Logo image
Logo image

Parhaat luonnolliset selluliittihoidot

2 minuuttia
Parhaat luonnolliset selluliittihoidot
Viimeisin päivitys: 11 maaliskuuta, 2019

Selluliitti on yksi niistä ongelmista, joka koskettaa monia naisia.  Kuoppainen selluliitti-iho johtuu yleensä ongelmista tai epätasapainosta sitä ympäröivässä sidekudoksessa ja kehon rasvaprosentissa. Kiinnostaako sinua selluliittihoidot? Alla kerromme parhaista luonnollisista tavoista hoitaa selluliittia.

Vaikuttaa siltä, että hormoneilla, ruokavaliolla, elämäntavoilla ja geeneillä on kaikilla roolinsa selluliitin syntymisessä, mutta ne eivät ole kiistattomia. Esimerkiksi ylipainoisilla naisilla on suuremmalla todennäköisyydellä selluliittia kuin hoikilla, mutta sitä esiintyy myös hoikilla naisilla. On olemassa luonnollisia hoitoja, joilla voi päästä kokonaan eroon selluliitista tai ainakin vähentää sitä.

Kotona tehtävät selluliittihoidot

Kyseiset hoidot ovat luonnonmukaisia ja osa niistä perustuu hoitaviin yrtteihin. Jotkut hoitajat suosittelevat käymistä lääkärin vastaanotolla ennen kotiselluliittihoidon tekemistä.

Omenaviinietikka aseena selluliittia vastaan

Tämä on yksi tehokkaimmista kotona tehtävistä selluliittihoidoista. Omenaviinietikan ravinneaineet auttavat vähentämään selluliitin ilmaantumista. Naishormonit estrogeeni  ja progesteroni ovat vastuussa rasvakertymistä, joista suurin osa naisten selluliitista johtuu. Selluliittia voi vähentää hoitamalla sitä omenaviinietikalla.

Some figure

Omenaviinietikan ainesosat vähentävät selluliitin ilmaantumista iholle. Seuraa alla olevia ohjeita käyttääksesi sitä selluliittia vastaan:

Sekoita lasissa 2 ruokalusikallista omenaviinietikkaa ja 2,5 dl vettä.
Lisää pieni määrä hunajaa makeuttaaksesi nesteen.
Juo joka aamu päästäksesi eroon selluliitista.

Omenaviinietikkaa voi käyttää myös paikallisena hoitona selluliitille. Noudata seuraavia ohjeita käyttääksesi omenaviinietikkaa paikallisena hoitona selluliitille:

  • Sekoita yksi osa hierontarasvaa tai -öljyä, ja kolme osaa omenaviinietikkaa.
  • Hiero sekoitus hellästi ongelmakohdille kaksi kertaa päivässä joka päivä.
  • Hiero omenaviinietikkasekoitusta ihoon jatkuvin pyörivin liikkein parhaan lopputuloksen saamiseksi.

Kuivaharjaus

Some figure

 

Yksi parhaista selluliitin kotihoidoista on ihon pintaverenkierron parantaminen. Kuivaharjaus on yksi suositelluista tavoista hoitaa selluliittia kotona. Kun harjaat kuivaa ihoa päivittäin, se auttaa poistamaan ylimääräistä nestettä ja kuona-aineita, jotka ovat kertyneet ihoon. Kuona-aineita pidetään yleisesti yhtenä syynä selluliitin syntymiseen.

Kuorinta kahvilla ja sokerilla

Selluliitin kotihoidoissa käytetään suurimmaksi osaksi yksinkertaisia yhdistelmiä aineksista, joita löytyy jokaisen kotoa. Itsetehty kuorinta-aine sokerista ja kahvista nostaa kehon rasva-aineenvaihduntaa ja poistaa ihokudoksesta ylimääräistä nestettä. Noudata seuraavia ohjeita:

  • Sekoita puoli kuppia kahvinporoja ja 1/4 kuppia ruskeaa sokeria
  • Sekoitus muodostaa kuorinta-aineen, jota voi käyttää kotihoitona selluliitille
  • Levitä kuorinta-ainetta alueille, joilla on selluliittia, tehden pyöriviä liikkeitä
  • Voit myös käyttää oliiviöljyä näille alueille
  • Kun olet valmis, huuhtele kuorinta-aine iholtasi.

Tulet huomaamaan eron useiden viikkojen kärsivällisen käytön jälkeen.

Liivateselluliittihoidot liivatteella

Gelatiini eli liivate yhdistetään usein selluliittiin. Jos haluat päästä eroon selluliitista luonnollisesti ja kotihoitoja käyttäen, pidä mielessä mitkä ruuat sisältävät liivatetta tai lisää liivatetta ruokavalioosi. Liivatetta käytetään yleisesti painonpudotukseen. Liikunta ja painonpudotus ovat yksi parhaimmista tavoista päästä eroon selluliitista.

Liivatteen kyvystä parantaa sidekudoksen terveyttä ei tiedetä kovinkaan paljon. Liivatteen aminohapot auttavat muodostamaan sidekudoksen osia. Ne auttavat myös painonsäätelyssä. Jos etsit hyvää hoitokeinoa selluliitille, lisää ruokavalioosi liivatetta.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.