8 vinkkiä, joilla teet hiuksistasi upeat

Jotta voisit poistaa liiallisen öljyn, rajoittaa hilseen muodostumista sekä palauttaa päänahkasi luonnollisen pH-arvon, voit valmistaa kotonasi luonnollisen hiushoidon omenaviinietikasta ja vedestä.

Oletko huolestunut hiustesi kunnosta? Mikäli vastauksesi on kyllä, et ole yksin, sillä lukemattomat naiset haluaisivat parantaa hiustensa hyvinvointia sekä tehdä niistä tuuheat ja kauniit. On tietysti niin, että hyväkuntoiset hiukset edellyttävät huolellista hoitoa joka ikinen päivä, johon kuuluu myös päänahan kunnosta huolehtiminen.

Onneksi tässä asiassa ei tarvitse tuhlata suurta määrää rahaa tai etsiä erikoistuotteita. Tarjolla on laaja valikoima hyviä tuotteita ja hoitoja, joiden avulla pystyt tekemään hiuksistasi kiiltävät ja terveen näköiset vaivattomasti ja edullisesti.

Kauniiden hiusten saamiseksi suosittelemme muutamaa niksiä, jotka ovat tehokas tapa hoitaa tukkaa kotoa käsin. Tällä kertaa jaamme siis 8 vinkkiä, joita voit hyödyntää hiustesi hoidossa viikon jokaisena päivänä ja helposti.

Shampoon oikea käyttötapa

Nainen pesee hiuksiaan
Varmistaaksesi tukkasi kiillon ja kauneuden jokaisen pesun jälkeen, on hyvin tärkeää huuhdella hiukset kunnolla shampoon jälkeen. Jos kyseisestä tuotteesta jää tukkaan jäämiä, tuloksena on rasvaisen tuntuinen ja mattapintainen pää. Käytä siis hiuksiasi pestessä tarpeen vaatima määrä aikaa, jotta saisit kaiken shampoon pois.

Käyttämäsi harjan tyyppi

Parhaat harjat ovat puusta valmistetut tai niissä on luonnolliset piikit, mikä on avuksi pörröisyyden ja hiusten kääntymisen estämisessä. Kun käytät synteettisiä harjoja, saatat sen sijaan aiheuttaa tukallesi katkeamista sekä tehdä siitä kurittoman.

Oikea tapa harjata hiuksia

Nainen harjaa upeita hiuksiaan
Jos haluat tehdä tukastasi hehkuvan ja terveemmän näköisen, on hyvä idea harjata sitä joka ilta, jotta voisit aktivoida päänahkasi verenkiertoa sekä sitä kautta stimuloida hiustenkasvua. Jos sinulla on kihara tukka, on parasta käyttää harvaa kampaa tai harjaa, jossa on luonnolliset piikit. Näin voit välttää liiallisen pörröisyyden ja tukan ”paksuuntumisefektin”.

Pidä hiusten latvat kunnossa

Hiusten latvat muuttuvat usein kaksihaaraisiksi, palaneen näköisiksi tai auringon vaikutuksesta kärsineiksi. Lisäksi kuumentavien laitteiden aiheuttama vahinko sekä monet muut tekijät saavat latvojen kunnon huononemaan. On olemassa paljon sellaisia hoitoja, jotka lupaavat palauttaa hiusten hyvinvoinnin, mutta paras tapa suhtautua latvojen huonokuntoisuuteen on trimmata niitä usein, jota voisit antaa tukallesi enemmän happea sekä stimuloida kasvua.

Syö hyvin, jotta hiuksesi voisivat hyvin

Ruoalla on hyvin tärkeä osa hiusten terveydenhoidossa, sillä ravinnosta saat rakennusaineet vahvan ja kiiltävän tukan luontiin. Yritä siis syödä sellaista ruokaa, jossa on paljon E-vitamiinia, kuten esimerkiksi lehteviä vihanneksia, pähkinöitä ja avokadoa. On myös hyvä idea nauttia enemmän Omega-3 -rasvahappoa sisältäviä tuotteita, kuten rasvaista kalaa, siemeniä, pähkinöitä ja oliiviöljyä.

Juo enemmän vettä

Naisen upeat hiukset
Aivan kuten koskee ihoasikin, kosteutus on hyvin tärkeää myös tukan kunnon kannalta. Sen lisäksi, että käytät hoitoainetta ja muita tuotteita hiuksiasi kosteuttaaksesi, on hyvin tärkeää kosteuttaa kehoa sisältä käsin, jonka vuoksi vettä tulisi juoda riittävästi.

Pidä hiustyylisi yksinkertaisena ja rentona

Harjaaminen ja kampaaminen voi olla päivittäinen aikaa vievä operaatio, mikäli et vielä ole löytänyt sellaista hiustyyliä, joka sopii omalle päällesi ja tyylillesi. Jos haluat löytää yksinkertaisen ja rennon hiustyylin, kokeile näitä vinkkejä:

  • Vedä tukkaasi taakse ja kiinnitä se pinneillä niin, että keräät hiuksesi yhteen.
  • Kampaa yläosaa niin, että saat siihen hiukan tuuheutta.
  • Kiharrinta alhaisella lämmöllä käyttäen loihdi muotoa useisiin kohtiin valikoiden pieniä osia ja kääntäen niitä ulospäin.
  • Lopuksi käytä vielä hiukan hiusgeeliä tai -spraytä, jotta saisit tukan pysymään hyvässä kuosissa päivän ajan.

Muita vinkkejä hiustenhoitoon

Jos haluat parantaa tukkasi kuntoa sekä palauttaa sen entisen hyvinvoinnin, kannattaa käyttää luonnollisia hoitoja, joilla saat hiuksistasi kauniit vaivattomalla tavalla.

  • Valmista naamio avokado- ja oliiviöljystä, ja laita seosta hiuksiin kauttaaltaan. Jätä sitten naamio vaikuttamaan 15 minuutin ajaksi.
  • Kosteuta tukkaasi kookosöljyllä – tämä on hyvä keino etenkin silloin kun sinulla on kaksihaaraisia.
  • Valmista luonnollinen hoitoaine käyttäen samansuuruiset osat omenaviinietikkaa ja vettä, ja suihkuta sitten seosta kaikkialle hiuksiisi. Voit näin vähentää liiallista öljyä, estää hilseen syntyä sekä palauttaa päänahallesi sen luonnollisen pH-arvon.
  • Vältä tukan altistamista auringolle.
  • Käytä palauttavaa hoitoa joka kerta, kun olet käynyt rannalla tai uinut uima-altaassa.

Ota käyttöösi antamamme helpot vinkit, jotta voisit parantaa hiustesi kuntoa vaivattomasti ja edullisesti!