Logo image
Logo image

Voiko omenaviinietikkaa käyttämällä laihtua?

3 minuuttia
Omenaviinietikalla on puhdistava vaikutus, joka auttaa poistamaan elimistöstä myrkkyjä ja kuona-aineita.
Voiko omenaviinietikkaa käyttämällä laihtua?
Viimeisin päivitys: 05 joulukuuta, 2018

Omenaviinietikka hyödyttää ruuansulatusta, toimii diureettina ja on täynnä kaliumia. Mutta voiko omenaviinietikka auttaa laihtumaan? Onko omenaviinietikkaa turvallista nauttia vai voiko se olla epäterveellistä? Otetaan siitä selvää.

Omenaviinietikka auttaa laihtumaan

Vanha kansa tiesi, että nauttimalla ruokalusikallinen omenaviinietikkaa vesilasillisessa hoidettiin helposti ruuansulatuksen vaivat ja ehkäistiin ilmavaivoja. Oletko koskaan kokeillut omenaviinietikkaa lääkinnällisiin tarkoituksiin? Sillä on monia terveydelle hyödyllisiä vaikutuksia, ja se voi auttaa myös karkoittamaan ylimääräiset kilot.

Omenaviinietikkaa voi nauttia turvallisesti osana terveellistä ruokavaliota, kun haluaa hoikistaa varttaan. Etikkaa ei tule nauttia liiallisia määriä, eikä etikka yksinään voi laihduttaa. Laihdut terveellisesti syömällä ja liikkumalla oikein: jätä pois sokerit, kovat rasvat ja vehnätuotteet ja keskity niiden sijasta syömään tuoreita kasviksia ja hedelmiä, pähkinöitä ja kevyttä lihaa, kuten kanaa ja kalkkunaa. Muista liikkua vähintään puoli tuntia päivässä, sillä liikunta polttaa kaloreita. Omenaviinietikka sopii tukemaan painonpudotusprosessia ja sen tärkeimpiä ominaisuuksia ovat:

  • Omenaviinietikka puhdistaa suolistoa. Sen sisältämä omenahappo ehkäisee ummetusta, estää bakteerien liiallisen kasvun suolistossa ja ehkäisee inhottavia ilmavaivoja. Omenaviinietikka sopii hitaan ruuansulatuksen nopeuttamiseen ja tehostamiseen, ja se estää ruokailun jälkeisen turvotuksen ja pöhöttyneen olon. Se ehkäisee etenkin illalla esiintyvää turvotusta ja pitää mahan litteänä nukkumaanmenoon asti. Omenaviinietikka sopii siis loistavasti haitallisten ainesten kertymistä suolistoon ja pitää olon kevyenä ja suoliston toiminnan tehokkaana.
  • Etikka pitää olon kylläisenä. Nauttimalla omenaviinietikkaa ennen ateriointia ehkäiset ylensyönnin riskiä etkä ahmi itseäsi täyteen ruokaa, ja pysyt helpommin kaloritavoitteissasi. Sekoita muutama lusikallinen omenaviinietikkaa lasilliseen vettä ja juo se ennen ruokailua. Huomaat, että ruokahalusi vähenee etkä syö niin paljon kuin ennen. Tämä on hyvä keino kontrolloida annoskokoja ja syömääsi kalorimäärää.
  • Se sisältää paljon A-vitamiinia. A-vitamiini pitää huolta ihosta, kosteuttaa ja parantaa sen kimmoisuutta.
  • Etikan sisältämä kalium toimii vahvana diureettina eli nesteenpoistajana. Tämä mineraali auttaa pitämään elimistön emäksisenä, mikä helpottaa huimausta, ehkäisee nesteiden kertymistä ja siitä seuraavaa turvotusta, helpottaa lihaskramppeja jne.
  • Omenaviinietikan suolistoa puhdistava vaikutus tekee olon kevyeksi ja energiseksi, toimimme tehokkaammin ja emme tunne oloamme pöhöttyneeksi ja turpeaksi.

Miten omenaviinietikkaa voi käyttää laihduttamiseen?

Some figure

Paras keino hyödyntää omenaviinietikkaa painonpudotuksessa on nauttia omenaviinietikkaa veden seassa ennen jokaista päivän pääateriaa (aamiainen, lounas ja illallinen). Sekoita ruokalusikallinen lasilliseen vettä ja nauti ennen ateriointia, kolmesti päivässä. Voit lisätä veteen tilkan hunajaa makeutta tuomaan, jos etikan maku on sinulle liian vahva. Jos kärsit närästyksestä tai muista vaivoista, aloita omenaviinietikan käyttö vähitellen ja lopeta käyttö, mikäli oireet pahenevat.

Muistathan, että omenaviinietikka toimii kehon hyödyksi vain osana terveellistä ja monipuolista ruokavaliota. Älä siis herkuttele roskaruualla tai makeilla herkuilla, vaan keskity korkealaatuiseen ravintoon, joka perustuu kasviksiin, kuituun ja proteiiniin. Varmista myös terveellisten rasvojen, mineraalien ja vitamiinien saanti.

Pudottaaksesi painoa terveellisesti ja pitääksesi kilot loitolla tulee sinun tehdä pysyviä muutoksia elämäntyyliisi. Kuka tahansa voi laihduttaa suuren määrän lyhyessä ajassa, mutta tämä ei ole kannattavaa, sillä ihmedieettien vaikutus on lyhytaikainen. Keskity sellaisiin muutoksiin, joiden jatkuvuuden voit taata. Älä näännytä itseäsi tai treenaa salilla itseäsi henkihieveriin joka päivä: muuta elämääsi niin, että pystyt kaikissa tilanteissa ja kiireisenkin arjen keskellä noudattamaan uutta ruokavaliota ja liikuntasuunnitelmaa. Muutokset kehossa voivat olla hitaita, mutta tämä on paras keino varmistaa, etteivät kilot palaa.

Omenaviinietikka auttaa polttamaan kaloreita, puhdistaa elimistöä ja tukee ruuansulatuksen toimintaa, näin ehkäiset liiallisen rasvan kertymistä elimistöön ja pidät kehon hoikkana.

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.