Pehmeämmät hiukset kotikonstein

12 maaliskuun, 2019
Hiukset ovat tärkeä osa ulkonäköä, ja monet meistä käyttävätkin suuren summan rahaa kampaajakäynteihin ja hiustenhoitotuotteisiin. Useimmat meistä tavoittelevat silkinsileitä, pehmeitä ja elinvoimaisia hiuksia.

Halusitpa sitten näyttää hyvältä ja edustuskelpoiselta toimiston kokouksissa ja asiakastapaamisissa, tai näyttää huolitellulta muissa päivän aktiviteeteissa, kannattaa pitää mielessä että hiusten värjäys ja hiustuotteiden kemikaalit voivat vahingoittaa ja kuivattaa hiusta. Jotkut näistä aineista saattavat olla jopa vaarallisia terveydellesi.

Kauniit hiukset on mahdollista saavuttaa myös ilman vaarallisia tai kalliita tuotteita. Lue lisää alta ja ota käyttöön tehokkaat, helpot ja edulliset kotikonstit hiusten hoitoon. Luomukikat tekevät hiuksista pehmeät ilman kemikaaleja ja karkottavat sähköisyyden ja takut.

vahvemmat, pehmeämmät hiukset

 

Tässä artikkelissa keskitymme tarjoamaan sinulle parhaat kotitekoiset reseptit pehmeisiin ja sileisiin hiuksiin, joten jatka lukemista.

Luonnolliset menetelmät eivät vahingoita hiusta, mutta niiden käyttämiseen tarvitaan usein kärsivällisyyttä, sillä ne vaikuttavat hitaammin kuin kemikaalit. Tulokset riippuvat myös hiuslaadusta. Jos hiuksesi ovat kuivuneet ja helposti takkuuntuvat, auttavat nämä voiteet niiden pehmittämisessä ja kosteuttamisessa. Myös kosteissa olosuhteissa pörröttyvä hius löytää avun seuraavista resepteistä.

Pehmeämmät hiukset kotitekoisilla voiteilla

Kookosmaito ja sitruunamehu

pehmeämmät hiukset kookosta käyttämällä

 

Tähän reseptiin tarvitset yhden sitruunan mehun ja lasillisen kookosmaitoa. Suosi pahvipakkaukseen pakattua kookosmaitoa, sillä säilyketölkeistä saattaa ”vuotaa” säilöttyyn ruokaan kemikaaleja tölkin pinnoitusaineesta. Sekoita kookosmaito ja sitruunamehu keskenään ja anna niiden seistä vähän aikaa jääkaapissa. Seos on valmis käytettäväksi, kun lasin pintaan on syntynyt kermainen kalvo.

Levitä seos tasaisesti kaikkialle hiuksiin ja anna vaikuttaa 20 minuuttia. Peitä pääsi pyyhkeellä, sillä pyyhkeen sisällä syntyvä lämpö auttaa aineksia tunkeutumaan syvälle hiuksiin ja lisää seoksen tehoa.

Kahdenkymmenen minuutin jälkeen huuhtele hiukset huolellisesti kunnes seos on kokonaan poissa, ja pese sitten hiukset normaaliin tapaan. Jos toteutat hoidon säännöllisesti, tulet huomaamaan tulokset varmasti.

Maito ja hunaja

Lisää muutamaan desilitraan maitoa tippa hunajaa ja sekoita. Levitä kaikkialle hiuksiin ja anna seoksen vaikuttaa 1,5-2 tuntia. Huuhtele huolellisesti ja pese hellävaraisella shampoolla.

Oliiviöljy

Kaikki luonnonöljyt tekevät hyvää vahingoittuneille ja pörröytyville hiuksille. Oliiviöljyn lisäksi esimerkiksi manteliöljy sopii hiusten huoltoon. Öljy korjaa ja siloittaa hiusta luonnollisesti, kosteuttaa ja vähentää sähköisyyttä ja lisää kiiltoa. Hiukset tuntuvat pehmeiltä.

Lämmitä tilkka oliiviöljyä ja varo polttamasta itseäsi. Levitä lämmin öljy hiuksiin ja anna sen vaikuttaa muutaman minuutin ajan. Voit myös kietoa hiukset lämpöhupun tai kuuman pyyhkeen sisään. Huuhtele ja pese hiukset normaaliin tapaan. Öljyn poistaminen voi vaatia kaksi shampoopesua.

pehmeämmät hiukset oliiviöljyllä

 

Jos hiustyyppisi on rasvainen, on parasta olla hieromatta öljyä kovin lähelle päänahkaa. Voit myös sipaista tipan öljyä latvoihin ja antaa sen vaikuttaa seuraavaan pesuun saakka: hiukset pysyvät kiiltävinä ja sileinä.

Luonnonmukaiset hoidot vaativat aikaa ja kärsivällisyyttä. Tukkaihmeitä ei tule tapahtumaan hetkessä, ja sen takia onkin suositeltavaa toteuttaa hoito vähintään kaksi kertaa viikossa. Tulet huomaamaan, kuinka hiuksesi muuttuvat pehmeiksi ja sileiksi, ja niiden hoito helpottuu.

Kemikaalit tuovat tuloksia nopeasti, mutta onko se lopulta sen arvoista? Useat hoitoaineet sisältävät silikonia, joka tarttuu hiuksen pintaan tehden siitä sileän tuntuisen – tämä ei kuitenkaan tarkoita sitä, että tuote on korjannut hiuksen, sillä silikoni kuluu pois nopeasti. Hiuksiin laitettavat kemikaalit imeytyvät päänahan kautta verenkiertoon ja saattavat aiheuttaa allergisia reaktioita.

Vielä ei ole olemassa tarkkaa tietoa siitä, miten kemikaalit kehossa vaikuttavat, sillä se on hyvin yksilöllistä. Maalaisjärkikin kuitenkin sanoo, että mitä vähemmän vieraita kemikaaleja kehossa, sen parempi.

Kokeile siis siirtymistä luonnonkosmetiikkaan ja luomuhoitoihin. Tekemällä kauneushoidot ja hiustenhuollon itse säästät myös pitkän pennin.