Akne ja mustapäät: vihreä tee voi auttaa

Omenaviinietikka auttaa supistamaan huokosia, poistamaan mustapäitä ja tasapainottamaan ihon pH:n.
Akne ja mustapäät: vihreä tee voi auttaa
Valeria Sabater

Kirjoittanut ja tarkastanut psykologi Valeria Sabater.

Viimeisin päivitys: 22 joulukuuta, 2022

Akne ja mustapäät, näppylät otsalla ja nenällä… voit kärsiä tästä riesasta vaikket olisikaan teini-ikäinen. Ongelma on nykypäivänä niin yleinen että teollisuus tuottaa jatkuvasti uusia voiteita ja hoitoja näiden ihon virheiden hoitoon.

Mutta tiesitkö että jokin niin edullinen ja terveellinen vaihtoehto kuin vihreä tee voi olla paras ystäväsi taistelussa kauneusvirheitä vastaan? Tässä artikkelissa kuvailemme kolme helppoa keinoa käyttää vihreää teetä päästäksesi eroon aknesta ja mustapäistä. 

1. Naamio valkoisesta savesta ja vihreästä teestä

Kasvonaamio

Oletko jo kuullut valkean saven hyödyistä ihollesi? Valkoinen savi, joka tunnetaan myös nimellä “Kaolin”, on loistava pohja luonnollisille kauneushoidoille. Se on erittäin puhdistava ja desinfioiva, mikä tekee siitä täydellisen hoitamaan aknesta ja mustapäistä johtuvia ongelmia.

 • Valkoista savea ja vihreää teetä sisältävällä naamiolla on adstringoivia ominaisuuksia jotka hoitavat aknea ja mustapäitä paljastaen terveen, kirkkaan ihon. Mutta mistä voit ostaa vihreää savea? Kokeile paikallista luontaistuote- tai terveyskauppaa. Se ei myöskään ole kallista, vaan itse asiassa se on melko edullista. Normaalisti sitä myydään jauhemuodossa, josta on helppo tehdä naamio.
 • Valmistaaksesi tämän hoidon sinun tulee ensin valmistaa vahvaa vihreää teetä käyttäen kolme teepussia puolta vesikupillista kohden. Käytä mahdollisimman puhdasta ja raikasta vettä.
 • Sitten vain lisäät teen valkoisen saven joukkoon. Tarkoitus on aikaansaada paksu tahna, joka on helppo levittää kasvoille. Sekoita hyvin ja levitä naamio kasvoillesi, erityisesti niille alueille joilla mustapäät ja epäpuhtaudet esiintyvät.
 • Jätä naamio vaikuttamaan 15 minuutiksi ja huuhtele sitten viileällä vedellä. Kannattaa käyttää tätä hoitoa kahdesti viikossa.

2. Kasvovesi vihreästä teestä ja omenaviinietikasta

Nainen peseee kasvot

Tämä kasvovesi on loistava iltakäyttöön kolmesti viikossa. Nämä kaksi ainesosaa muodostavat tehokkaan yhdistelmän aknea ja mustapäitä vastaan. Tätä sinulla ei ole varaa jättää pois kauneusrutiineistasi ja mustapäät ovat pian historiaa.

Mutta miksi omenaviinietikka? No, omenaviinietikka on mainio keino vähentää tulehdusta ja mustapäitä, ja lisäksi se auttaa tasapainottamaan ihon pH:n.

Valmistaaksesi tämän kasvoveden, valmista ensin vihreä tee käyttäen desilitran verran vettä, johon lisäät kolme teepussia. Lisää sitten teelusikallinen omenaviinietikkaa ja kaada seos spraypulloon.

Säilytä jääkaapissa ja kasvovesi on valmis käyttöön kahdessa päivässä. Sekoita hyvin ja suihkuta kasvoille. Jätä vaikuttamaan ainakin puoleksi tunniksi, huuhtele sen jälkeen hyvin ja levitä iholle normaalisti käyttämääsi yövoidetta. Yksinkertaista!

3. Höyrytys käyttäen vihreää teetä

höyryhengittäminen voi auttaa

Höyrytys on helppo ja jo kauan käytetty metodi. Se on erittäin tehokas tapa, ja  mustapäät ja akne katoaa pian kokonaan. Seuraa vain näitä helppoja ohjeita. Kiinnitä huomiota:

 • Lämmitä pieni määrä vettä kattilassa kiehuvaksi ja lisää sitten viisi pussia vihreää teetä. Kun tee on liuennut, aseta kasvosi kattilan yläpuolelle ja peitä pääsi pyyhkeellä tai kankaalla. Muista kääntää levy pois päältä jotta höyryn lämpö pysyy miellyttävänä.
 • Ole varovainen ettet pidä kasvojasi liian lähellä höyryä, sillä se saattaa olla polttavaa.
 • Anna höyryn läpäistä ihosi. Huomaat pian miten hyvältä se tuntuu ja jos teet tämän kahdesti viikossa, huomaat todellakin tämän metodin hyödyt.

Yhteenvetona voidaan todeta, että hyvä vaihtoehto on nauttia vihreä tee myös perinteisellä tavalla (vaikka kello viiden teehetki). Se voi auttaa taistelemaan aknea ja mustapäitä vastaan myös sisäisesti käytettynä. Oletko valmis aloittamaan jo tänään?

Tämä saattaa kiinnostaa sinua...
Pienennä laajentuneet ihohuokoset 5 luontaishoidolla
Askel Terveyteen
Lue se täällä Askel Terveyteen
Pienennä laajentuneet ihohuokoset 5 luontaishoidolla

Laajentuneet ihohuokoset eivät ole merkki mistään vakavasta, mutta niitä on silti tarpeen hoitaa. Näin vältät ihon kiillon ja kauneusvirheet.


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


 • MedlinePlus (2019). Acné. Available at: https://medlineplus.gov/spanish/acne.html. Accessed 11/03/2020.
 • Saric, S., Notay, M., & Sivamani, R. K. (2017). Green tea and other tea polyphenols: Effects on sebum production and acne vulgaris. Antioxidants6(1), 2. Available at: https://doi.org/10.3390/antiox6010002. Accessed 11/03/2020.
 • Williams, L. B., & Haydel, S. E. (2010). Evaluation of the medicinal use of clay minerals as antibacterial agents. International geology review52(7-8), 745-770. Available at: https://doi.org/10.1080/00206811003679737. Accessed 11/03/2020.
 • Yagnik, D., Serafin, V., & Shah, A. J. (2018). Antimicrobial activity of apple cider vinegar against Escherichia coli, Staphylococcus aureus and Candida albicans; downregulating cytokine and microbial protein expression. Scientific reports8(1), 1-12. Available at: https://www.nature.com/articles/s41598-017-18618-x. Accessed 11/03/2020.

Tämän julkaisun sisältö on puhtaasti informatiivista. Se ei missään tilanteessa voi avustaa tai korvata lääkärin diagnooseja, hoitoja tai suosituksia. Käänny askarruttavissa asioissa luotetun ammattilaisen puoleen ja pyydä suostumus ennen minkään toimenpiteen aloittamista.