Tehosta selluliitin poistamista vedellä

08 helmikuu, 2019
 

Selluliitin poistamiseen on nykyisin olemassa monia eri hoitoja ja menetelmiä, mutta tehostaaksesi niiden toimintaa, tulee paikalliset hoidot yhdistää terveelliseen ruokavalioon ja liikuntaan.

Tässä artikkelissa annamme sinulle ohjeet kuinka selluliitin poistaminen helpottuu! Et tarvitse muuta kuin hanavettä ja muutaman minuutin aikaa joka päivä.

Selluliitin poistaminen lämpötilaa muuttamalla

selluliitin poistaminen onnistuu näillä nikseillä

Hyödynnä suihkun eri lämpötiloja ja vaihtele kylmän ja kuuman veden välillä. Lämpötilojen vaihtelua kutsutaan skottilaiseksi suihkuksi, ja sitä hyödynnetään vesiterapiassa, kauneushoitoloissa ja kylpylöissä.

Kuuma vesi laajentaa verisuonia, ja rentouttaa lihakset ja nivelet. Kylmä vesi puolestaan aiheuttaa verisuonten supistumisen, ehkäisee tulehdusta ja turvotusta ja pitää kudokset kiinteinä.

Vaihtelemalla eri lämpötilojen välillä tehostat selluliitin katoamista ja ihon kiinteytymistä.

  • Verenkierto paranee
  • Iho kiinteytyy ja siloittuu
  • Iho näyttää kuulaalta ja kauniilta
  • Aineenvaihdunta tehostuu

Näkyvä selluliitti katoaa pikkuhiljaa vesiterapian avulla ja edellämainittujen hyötyjen lisäksi puolustusjärjestelmäsi toiminta kohenee, ja keho pystyy pitämään taudit ja tulehdukset helpommin loitolla.

 

Lisäksi pystyt sopeutumaan helpommin eri lämpötiloihin, esimerkiksi talven pakkasiin ja kesän helleaaltoihin. Vesiterapia on hyväksi myös mielelle, sillä se rentouttaa ja tekee hyvää hermostolle.

selluliitin poistaminen vesiterapialla


Näin suoritat kuuma-kylmäterapian kotona

Selluliitin poistaminen ensimmäisellä kerralla kylmän veden käyttäminen voi olla pieni shokki, joten aloita terapia viileällä vedellä ja siirry vähitellen kylmempään veteen. Vähitellen keho tottuu lämpötilojen vaihteluun ja kylmäänkin kehoon, ja alat nauttia kylmän veden tuomasta tunteesta.

Voit suorittaa terapian vain niille alueille, joissa selluliittia esiintyy, tai voit tehdä sen koko keholle. Toteuta hoito lämmitetyssä kylpyhuoneessa, sillä kovin viileä huone voi tehdä hoidosta epämiellyttävän. Lattialämmitys on ihanteellinen olla olemassa, mutta pärjäät ilman sitäkin.

Selluliitin poistaminen vesiterapialla

  • 1 minuutti kuumaa vettä, 1 minuutti kylmää vettä
  • 2 minuuttia kuumaa vettä, 2 minuuttia kylmää vettä
  • 1 minuutti kuumaa vettä, 1 minuutti kylmää vettä
  • 2 minuuttia kuumaa vettä, 2 minuuttia kylmää vettä
  • 3 minuuttia kuumaa vettä, 3 minuuttia kylmää vettä
 

On tärkeää lopettaa hoito aina kylmään veteen. Suihkuta vettä reisille, pakaroille tai vatsalle alhaalta ylös, kehon sivuilta sisällepäin.

Selluliitin poistaminen liikunnalla


Selluliittia poistava voide

Kun olet suorittanut kuuma-kylmä terapian, kuivaa itsesi karheaan pyyhkeeseen. Karheuden aiheuttama kitka auttaa palauttamaan kehon ja kudosten lämpötilan normaalitasolle ja avaa ihohuokoset.

Levitä selluliittivoidetta hoidettaville alueille, sillä se toimii parhaiten vesiterapian jälkeen, kun aineenvaihdunta ja verenkierto ovat vilkkaimmillaan. Hoito imeytyy syvälle ihoon ja hajottaa selluliittia tehokkaasti.

Jos sinulla ei ole tiettyä selluliittivoidetta jo valmiina, voit käyttää kasviöljystä (manteli, kookos, oliivi tai seesami) ja eteerisestä koivuöljystä valmistettua seosta. Lisää vain muutama tippa eteeristä öljyä.

Hiero hoidettavaa aluetta pyörivin liikkein viiden minuutin ajan, muista painaa tarpeeksi kovaa. Voit suorittaa hieronnan avokadon siemen kädessäsi.

Anna ihon imeyttää voide tai öljy ja pukeudu sitten normaalisti.

selluliitin poistaminen kookosöljyn avulla
 

Muista myös nämä

Suosittelemme toteuttamaan vesiterapian ja selluliittivoiteen käytön kerran päivässä kahden viikon ajan – näin saavutat parhaimmat tulokset. Ensimmäisten hoitoviikkojen jälkeen voit harventaa hoitoväliä ja suorittaa hoidon kahden tai kolmen päivän välein.

Vesiterapia ei pelkästään auta pääsemään eroon selluliitista, vaan se parantaa koko kehon ulkomuotoa hetkessä.

Tuloksia voi tehostaa harrastamalla aerobista liikuntaa vähintään kaksi kertaa viikossa ja nauttimalla terveellistä, monipuolista ravintoa, johon ei sisälly valkoista sokeria, suolaa, tyydyttyneitä rasvoja ja öljyjä, vaaleaa vehnää ja alkoholia.

Selluliitti ei katoa pelkästään paikallisella hoidolla, vaan siihen tarvitaan liikuntaa ja oikeanlaista ravintoa. Tee lihaskuntoharjoituksia, jotka vahvistavat ja kasvattavat lihaksia ja polttavat rasvaa.

Toisille kehittyy muita helpommin selluliittia perinnöllisistä syistä, mutta yleisesti ottaen selluliitti johtuu rasvakudoksen varastoitumisesta, mikä aiheutuu huonosta ravinnosta ja vähäisestä liikunnasta.

 

Avram, M. M. (2004). Cellulite: A review of its physiology and treatment. Journal of Cosmetic and Laser Therapy. https://doi.org/10.1080/14764170410003057

Arslan, M., Kutlu, N., Tepe, M., Yilmaz, N. S., Ozdemir, L., & Dane, S. (2015). Dry cupping therapy decreases cellulite in women: A pilot study. Indian Journal of Traditional Knowledge.

K., L., N., K., D., H., A., B., N., G., R., S., & N.M., W. (2017). Effects of weight gain and physical activity induced weight loss on dermal collagen and subcutaneous fat tissue investigated by SHG and CARS techniques on a mouse model. Journal of Investigative Dermatology. https://doi.org/10.1016/j.jid.2017.07.368 LK – http://rug.on.worldcat.org/atoztitles/link/?sid=EMBASE&issn=15231747&id=doi:10.1016%2Fj.jid.2017.07.368&atitle=Effects+of+weight+gain+and+physical+activity+induced+weight+loss+on+dermal+collagen+and+subcutaneous+fat+tissue+investigated+by+SHG+and+CARS+techniques+on+a+mouse+model&stitle=J.+Invest.+Dermatol.+Symp.+Proc.&title=Journal+of+Investigative+Dermatology&volume=137&issue=10&spage=S311&epage=&aulast=Lorincz&aufirst=K.&auinit=K.&aufull=Lorincz+K.&coden=&isbn=&