Valkaise hampaat luonnollisesti

Kuten varmasti jo tiedätkin, on hampaiden hoito ja hygienia erittäin tärkeää. Kuorelliset hedelmät ja vihannekset, kuten esimerkiksi omenat ja porkkanat, ovat avuksi bakteereja sisältävän plakin poistamisessa.
Valkaise hampaat luonnollisesti

Viimeisin päivitys: 16 syyskuuta, 2022

On yleistä tietoa, että jotkut ruoat tai juomat voivat saada hampaat kellastumaan. Samoin tekee esimerkiksi tupakka. Hampaita voi kuitenkin valkaista, ja tietyt modernin lääketieteen tarjoamat hoidot saavat niiden värin muuttumaan välittömästi.

Kotona tehtävillä hoidoilla voidaan myös vähentää hampaiden keltaisuutta, joten jos olet kiinnostunut luonnollisista ja edullisista vaihtoehdoista, lue lisää – valkaise hampaat luonnollisesti!

Hampaisiin voi kehittyä useita erilaisia värimuutoksia, ja monet näistä ovat tulosta jatkuvasta kahvin, teen tai tummien virvoitusjuomien kulutuksesta tai esimerkiksi tupakoinnista. Toiset tahrat sen sijaan ilmenevät silloin, kun hammas vasta kehittyy, ja niihin ei voi kotikonstein vaikuttaa – tällöin on käännyttävä hammaslääkärin puoleen.

Valkaise hampaat luonnollisesti

Appelsiinin kuori

Valkaise hampaat luonnollisesti appelsiininkuoren avulla.

Appelsiinin kuoren sisäosa on hyvin hyödyllinen hampaiden tahrojen poistossa. Kuoren valkoinen osa sisältää C-vitamiinia, pektiiniä ja limoneeniä. Viimeisin näistä, limoneeni, on hyödyksi hampaiden keltaisuuden vähentämiseksi.

Valkaise hampaat luonnollisesti appelsiinin kuoren avulla – miten se onnistuu?

Tämä hoito on hyvin helppo toteuttaa, ja sinun tarvitsee vain pestä ja kuoria appelsiini sekä hieroa kuoren valkoista osaa hampaita vasten. 30 minuutin päästä tästä voit pestä hampaasi normaaliin tapaan.

HUOMIO: Älä toista tätä hoitoa kovin usein – vain kerran tai maksimissaan kaksi kertaa viikossa on sopiva määrä.

Aloe vera

Aloe vera on monikäyttöinen kasvi - sitä voi hyödyntää myös hampaiden valkaisussa.

Aloe vera on tehokas ja terveellinen tapa pyrkiä vaikuttamaan hampaiden väriin. Tähän tarvitset ainoastaan kasvin sisältämää geeliä, ja sitä tulisi laittaa hampaisiin joka päivä hampaita harjattaessa.

Ruokasooda

Ruokasooda on hyvin hyödyllinen tuote hampaiden valkaisemiseksi. Ota puolikas lusikallinen soodaa, sekoita se pieneen määrään vettä, ja harjaa hampaasi.

On kuitenkin tärkeää huomata, että tätä hoitoa ei tulisi tehdä useammin kuin KERRAN viikossa. Ruokasooda saattaa vahingoittaa hampaiden kiillettä, jos sitä käytetään liiallisesti, sillä se on syövyttävä tuote.

Mansikat

Mansikka auttaa poistamaan plakkia hampaista.

Tiesitkö, että mansikat pystyvät auttamaan sinua hammasplakin poistamisessa? Hiero puolikasta mansikkaa hampaisiisi useamman minuutin ajan. Tämä hedelmä toimii samalla tavalla kuin ruokasooda, mutta se aiheuttaa hampaan kiilteelle vähemmän vaurioita.

Lisäksi maksikoissa on erityisiä kuituja, jotka auttavat hävittämään vaarallisia bakteereja elimistöstä – mansikat soveltuvat siis erittäin hyvin hammashoidon tueksi.

Muista myös tämä!

Tässä artikkelissa esittelemiämme luonnollisia hampaiden valkaisumenetelmiä ei tulisi koskaan toteuttaa liiallisesti. Muutoin hampaiden kiilteelle saattaa aiheutua peruuttamatonta vahinkoa.

On siis tärkeää käyttää näitä tuotteita ainoastaan ohjeiden mukaisesti, jotta saisit niistä toivotun tuloksen – hampaiden keltaisuuden vähenemisen turvallisesti. Älä siis missään nimessä innostu liialliseen käyttöön!

Näiden tuotteiden lisäksi on hammashoidon kannalta hyväksi syödä paljon selleriä, porkkanoita ja omenoita.

Ne auttavat pitämään hampaat puhtaina, terveinä ja vahvoina, sillä ne edistävät suun syljentuotantoa, mikä on hyvin tärkeää tahrojen poistamiseksi. On myös tärkeää pitää kiinni hammaslangan ja suuveden käytöstä.

Toivottavasti nämä helpot kotikonstit auttavat sinua saamaan valkoisemmat hampaat!


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Roesch Ramos, L., Peñaflor Fentanes, E., Navarro Montiel, R., Dib Kanan, A., & Estrada Esquivel, B. (2007). Tipos y técnicas de blanqueamiento dental. Oral Revista.
  • Vargas-Koudriavtsev, T., Durán-Sedó, R., Sáenz-Bonilla, P., Bonilla-Mora, V., Guevara-Bertsch, M., Jiménez-Corrales, R. A., & Herrera-Sancho, O. A. (2015). Efecto de agentes de blanqueamiento dental sobre la concentración de fosfato en el esmalte dental por medio de espectroscopia Raman. Revista Odontológica Mexicana. https://doi.org/10.1016/j.rodmex.2015.10.004
  • Rodríguez, M. P. G. de. (2005). Efectos clínicos y estructurales del blanqueamiento dental. Odontología Sanmarquina. https://doi.org/10.15381/os.v8i2.3145

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.