Logo image
Logo image

7 hyötyä päivittäisestä ihon harjauksesta

3 minuuttia
Tiesitkö, että voit ihoasi päivittäin harjaamalla vähentää selluliittia, lisätä kiinteyttä sekä poistaa kertynyttä nestettä? Lue lisää ja kuulet asiasta tarkemmin!
7 hyötyä päivittäisestä ihon harjauksesta
Viimeisin päivitys: 09 marraskuuta, 2018

Moni nainen on löytänyt avukseen kauneuden- ja terveydenhoidossa ihon kuivaharjauksen hyödyt. Tämä menetelmä tarjoaa monia loistavia vaikutuksia, ja siihen tarvitaan vain muutama minuutti päivittäin. Lisäksi kyseessä on helppo rutiini, joka on tehokas ulkoisen ja sisäisen hyvinvoinnin parantaja. Tee sinäkin ihon harjauksesta päivittäinen rutiini.

Tällä kertaa haluammekin kertoa seitsemästä hyödystä, jotka päivittäinen ihon kuivaharjaus tuottaa. Tiesitkö, että voit näin torjua selluliittia ja ihon löysyyttä sekä estää nesteen kertymistä?

Jatka lukemista ja ota tämä mahtava luonnollinen hoito osaksi päivittäisiä rutiinejasi!

Ihon harjauksesta päivittäinen rutiini

Some figure

Ihon kuivaharjaus on helppo menetelmä, joka koostuu harjaamisesta luonnollisilla kuiduilla. Iho ja elimet stimuloituvat ihon harjauksesta. Samalla se lisää verenkiertoa tehokkaasti. Tehdäksesi kuivaharjauksen oikein, toimi seuraavalla tavalla:

  • Harjaus tulisi tehdä seuraavassa järjestyksessä: aloita jaloista ja harjaa aina sydäntä kohden.
  • Kuivaharjaus tehdään keskitason voimakkuudella, mutta sen ei kuitenkaan tulisi olla epämiellyttävää tai kivuliasta.
  • Harjausta voidaan tehdä viidestä minuutista puoleen tuntiin ja useamman kerran viikossa, mutta suositellaan kuitenkin sen aloittamista vain muutamalla minuutilla ja etenemistä vähitellen. Ajan kuluessa voit sitten lisätä harjauksen kestoa.
  • Tulet huomaamaan tämän tekniikan hyödyt jo alkuvaiheessa, sillä se parantaa sekä ihosi ulkonäköä että hyvinvointiasi yleisesti ottaen.
  • Jos sinulla on herkkä iho, ole kuitenkin varovainen harjatessasi, ja käytä vain vähän painetta aloittaessasi.

Kuivaharjauksen terveyttä edistävät vaikutukset

Nyt tutustumme tarkemmin ihon harjauksesta tuleviin seitsemään hyötyyn – jatka lukemista ja kokeile itse!

1. Se auttaa imusolmukkeita tyhjentymään

Kuivaharjaus edistää sitä, että imusolmukkeesi tyhjentyvät, eli toisin sanoen se mahdollistaa sen, että kehosi imusuonten systeemi puhdistuu.

Kyseinen järjestelmä vastaa siitä, että voit hankkiutua eroon kehoosi kertyneistä myrkyllisistä aineista. Lisäksi se myös takaa sen, että vastustuskykysi toimii hyvin.

Näin voit pitää ihosi paremman näköisenä, ja samalla voit päästä eroon pienistä myrkyllisistä hiukkasista, jotka aiheuttavat haittoja terveydelle.

Näin voit sitten vahvistaa kehosi luonnollista vastustuskykyä.

2. Se auttaa poistamaan elimistöösi kertyneitä nesteitä

Tämän tekniikan avulla pystyt myös edistämään sitä, että kehoosi kertyneet nesteet poistuvat. Lisäksi etuna on se, että voit saada kyseisen vaikutuksen aikaan täysin ilman nestettä poistavaa tuotetta.

Harjauksen avulla voit tehokkaammin vähentää sitä turvotusta, jota tietyissä kehon kohdissa ilmenee helposti. Eräitä tällaisia paikkoja ovat jalat ja niska, ja lisäksi voit myös vähentää nivelten tulehtuneisuutta.

3. Se edistää ihon uusiutumista

Some figure

Tämä hoitomuoto on vaihtoehto ihon kuorinnalle.

Itse asiassa voit yhdistää eri tyyppisiä ihoa kuorivia tuotteita, jotta voisit tehokkaammin päästä eroon kuolleista ihosoluistanämä kertyvät ihon pinnalle ja saavat sen näyttämään samealta, harmaalta ja kuivalta.

Tällä tavalla voit edistää ihon uusiutumista, minkä seurauksena voit sitten vähentää ryppyjen näkyvyyttä.

Tällainen kuorinta on myös hyvä tapa valmistaa iho auringossa olemiseen, sillä se on avuksi terveen ja tasaisen rusketuksen hankkimisessa.

4. Se torjuu selluliittia

Selluliitti on yksi kaikkein suurimmista huolista naisilla kauneutta koskien. Ihon kuivaharjaus on kuitenkin hyvä ratkaisu kyseiseen ongelmaan, sillä sen avulla saat tuloksia aikaan ihosi erittäin syvällisellä tasolla.

Imusuonten tyhjentäminen saa aineet liikkumaan – näihin lukeutuvat sellaiset aineet, jotka normaalisti kertyvät ja tekevät selluliitin vaikeammin poistettavaksi.

5. Se estää raskausarpien syntyä

Raskausarvet liittyvät kosteutuksen puutteeseen, kuten myös ihon joustavuuden ja uusiutumisen vähäisyyteen.

Voit estää tällaisia arpia syntymästä kuivahieronnan avulla, sillä tämä menetelmä torjuu kyseisiä arpia sekä edistää ihon uusiutumista. Pääset tähän tulokseen tekemällä päivittäin riittävän määrän harjausta sekä käyttämällä apuna tehokkaita ja luonnollisia kosteuttavia tuotteita.

6. Se lisää verenkiertoa

Some figure

Tämä hoito tarjoaa myös erään merkittävän terveyttä parantavan vaikutuksen, sillä se lisää verenkiertoa. Tämä on erityisen totta silloin, kun noudatat mainitsemaamme järjestystä hieronnassa.

Aloita siis jaloistasi ja harjaa ylöspäin. Etene aina sydämesi suuntaan, ja kaulan yläpuolella etene aina rintaasi kohden. Jos joku voi harjata selkääsi, pyydä häntä tekemään hieronta aina alhaalta ylöspäin.

Kun olet saanut hieronnan päätökseen, tulet tuntemaan miellyttävää pistelyä kaikkialla kehossasi. Saat myös loistavan helpotuksen tilaasi, mikäli sinulla on usein raskaat verisuonet tai suonikohjuja.

7. Se tekee ihostasi pehmeän

Välittömänä tuloksena harjauksesta on se, että ihosi tulee miellyttävän tasaiseksi, ja lisäksi sen uusiutuminen tehostuu.

Iho tulee olemaan pehmeämpi, sileämpi ja kiinteämpi, ja harjauksen avulla voit myös torjua ihon velttoutta.

Kokeile siis kuivaharjausta, mikäli se ei vielä ole itsellesi tuttu menetelmä, ja nauti päivittäin tämä loistavan luonnollisen hoidon tehokkaista vaikutuksista niin terveyden kuin kauneuden osalta!

Artikkelin pääkuva on lähteestä © wikiHow.com.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Mario R. Garcia Palmieri. Lo Que Debes Saber Sobre Tu Salud. La Editorial, UPR, 2000.
  • Nigel Palastanga, Derek Field, Roger Soames. Anatomía y movimiento humano. Estructura y funcionamiento. Editorial Paidotribo, 2007.
  • Tom Bisio. Tratamientos y terapias de la medicina deportiva china. Disfruto y hago, 2006.
  • Sanitas. Estética. Beneficios del drenaje linfático.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.