoodan ja eteeriset öljyt. Sekoita huolellisesti puulusikkaa käyttäen. Älä lisää vettä seokseen.
 • Seuraavaksi voit kaataa puolet kylpysuolasta kylpyveteen ja antaa kiteiden sulaa lämpimään veteen.
 • Istahda kylpyveteen ja pidä loput kylpysuolasta käden ulottuvilla. Voit käyttää jäljelle jäänyttä suolaa kuorinnassa. Hiero suolaa pesulapulla tai -hanskalla niille alueille, joilla selluliittia esiintyy: reidet, pohkeet, maha, käsivarret… Älä paina liian kovaa, mutta käytä silti hiukan voimaa hieroessasi kylpysuolaa ihoon: tämä kiihdyttää verenkiertoa ja hoitavat ainesosat imeytyvät syvälle ihoon.
 • Kun olet suorittanut hieronnan, pysyttele kylpyvedessä vielä 35-40 minuuttia. Sitten voit nousta ja huuhdella kehon. Jos suoritat hoidon joka viikko, alat pian huomaamaan, miten selluliitti vähenee. Muista, että selluliitin hoidossa on lisäksi tärkeää noudattaa muita tässä artikkelissa aikaisemmin mainitsemiamme hoitokeinoja, kuten liikuntaa ja terveellistä ravintoa.

Muita vinkkejä selluliitin hoitoon merisuolan lisäksi

Nainen puristelee selluliittiaan

 • Poista suola, sokeri ja virvoitsjuomat ruokavaliostasi. Nämä aiheuttavat tulehdustilan elimistössä ja johtavat nesteiden ja myrkkyjen kertymiseen, mikä kiihdyttää selluliitin muodostumista.
 • Lisää nauttimasi veden määrää. Aloita aamusi nauttimalla suuri lasi vettä, kokeile myös sitruunaveden nauttimista.
 • Kävele vähintään puoli tuntia päivässä ja harrasta lihaksia kiinteyttävää liikuntaa, joka vahvistaa jalkoja. Kun jalkojen verenkierto toimii kunnolla, ei ylimääräistä nestettä kerry ja tulehdustila lievittyy. Uiminen on loistava keino häivyttää selluliittia. Kokeile myös hölkkää, pyöräilyä ja erilaisia aineenvaihduntaa tehostavia liikuntamuotoja, jotka yhdistävät voimaharjoittelun ja aerobisen liikunnan.
 • Lisää seuraavat ainekset ruokavalioosi: parsakaali, punajuuri, paprika, sipuli, lehtikaali, porkkana, pinaatti, karpalo, ananas, cantaloupe-meloni, selleri, kurkku, kurpitsan siemenet, pellavansiemen, chiasiemen, mustikka, papaija, vihreä tee, kirsikat, salviatee ja kaura.