12 vinkkiä kauniisiin kulmakarvoihin

Kauniit kulmakarvat tekevät kasvoista ilmeikkäät ja tasapainoiset. Kulmien muotoilu on suosittua niin naisten kuin miestenkin keskuudessa. Esteettisten syiden lisäksi kulmakarvoilla on myös monta muuta tärkeää toimintoa: ne suojaavat silmiä vesisateelta, hieltä, auringon säteilyltä, lialta ja tuulen mukana lentävältä lialta. Tässä artikkelissa esittelemme sinulle 12 vinkkiä kulmien kunnossapitoon ja hoitoon.

1. Älä koskaan nypi kulmakarvoja kokonaan pois

Etenkin teininä kulmakarvoja tuli nypittyä turhankin ahkeraan, ja usein jäljelle jäi vain muutama hassu haiven, jotka sitten peitettiin kulmakynällä. Kulmien omaa muotoa tulisi kunnioittaa, eikä niitä tulisi nyppiä ohuen ohuiksi.

Kulmakarvatrendit muuttuvat aikojen mukana: railakkaalla 20-luvulla kulmat nypittiin ohuiksi suiruiksi ja 50-luvulla muotiin tuli Kulmakarvat meikki

Tietty kosmetiikka voi olla haitallista, jos sitä ei ole valmistettu oikein ja turvallisesti. Älä koskaan käytä epäilyttäviä tuotteita, joita ei ole testattu. On hyvä käydä ammattimeikkaajan juttusilla ja kysellä häneltä hyviä tuotteita, jotka sopivat juuri sinulle.

Allergisten ja herkkäihoisten tulee olla erityisen tarkkana kosmetiikan kanssa, sillä jotkin kemikaalit voivat aiheuttaa inhottavia reaktioita iholle. Suosi hajusteettomia ja mahdollisimman luonnollisia tuotteita.

4. Suosi laadukkaita tuotteita

Jos haluat käyttää meikkiä tai muita kauneustuotteita, valitse tunnetut ja luotettavat merkit, joiden tiedät olevan hyvälaatuisia. Netistä löytyy helposti tietoa suurimmasta osasta kosmetiikkatuotteita, ja lukemalla muiden käyttäjien arvosteluita saat hyvän kuvan siitä, sopiiko tuote itsellesi. Joskus tällaiset tuotteet voivat olla kalliimpia, mutta usein ne ovat sen arvoisia.

5. Käytä kulmakarvoille kosteusvoidetta tai kasvua kiihdyttävää voidetta

Kulmatkin kaipaavat kosteutusta, etenkin talven viimoissa. Voit käyttää kaupasta ostettua normaalia kosteusvoidetta tai tehdä oman.

Sekoita Kulmakarvojen kosteutus

Pehmennä kulmat vahvoja kemikaaleja käyttämättä. Voimakkaat aineet saattavat kuivattaa kulmakarvojen alueen tehden yksittäisistä karvoista hapertuneen näköisiä. Kulmakynän ja kulmavärin käyttö voi kuivattaa ihoa, ja kulmakarvat voivat alkaa jopa hilseillä, joten hiero kosteusvoidetta suoraan kulmiin. Voit käyttää lempikosteusvoidettasi tähän. Kosteusvoide muotoilee kulmat samalla kauniiseen muotoon.

10. Harjaa kulmat läpi

Kulmaharjaa on helppo käyttää ja sillä saa karvat ojennukseen. Jos käytät kulmaväriä tai kulmakynää, harjaa kulmat läpi, näin saat värin asettumaan kauniisti. Kulmien harjaaminen kiihdyttää ihon verenkiertoa ja stimuloi uusien karvojen kasvamista. Kulmia harjaamalla siistit samalla pois irronneet tai katkenneet karvat, ja kulmat näyttävät siisteiltä.

11. Syö terveellisesti ja monipuolisesti

Ruokavalio vaikuttaa kaikkeen siihen, mitä kehossamme tapahtuu, mukaanlukien ulkonäköömme. Iho, hiukset, kynnet, hampaat, ripset ja kulmakarvat tarvitsevat tiettyjä ravinteita pysyäkseen hyvässä kunnossa. Syömällä paljon kasviksia, hedelmiä, täysjyväviljaa ja proteiinia, varmistut siitä, että kaikki kehosi osat toimivat, kuten niiden kuuluu.

12. Käy ammattilaisen juttusilla

Jos tunnet sen tarpeelliseksi, on hyvä käydä kauneudenalan ammattilaisen juttusilla. Kosmetologit ja kauneushoitolat voivat muotoilla kulmasi oikeaoppisesti, opettaa sinulle kulmien muotoilun kikat kotioloissa ja neuvoa sinua oikeiden tuotteiden valinnassa. Ammattilaisilla osaavat katsoa, mikä muoto juuri sinun kulmiisi sopii ja miten sinun tulisi niitä hoitaa.