Peltokorte tarjoaa monet hyödyt terveydellesi

6 huhtikuun, 2019
Korte on kasvi, jonka yksi merkittävimmistä ominaisuuksista on sen kyky torjua nesteen kertymistä. Siinä on runsas silikonin määrä, minkä vuoksi se on hyvin terveellinen tuote iholle, hiuksille ja kynsille.

Peltoorte on lääkinnällinen kasvi, joka tarjoaa monet hyödyt terveydelle. Voit ottaa sitä aina tarpeen mukaan tiettyjen sairauksien hoitamiseksi tai sitten antaaksesi kehollesi lisän, josta saat suuren määrän mineraaleja. Nyt kuulet lisää niistä hyödyistä, joita peltokorte tarjoaa terveydellesi – jatka lukemista ja kokeile!

Peltokorte

Peltokorte (Equisetum arvense) on kasvi, jota voit löytää läheltä vettä, sillä se tarvitsee kasvaakseen runsaasti kosteutta. Sitä löytyy monilta alueilta Euroopasta, ja kortetta on helppo ostaa ja myös kerätä itse.

peltokorte tarjoaa monia hyötyjä terveydelle

Peltokortteen varsi on hyvin tavallinen apu monien erilaisten häiriöiden lievittämiseksi. Kasvi erottuu sen runsaan C-vitamiinin, silikonin, kaliumin, magnesiumin, flavonoidien ja tanniinien ansiosta, kuten myös muiden ravinteiden.

Sen pääasiallinen hyöty on kuitenkin sen nestettä poistava teho.

Eräät hoidot tai lääkkeet, joilla on tämä samainen tarkoitus, saattavat aiheuttaa liian suuren mineraalien menetyksen virtsan kautta. Korte kuitenkin tasapainottaa tätä menetystä siten, että se antaa itse keholle monia kyseisistä mineraaleista.

Peltokorte tarjoaa lääkinnällisiä hyötyjä

Terveydenhoidossa

peltokorte terveydenhoidossa

Kortteen hyödyistä erottuvat erityisesti nämä loistavat vaikutukset:

 • Sen nestettä poistavat ominaisuudet tekevät siitä nopean ja tehokkaan hoitotuotteen turvotuksen vähentämiseksi ja nesteen kertymisen torjumiseksi. Tämä on sen kaliumin ja flavonoidien ansiota, ja itse asiassa ne auttavat vähentämään ja rauhoittamaan tulehtuneisuutta.
 • Se on loistava antioksidantti, sillä se sisältää runsaasti flavonoideja. Se auttaa torjumaan vapaiden radikaalien seurauksena tapahtuvaa solujen ikääntymistä sekä ulkoisesti että sisäelimissä.
 • Sen tehokas mineralisoiva kyky on erittäin hyödyllinen apu uupumuksen hoidossa ja toipumisessa, ja se on myös erinomainen vaihtoehto urheilijoille.
 • Korte on tehokas apu haavojen hoidossa, ja se jopa parantaa ja kiihdyttää luumurtumista toipumista, kuten myös nyrjähtämisistä.
 • Lisäksi se vähentää virtsahapppoa sekä estää kihdin pääsyä valloilleen.
 • Se estää virtsateiden järjestelmän sairauksia, kuten esimerkiksi virtsarakon tulehduksia ja munuaiskiviä.

Lisäksi tätä kasvia käytetään myös eräillä vähemmän tunnetuilla tavoilla:

 • Se toimii antiseptisena tuotteena.
 • Se pystyy saamaan lopun ripulille huonon ruoansulatuksen, suolistotulehduksen tai muiden virusten kohdalla.
 • Se pystyy estämään raudan puutteesta aiheutuvaa anemiaa.
 • Se hoitaa useita suun ongelmia, kuten esimerkiksi ientulehdusta ja haavaumia.
 • Se lievittää verenvuotoa sekä sisäisesti että ulkoisesti. On hyvä ottaa tämä kasvi huomioon myös kuukautisten aikana käytettävänä tuotteena.
 • Se voimistaa ihmisen vastustuskykyä sekä nostaa puolustusta, sillä se sisältää runsaasti flavonoideja.
 • Se torjuu ihon sientä.

Kauneudenhoidossa

peltokorte hiustenhoidossa

Peltokorte on tunnettu tuote myös kauneudenhoidossa, ja sitä voidaan sekä nauttia sisäisesti että käyttää ulkoisesti. Monissa hoidoissa onkin mukana kortetta, sillä se antaa seuraavat hyvät hyödyt:

 • Iho: Kortehauduke tai -uute on tehokas hoitoneste kasvoille, sillä se vahvistaa ihon rakennetta sekä estää siten ryppyjä. Itse asiassa se parantaa ihon joustavuutta, ja lisäksi se estää raskausarpien muodostumista.
 • Hiukset: Sen laittaminen tukkaan on erittäin hyvä tapa, jos vaivana ovat sellaiset ongelmat kuten hiustenlähtö, ennenaikainen harmaantuminen, kaksihaaraiset ja hilse. Lisäksi kortteen käyttö tekee tukasta vahvemman.
 • Kynnet: Kun kynnet ovat heikot ja katkeavat helposti, korte pystyy toimimaan apuna niiden vahvistamisessa.

Kuinka kortetta käytetään?

Kummallista kyllä, muinaisina aikoina kortteen varsia syötiin parsan tapaan. Nykyisinkin vielä kortteen varsia nautitaan keväisin eräissä Aasian maissa, kuten esimerkiksi Japanissa.

Kortetta käytetään yleensä seuraavilla tavoilla lääkinnällisissä hoidossa:

 • haudukkeessa
 • lisänä: uutteena, kapseleissa tai tableteissa
 • hauteessa
 • kylpyvedessä

Peltokortteen käyttöä ei kuitenkaan suositella pidempiä aikoja, eli enintään 3-4 viikkoa on hyvä jakso.

Voit myös nauttia sitä esimerkiksi uupumuksen tai turvonneisuuden kohdalla, jos käytät sitä ajoissa. Muista kuitenkin, että sitä ei tulisi nauttia raskauden aikana tai mahakatarrista kärsittäessä.

Oletko jo kokeillut peltokortetta? Hyödynnä kaikki ne ominaisuudet, joita peltokorte tarjoaa kauneuden- sekä terveydenhoitoon!

Cetojevic-Simin, D. D., Canadanovic-Brunet, J. M., Bogdanovic, G. M., Djilas, S. M., Cetkovic, G. S., Tumbas, V. T., & Stojiljkovic, B. T. (2010). Antioxidative and antiproliferative activities of different horsetail (Equisetum  arvense L.) extracts. Journal of Medicinal Food. https://doi.org/10.1089/jmf.2008.0159