Logo image
Logo image

Kuinka voit kosteuttaa hiuksiasi kasviöljyillä

3 minuuttia
Kuinka voit kosteuttaa hiuksiasi kasviöljyillä
Viimeisin päivitys: 13 maaliskuuta, 2019

Monet asiat voivat vaurioittaa hiussuontesi rakennetta. Tällaisia asioita ovat ilmasto, hiustenkuivaajat, värit, geelituotteet, stressi, huono ruokavalio jne., joten on tärkeää tietää, kuinka voit kosteuttaa hiuksiasi.

Miten voit kosteuttaa hiuksiasi

Tässä artikkelissa kerromme luonnollisesta ja taloudellisesta vaihtoehdosta, jolla voit kosteuttaa hiuksiasi käyttämällä kasvisöljyjä. Jokaisella öljyllä on erityiset etunsa, mutta kaikki niistä kosteuttavat hiuksiasi. Voit myös vähentää monien keinotekoisten tuotteiden käyttöä. Kerromme, mitä nämä öljyt ovat ja kuinka voit käyttää niitä.

Miksi kannattaa kosteuttaa hiuksiasi kasviöljyillä

Some figure

Nämä öljyt ovat loistavia ihmisille, joilla on kuivat tai vahingoittuneet hiukset tai jotka haluavat ravita hiuksiaan kesän jälkeen tai aina silloin tällöin. Niiden, joilla on rasvaiset hiukset, tulisi välttää niitä. Henkilöt, joilla on kuivat ja halkeilleet latvat, voivat myös käyttää niitä, kunhan vain välttävät laittamasta niitä päänahkaan.

Seesamiöljy

Hindut käyttävät paljon seesamiöljyä hieroessaan vartaloaan ja hiuksiaan. Jälkimmäisessä tapauksessa se auttaa ehkäisemään kaljuuntumista ja hilsettä. Se on erittäin öljyistä, minkä vuoksi sinun pitäisi käyttää sitä hieroessasi hiuksiasi ja päänahkaasi vain, jos sinulla on kuivat hiukset.

Tämä öljy on erittäin antioksidanttista, se sisältää paljon vitamiineja ja mineraaleja ja sillä on antibakteerisia, tulehdusta ja sieniä ehkäiseviä ominaisuuksia.

Pellavaöljy

Pellavaöljy sisältää Omega-3-rasvahappoja, jotka pitävät huolta sekä kosteuttavat hiuksiasi syvältä. Sen lisäksi että nautit pellavaöljyä, voit käyttää sitä myös paikallisesti. Pellavansiemen sisältää myös E-vitamiinia, liimamaista kasviperäistä ainetta, proteiinia ja jodia, monien muiden komponenttien lisäksi.

Se ei ole rakenteeltaan erittäin öljyistä, minkä vuoksi voit lisätä sitä minkä tahansa laatuisiin hiuksiin. Suosittelemme sitä erityisesti hiusten latvoihin, joilla on tapana vahingoittua ja haaroittua.

Manteliöljy

Manteliöljy on yksi tunnetuimmista ja käytetyimmistä öljyistä. Tämä johtuu siitä, että se on yksi taloudellisimmista öljyistä, mikä ei suinkaan tarkoita, että sillä olisi vähemmän ominaisuuksia. Se on ideaali hiuksiin, jotka ovat erityisen kuivat ja katkeilleet, koska se tasoittaa niitä ja poistaa volyymia sähköisistä ja runsaista hiuksista.

Neem-öljy

Tämä öljy ei ole niin tunnettu kuin edelliset. Joka tapauksessa sillä on erittäin tehokkaita ominaisuuksia hiustesi terveydelle. Tätä puuta, jossa on hinduöljyä, on perinteisesti käytetty ayurveda-lääketieteessä hyvin tuloksin. Sitä voi löytää yhä useammin luontaistuotekaupoista ja luonnollisten tuotteiden liikkeistä.

Tämä öljy sisältää kasvissteroleja ja erityisen rasvaisia öljyjä, esimerkiksi Omega-3, Omega-6 ja Omega-9, samoin kuin atsadiraktiinia, limonoidia, joka on erityisen hyödyllinen bakteereja tappava aine. Neem auttaa hoitamaan kuivuutta, kutinaa, hilsettä, psoriasista, hiusten lähtöä, täitä jne.

Kookosöljy

Some figure

Neitsytkookosöljy upeine tuoksuineen ja herkullisine koostumuksineen on monien intialaisten naisten salaisuus, jonka avulla he pitävät hiuksensa terveinä ja kauniina. Voit lisätä sitä hiuksiisi ja päänahkaasi ennen kuin peset ne, hieroen sen hyvin, jotta se imeytyy syvälle.

Se on erittäin hyvä apu hilseeseen, talitöhnään tai yleiseen kutinaan antibakteeristen ominaisuuksiensa ansiosta. Jos sinulla on erittäin rasvaiset hiukset, voit käyttää samaa menetelmää, mutta käyttäen kookosmaitoa kookosöljyn sijaan.

Kuinka kosteuttaa hiuksiasi näillä öljyillä

Lisää valitsemaasi öljyä kuivalle iholle hiustesi puolivälistä alkaen latvoihin saakka. Voit myös aloittaa päänahasta alaspäin, jos päänahkasi on todella kuiva. Pese hiuksesi tavalliseen tapaan tämän jälkeen.

Henkilöt, joiden hiusten latvat ovat haaroittuneet, voivat lisätä muutamia tippoja shampoopesun jälkeen. Niille, joilla on erittäin kuivat ja himmeät hiukset, suosittelemme laittamaan kahdesta kolmeen tippaa kämmenelle. Hiero yhteen ja levitä kaikkialle käsiisi. Kampaa ja hiero tämän jälkeen öljy joka puolelle hiuksiisi.

Some figure

Toinen vaihtoehto heille, joiden hiukset ovat usein rasvaiset, on yhdistää öljyä luonnolliseen aloe vera -geeliin siten, että molempia on yhtä paljon; näin luonnollinen naamio ei ole niin öljyinen, mutta antaa sinulle silti mahdollisuuden kosteuttaa ja ravita hiuksesi hyvin.

Voit myös lisätä öljyjä naamioihin, shampoisiin tai luonnollisiin hiusväreihin, esimerkiksi hennaväreihin.

 


Kaikki lainatut lähteet tarkistettiin perusteellisesti tiimimme toimesta varmistaaksemme niiden laadun, luotettavuuden, ajantasaisuuden ja pätevyyden. Tämän artikkelin bibliografia katsottiin luotettavaksi ja akateemisesti tai tieteellisesti tarkaksi.


  • Hu, T., & Xiao, J. (2018). Flaxseed extracts induce apoptosis and regulate the growth of MCF-7 human breast cancer cells. Free Radical Biology and Medicine. https://doi.org/10.1016/j.freeradbiomed.2018.10.286
  • Ahmad, Z. (2010). The uses and properties of almond oil. Complementary Therapies in Clinical Practice. https://doi.org/10.1016/j.ctcp.2009.06.015

Tämä teksti on tarkoitettu vain tiedoksi eikä se korvaa ammattilaisen konsultaatiota. Jos sinulla on kysyttävää, konsultoi asiantuntijaasi.