Logo image
Logo image

Hoida selluliitti omenaviinietikalla

3 minuuttia
Välttääksesi ihoärsytyksen ja allergiset reaktiot, laimenna omenaviinietikka muilla aineksilla, kuten kosteusvoiteella tai eteerisillä öljyillä.
Hoida selluliitti omenaviinietikalla
Viimeisin päivitys: 31 lokakuuta, 2018

Lähes jokainen nainen kärsii selluliitista. Selluliitti on normaali ilmiö, jossa aineenvaihdunnan hidastuksen seurauksena oleva ihonalainen rasvakertymä näkyy ihon epätasaisuutena ja kuhmuina ihossa. Lääketieteessä selluliitti tarkoittaa ihon sidekudoskerroksen tulehdusta. Selluliitti ei ole pelkästään rasvaa, vaan se koostuu myös ylimääräisestä sokerista, joka on myöhemmin muodostunut rasvaksi jo “tukkeutuneille” alueille. Vaikka selluliitti on yleinen ongelma, on se pelkästään esteettinen vaiva, joka voi kuitenkin saada olon epävarmaksi etenkin uimapuvussa tai tiukoissa vaatteissa. Lue artikkeli ja hoida selluliitti omenaviinietikkaa apuna käyttäen artikkelin ohjeiden mukaisesti!

Selluliitissa rasvasolut muodostavat rykelmiä, joita ympäröi säikeinen sidekudos. Suurentuneet rasvasolut painavat veri- ja lymfasuonia, jolloin verenkierto ja imunestekierto häiriintyvät, mikä heikentää solujen aineenvaihduntaa ja hapensaantia. Kudokseen kertyy rasvan ohella nestettä ja kuona-aineita. Mitä pidemmälle selluliitti on edennyt, sitä suurempia rykelmiä rasvasolut muodostavat ja sitä muhkuraisempaa iho on.

Selluliitista on vaikeaa päästä eroon, eikä sen karkoittamiseen ole mitään silmänräpäyksessä toimivaa ihmekeinoa. Selluliitti vähenee yleensä laihduttamisen, terveellisen ruokavalion ja liikunnan seurauksena, kun ihonalainen rasvakerros kutistuu ja kaikkoaa. Jotkut turvautuvat selluliitin poistossa niinkin rajuihin toimenpiteisiin kuin rasvaimuun, mutta suosittelemme aina kokeilemaan säännöllistä liikuntaa ja terveellistä ruokavaliota ennen kosmeettisen kirurgian puoleen kääntymistä. Mikäli selluliitti poistetaan kosmeettisesti, palaa se usein nopeasti takaisin, ellet tee muutoksia elämäntyyliisi.

Hoida selluliitti omenaviinietikkaa apuna käyttäen tämän artikkelin tarjoamilla ohjeilla. Omenaviinietikka on nimittäin oiva apukeino selluliitin häivyttämiseen ja hoitamiseen. Omenaviinietikkahoito sopii osaksi kokonaisvaltaista terveellistä ruokavaliota ja aktiivista elämäntyyliä; älä siis luota pelkkään omenaviinietikkaan selluliitin karkoittamisessa. Seuraavia helppoja vinkkejä seuraamalla häivytät selluliittia huomattavasti.

Miten omenaviinietikka auttaa selluliitin näkyvyyden vähentämisessä?

Some figure

 

Omenaviinietikan mielenkiintoisin ominaisuus liittyy sen tehokkaaseen kykyyn vähentää liikarasvaa soluissa. Omenaviinietikka puhdistaa kehoa ja estää rasvojen kertymisen.

Omenaviinietikalla ei tule koskaan korvata terveellisiä aterioita, vaikka se auttaakin säätelemään rasvan määrää veressä. Älä nauti sitä liiallisia määriä, sillä se voi johtaa inhottaviin sivuvaikutuksiin, kuten närästykseen. Käytä etikkaa vain osana terveellistä, monipuolista ruokavaliota.

 • Omenaviinietikka sopii hyvin etenkin ylipainosta ja näkyvästä selluliitista kärsiville. Etikka auttaa tuhoamaan rasvakertymiä ja poistamaan samalla kuona-aineita, myrkkyjä ja nesteitä, jotka aiheuttavat turvotusta ja pahentavat selluliittiongelmaa.
 • Omenaviinietikka auttaa parantamaan ruuansulatusta.
 • Omenaviinietikka tekee hyvää lymfaattiselle järjestelmälle ja sopii myös verenkierron parantamiseen.
 • Omenaviinietikka auttaa alentamaan verenpainetta ja vähentämään pahalaatuista kolesterolia eli LDL-kolesterolia veressä.
 • Omenaviinietikka auttaa pitämään kehon pH-tasapainon ihanteellisella tasolla, samaan tyyliin kuin ruokasooda ja sitruuna.

Hoida selluliitti omenaviinietikalla – toimi näin

Hoitaaksesi näkyvää selluliittia ja siloittaaksesi ihoa, voit suorittaa tämän hoidon kahden viikon ajan, kuukauden sisällä. Toteuta hoito 15 päivän ajan ja pidä 15 päivää väliä ennen uutta hoitokertaa.

1. Omenaviinietikka sisäisesti nautittuna

Some figure

 

Ainekset

 • 1 litra vettä
 • 2 ruokalusikallista omenaviinietikkaa

Valmistus ja käyttö

Sekoita omenaviinietikka veteen ja nauti päivän mittaan useaan otteeseen. Säilytä juoma kannussa tai vesipulloissa, ja kanna mukanasi työpaikalle ja harrastuksiin. Noudata seuraavaa aikataulua juoman nauttimisessa:

 • Nauti lasillinen juomaa tyhjään vatsaan heti herättyäsi aamulla.
 • Juo päivän toinen lasi 20 minuuttia lounaan nauttimisen jälkeen. Näin omenaviinietikka auttaa eliminoimaan rasvat heti ruuansulatusprosessin alussa.
 • Juo kolmas lasillinen iltapäivällä.
 • Juo päivän viimeinen lasi 20 minuuttia illallisen jälkeen.

Kuten mainitsimme aikaisemmin, noudata tätä hoitoa 15 peräkkäisen päivän ajan. Yhdistä omenaviinietikkakuuri terveelliseen, vähärasvaiseen ravintoon sekä suosi kuituja, vihanneksia ja kasviksia, ja muista liikkua säännöllisesti. Kaikki tämä yhdessä kiihdyttää aineenvaihduntaa, siloittaa ihoa ja häivyttää selluliittia tehokkaasti.

2. Hoida selluliitti omenaviinietikalla paikallisesti suoraan iholla

Some figure

 

Tällä hoitomenetelmällä pääset vaikuttamaan suoraan niihin kohtiin, joissa selluliittia esiintyy. Useimmiten selluliittia löytyy pakaroista, reisistä ja vatsan seudulta, mutta toki myös muualta, kuten käsivarsista ja sääristä. Käyttämällä etikkaa suoraan selluliittikohtiin, se imeytyy ihon läpi selluliittiin ja hajottaa sitä tehokkaasti. Seuraa näitä ohjeita:

Ainekset

Sekoita ruokalusikallinen omenaviinietikkaa kosteusvoiteeseen tai eteeriseen öljyyn.

Käyttö

Levitä iholle kahdesti päivässä. Levitä selluliittikohtiin aamusuihkun jälkeen ja uudestaan illalla ennen nukkumaanmenoa. Sekoita lusikallinen etikkaa käyttämääsi kosteusvoiteeseen tai suosimaasi eteeriseen öljyyn, joka sopii iholle käytettäväksi. Hiero hoito pyörivin liikkein selluliittialueille, mikä tehostaa hoidon imeytymistä sekä verenkiertoa. Voit käyttää kuorivaa hanskaa tai muuta apuvälinettä hieronnan tehostamiseksi – mitä kiihkeämmin veri kiertää selluliitin alueella, sitä paremmin omenaviinietikka imeytyy ja pääsee vaikuttamaan.

Hoitoa voi käyttää joka päivä ja onkin tärkeää muistaa säännöllinen hoito. Selluliitin karkoittaminen vaatii pitkäjänteisyyttä ja pitkää hoitoa. Nauti terveellisiä ruokia ja muista myös liikunnan tärkeys!

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.