4 hyvää tapaa lisätä vastustuskykyä

· heinäkuu 24, 2018
On olemassa monia terveellisiä tapoja. On vain kyse niiden ottamisesta päivittäisiin rutiineihin ja huomata, miten ne todella voivat auttaa terveytesi kohentamisessa.

Tarvitseeko sinun vahvistaa tai parantaa vastustuskykyäsi?

Kun vuodenaika vaihtuu tai flunssakausi lähestyy, on tärkeää omaksua hyvät tavat, jotka auttavat sinua tehostamaan vastustuskykyäsi. Suosittelemme sinua kuitenkin pitämään näitä tapoja yllä koko vuoden ajan auttaaksesi kehoasi estämään sairauksia.

Jos sisällytämme jo yhdenkin tavan rutiineihimme, on meidän paljon helpompi parantaa vastustuskykyämme. Jos elämme näiden hyvien tapojen mukaisesti esimerkiksi vain talvisin, mitä tapahtuu kaikkina muina vuodenaikoina? Meistä tulee altiimpia mahdollisille sairauksille.

Opi lisää tästä artikkelista!

Hyvät tavat parantavat vastustuskykyäsi

Tässä artikkelissa keskustelemme neljästä mahtavasta tavasta, jotka auttavat sinua tehostamaan immuunivastetta. Vaikka niitä onkin monia, mikäli et ole tehnyt mitään niistä aikaisemmin, on näistä neljästä aloittaminen hyvä ensiaskel.

1. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio

voit lisätä vastustuskykyä syömällä terveellisesti

Yksi ensimmäisistä hyvistä tavoista, joka auttaa sinua tehostamaan vastustuskykyäsi, on epäilemättä terveellinen ruokavalio. Kaikki tarpeet tyydyttävä ruokasuunnitelma, hedelmien ja kasvisten syöminen, prosessoitujen ruokien rajoittaminen, riittävä vedensaanti… kaikki nämä auttavat sinua.

Toisinaan emme ehkä kiinnitä huomiota siihen mitä syömme, emmekä huomaa sen saavan aikaan suurta eroa. Se mitä syömme, tekee vastustuskyvystämme heikomman tai vahvemman. 

Jos et esimerkiksi syö hedelmiä tai kasviksia, sinulta puuttuu elintärkeitä vitamiineja, joita kehosi käyttää taistellakseen sairauksia vastaan.

Haluatko lukea lisää? 7 vinkkiä terveen sydämen saamiseksi

2. Liiku päivittäin

voit lisätä vastustuskykyä uimalla ja liikkumalla muuten

Älä anna tämän säikäyttää sinua: on monia eri tapoja liikkua! Sen vuoksi voit urheilla päivittäin ehkäistäksesi vähän liikkuvaa elämäntyyliä.

Joku, joka käy kuntosalilla kolmesti viikossa, voi kävellä, vaeltaa tai rullalautailla niinä päivinä jolloin hän ei käy salilla. Siinä on vain kyse ylös nousemisesta, liikkumisesta ja kehon pitämisestä aktiivisena.

Pelkkä 30 minuutin kävely tekee jo valtavan eron. Se saa aikaan merkittävän vastustuskyvyn parantumisen. 

Vähän liikkuva elämäntyyli saa sinut todennäköisemmin sairastumaan flunssaan tai muuhun tautiin. Urheilun harrastaminen ei ainoastaan vahvista kehoasi ja kiinteytä lihaksiasi, vaan myös sinun vastustuskykysi hyötyy siitä. Kokeile sitä!

Tiesitkö? Ota näitä neljää immuunijärjestelmää tehostavaa vitamiinia

3. Huolehdi mielestäsi

voit lisätä vastustuskykyä pitämällä huolen mielestäsi

Vaikka et ehkä uskokaan sitä, on mielesi erittäin tärkeässä osassa vastustuskykysi tehostumisessa tai heikkenemisessä. 

Siispä joitakin hyviä tapoja, jotka auttavat sinua parantamaan immuunivastettasi, on joogan harrastaminen, kylpylässä käyminen tai ajan varaaminen mieluiselle vapaa-ajan harrastukselle.

Toisinaan käytämme niin paljon aikaa kehostamme huolehtimiseen, että unohdamme huolehtia mielestämme. 

Jos tarkkailemme ihmisiä ympärillämme (etenkin heitä, jotka ovat stressaantuneempia tai negatiivisempia), on aina heitä jotka ovat kipeitä useammin kuin muut. Jos haluat vahvistaa vastustuskykyäsi, viljele positiivista ja tervettä mieltä. Se on vapaa huolista!

4. Jätä pahat tavat

voit lisätä vastustuskykyä jättämällä tupakoinnin

On luonnollista, että puhuessamme meitä auttavista ja terveeksi tekevistä hyvistä tavoista, meidän pitäisi ehdottomasti mainita pahat tavat, jotka meidän tulisi jättää välittömästi.

Mitä ne voisivat olla?

Joitakin pahoja tapoja ovat tupakoiminen, liiallinen alkoholin kulutus, liiallinen sokerin syöminen ja vähäinen lepo. Usko tai älä, riittävällä unensaannilla on suuri vaikutus vastustuskykyysi.

On siis suositeltavaa ylläpitää hyviä nukkumistapoja.

Kuinka?

Mene nukkumaan aina samaan aikaan, nuku kehosi vaatimien tuntien ajan (henkilöstä riippuen 7-9 tuntia) ja kunnioita unirytmiä. Se saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi ja vastustuskyvystäsi tulee paljon valmiimpi sairauksien ehkäisemiseksi.

Oletko kokeillut joitakin näistä tavoista tehostaaksesi immuunivastettasi? Mitkä niistä toimivat parhaiten sinulla? Haluaisimme tietää mahdollisista positiivisista tavoista, jotka voisit jakaa kanssamme!