4 hyvää tapaa lisätä vastustuskykyä

On olemassa monia terveellisiä tapoja. On vain kyse niiden ottamisesta päivittäisiin rutiineihin ja huomata, miten ne todella voivat auttaa terveytesi kohentamisessa.
4 hyvää tapaa lisätä vastustuskykyä

Viimeisin päivitys: 26 elokuuta, 2022

Tarvitseeko sinun vahvistaa tai lisätä vastustuskykyä? Kun vuodenaika vaihtuu tai flunssakausi lähestyy, on tärkeää omaksua hyvät tavat, jotka auttavat sinua tehostamaan vastustuskykyäsi. Suosittelemme sinua kuitenkin pitämään näitä tapoja yllä koko vuoden auttaaksesi kehoasi estämään sairauksia.

Voit lisätä vastustuskykyä tehokkaasti lisäämällä rutiineihesi yhdenkin seuraavista tavoista . Jos elämme näiden hyvien tapojen mukaisesti esimerkiksi vain talvisin, mitä tapahtuu kaikkina muina vuodenaikoina? Meistä tulee altiimpia mahdollisille sairauksille.

Opi lisää tästä artikkelista!

Lisää vastustuskykyäsi terveellisillä tavoilla

Tässä artikkelissa keskustelemme neljästä mahtavasta tavasta, joiden avulla sinäkin lisäät vastustuskykyä helposti ja tehokkaasti. Vaikka niitä onkin monia, mikäli et ole tehnyt mitään niistä aikaisemmin, on näistä neljästä aloittaminen hyvä ensiaskel.

1. Terveellinen ja monipuolinen ruokavalio

lisää vastustuskykyä syömällä terveellisesti

Yksi ensimmäisistä hyvistä tavoista, joka auttaa sinua tehostamaan vastustuskykyäsi, on epäilemättä terveellinen ruokavalio. Kaikki tarpeet tyydyttävä ruokasuunnitelma, hedelmien ja kasvisten syöminen, prosessoitujen ruokien rajoittaminen, riittävä vedensaanti… kaikki nämä auttavat sinua.

Toisinaan emme ehkä kiinnitä huomiota siihen mitä syömme, emmekä huomaa sen saavan aikaan suurta eroa. Se mitä syömme, tekee vastustuskyvystämme heikomman tai vahvemman. 

Jos et esimerkiksi syö hedelmiä tai kasviksia, sinulta puuttuu elintärkeitä vitamiineja, joita kehosi käyttää taistellakseen sairauksia vastaan.

2. Liiku päivittäin

lisää vastustuskykyä uimalla ja liikkumalla muuten

Älä anna tämän säikäyttää sinua: on monia eri tapoja liikkua! Sen vuoksi voit urheilla päivittäin ehkäistäksesi vähän liikkuvaa elämäntyyliä.

Joku, joka käy kuntosalilla kolmesti viikossa, voi kävellä, vaeltaa tai rullalautailla niinä päivinä jolloin hän ei käy salilla. Siinä on vain kyse ylös nousemisesta, liikkumisesta ja kehon pitämisestä aktiivisena.

Pelkkä 30 minuutin kävely tekee jo valtavan eron. Se saa aikaan merkittävän vastustuskyvyn parantumisen. 

Vähän liikkuva elämäntyyli saa sinut todennäköisemmin sairastumaan flunssaan tai muuhun tautiin. Urheilun harrastaminen ei ainoastaan vahvista kehoasi ja kiinteytä lihaksiasi, vaan myös sinun vastustuskykysi hyötyy siitä. Kokeile sitä!

3. Huolehdi mielestäsi

lisää astustuskykyä pitämällä huolen mielestäsi

Vaikka et ehkä uskokaan sitä, mielesi on erittäin tärkeässä osassa vastustuskykysi tehostumisessa tai heikkenemisessä. 

Lisää vastustuskykyä harrastamalla joogaa, käymällä kylpylässä tai varaamalla aikaa nauttimallesi vapaa-ajan harrastukselle.

Toisinaan käytämme niin paljon aikaa kehostamme huolehtimiseen, että unohdamme huolehtia mielestämme. 

Jos tarkkailemme ihmisiä ympärillämme (etenkin heitä, jotka ovat stressaantuneempia tai negatiivisempia), on aina heitä jotka ovat kipeitä useammin kuin muut. Jos haluat vahvistaa vastustuskykyäsi, viljele positiivista ja tervettä mieltä. Se on vapaa huolista!

4. Lisää vastustuskykyä jättämällä huonot elämäntavat

lopeta tupakointi

On luonnollista, että puhuessamme meitä auttavista ja terveeksi tekevistä hyvistä tavoista, meidän pitäisi ehdottomasti mainita pahat tavat, jotka meidän tulisi jättää välittömästi.

Mitä ne voisivat olla?

Joitakin pahoja tapoja ovat tupakoiminen, liiallinen alkoholin kulutus, liiallinen sokerin syöminen ja vähäinen lepo. Usko tai älä, riittävällä unensaannilla on suuri vaikutus vastustuskykyysi. On siis suositeltavaa ylläpitää hyviä nukkumistapoja. Kuinka?

Mene nukkumaan aina samaan aikaan, nuku kehosi vaatimien tuntien ajan (henkilöstä riippuen 7-9 tuntia) ja kunnioita unirytmiä. Se saa sinut tuntemaan olosi paremmaksi ja vastustuskyvystäsi tulee paljon valmiimpi sairauksien ehkäisemiseksi.

Oletko kokeillut joitakin näistä tavoista lisätä vastustuskykyä?Mitkä niistä toimivat parhaiten sinulla? Haluaisimme tietää mahdollisista positiivisista tavoista, jotka voisit jakaa kanssamme!

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Lääkejuoma yskään ja flunssaan
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Lääkejuoma yskään ja flunssaan

Tämä lääkejuoma yskään ja flunssaan valmistetaan kookosmaidosta, kurkumasta, cayennepippurista ja hunajasta. Tutustu kaikkiin sen hoitaviin ominais...


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.