7 tapaa karkottaa täit luonnollisesti

Kookosöljy on hyvin tehokas luonnollinen apu täiden karkottamiseksi. Siinä on antibioottisia ja viruksia torjuvia ainesosia, jotka auttavat estämään tulehduksien ja sienten ilmenemistä.

Täit ovat loisia, jotka saavat ravintonsa siitä ihmisestä, johon ne kiinnittyvät. Sen lisäksi, että täit ovat ajatuksena erittäin epämiellyttävä ilmiö, ne saattavat tuntua hyvin epämukavilta sekä saada aikaan päänahan kutinaa tai vahingoittumista.

Täit ovat yleensä etenkin lapsia koskettava ongelma, sillä esimerkiksi päiväkodeissa tai kouluissa ne pääsevät leviämään helposti.

Tämän vuoksi onkin tärkeää, että vanhemmat hoitavat ongelman nopeasti ennen kuin täit pääsevät leviämään muihin perheenjäseniin tai luokkatovereihin.

Nykyisin markkinoilla on lukuisia päänahalle tarkoitettuja hoitotuotteita, jotka tuhoavat täitä ja niiden munia, mutta useimmat näistä tuotteista ovat täynnä vahinkoa aiheuttavia kemikaaleja. Ainesosat saattavat saada aikaan ihon ärtymistä tai olla liian voimakkaita lasten päänahassa käytettäviksi.

Onneksi on kuitenkin olemassa eräitä hyvin tehokkaita täysin luonnollisia tuotteita, joiden avulla voit helpottaa tilannetta asettamatta lastesi terveyttä peliin. Ne ovat täysin turvallisia vaihtoehtoja, ja seuraavassa kerrommekin tällaisista täitä torjuvista tehokkaista ja edullisista luonnontuotteista. Jatka siis lukemista, jotta osaisit tilanteen vaatiessa ryhtyä tarvittaviin toimiin täiden torjumiseksi lastesi tai omaa hyvinvointiasi vaarantamatta!

Eukalyptuksen lehdet

Täit ja eukalyptuksen lehdet

Eukalyptuksen voimakas tuoksu auttaa karkottamaan täit nopeasti, sillä se muuttaa niiden ympäristöä niin, ettei se enää ole niille yhtä miellyttävä.

Kuinka eukalyptusta voi käyttää täiden torjumiseksi?

 • Lisää muutama lehti pannulliseen kiehuvaa vettä. Anna veden kiehua viiden minuutin ajan, ja poista sitten pannu liedeltä.
 • Veden viilennyttyä muutaman minuutin ajan (mutta sen ollessa vielä lämmintä), laita sitä hiuksiin huuhteluaineena niin, että aloitat juurista.

Rosmariini

Rosmariini tunnetaan yhtenä parhaista yrteistä luonnollisessa hiustenhoidossa, sillä tällä tuotteella on kyky vahvistaa hiuksia, torjua niiden irtoamista sekä taistella tuholaiseläjiä vastaan, mukaan lukien täit.

Kuinka rosmariinia voi käyttää täiden torjumiseksi?

 • Laita muutama rosmariininvarsi pannulliseen kiehuvaa vettä, ja anna nesteen kiehua hiljalleen viiden minuutin ajan.
 • Anna veden viilentyä ja laita sitä sitten huuhteluaineena hiuksiin, aloittaen juurista ja edeten sitten latvoihin.

Omenaviinietikka

Täit ja omenaviinietikka

Omenaviinietikan sisältämä happo auttaa poistamaan täit sekä kuivattamaan niiden munat.

Ota huomioon, että vaikeammissa tapauksissa tämä hoito ei luultavasti toimi 100-prosenttisesti, ja se soveltuukin parhaiten käytettäväksi jonkin toisen luonnollisen hoidon ohella.

Kuinka omenaviinietikkaa tulisi käyttää täiden torjumiseksi?

 • Sekoita yhtäläiset osat omenaviinietikkaa ja vettä, ja laita nestettä kuivaan tukkaan niin, että peität hiukset kokonaisuudessaan.

Laventeliöljy

Laventeliöljy tuoksuu tietysti miellyttävältä ihmiselle, mutta täille laventelilla on kuitenkin maailman inhottavin haju.

Laventeliöljyn voimakas tuoksu yhdistettynä sen sisältämiin tehokkaisiin lääkinnällisiin ominaisuuksiin voi auttaa sinua pääsemään eroon täistä lopullisesti.

Kuinka laventeliöljyä tulisi käyttää täiden torjumiseksi?

 • Osta eteeristä laventeliöljyä terveystuotteisiin erikoistuneesta kaupasta tai yrttiliikkeestä, ja laita sitä sitten päänahkaan pienissä määrissä.

Kookosöljy

Täit ja kookosöljy

Toinen hyvä öljy, jonka avulla voit taistella täitä vastaan sekä samalla antaa hiuksillesi tehokasta ravitsevaa hoitoa on kookosöljy.

Tämä suosittu öljy toimii antibioottina, ja sillä on sellaisia ominaisuuksia, jotka estävät sienitulehduksia sekä edistävät hiusten hyvinvointia.

Kuinka kookosöljyä tulisi käyttää?

 • Laita muutama tippa öljyä päänahkaasi niin, että hierot sitä ihoon hellävaraisesti ja pyörivin liikkein.
 • Voit käyttää kookosöljyä normaalin hoitoaineesi korvaavana tuotteena, sillä se pehmentää tukkaasi sekä antaa sille pehmeän kiillon.

Teepuuöljy

Tämä eteerinen öljy tunnetaan sen antibioottisista sekä tulehduksia ja sieniä torjuvista ominaisuuksista, jotka voivat vähentää ärsytystä päänahassa sekä tuoda helpotusta kutinan suhteen – kutina aiheutuu täiden puremista ihossa.

Kuten jotkut muutkin esittelemämme luonnontuotteet, teepuuöljyn käyttö säännöllisesti vähentää täiden määrää päänahassa sekä estää muitakin tukkaan liittyviä ongelmia, kuten esimerkiksi hilseen esiintymistä.

Kuinka teepuuöljyä tulisi käyttää täiden torjumiseksi?

 • Yksi vaihtoehto on laittaa 15-20 tippaa öljyä tavalliseen shampooseesi.
 • Voit myös laittaa muutaan tipan päänahkaasi ja hieroa öljyä ihoon hellävaraisin ja pyörivin liikkein.
 • Kummassakin tapauksessa määrän tulisi olla melkoisen pieni, sillä tämän öljyn liiallinen käyttö voi itse asiassa vahingoittaa tukkaa ja päänahkaa.

Valkosipuli

Valkosipulilla on hyviä antibioottisia ja sieniä torjuvia kykyjä, ja samalla se saa aikaan tehokkaan hyönteisiä ja täitä torjuvan vaikutuksen.

Valkosipulin sisältämä suuri määrä rikkihappoja saa aikaan täiden ympäristön muutoksen, joka vähentää näiden ärsyttävien hyönteisten mahdollisuutta selvitä päänahassa. Siten se auttaa niiden karkottamisessa tulevaisuuden varalta.

Kuinka valkosipulia tulisi käyttää täiden karkottamiseksi?

 • Murskaa kokonainen valkosipulinkynsi ja laita se litraan kiehuvaa vettä.
 • Anna seoksen olla vähintään muutaman tunnin ajan, ja siivilöi se. Hiero nestettä päänahkaasi ennen kuin menet nukkumaan. Peitä pääsi suihkumyssyllä tai muovisella kääreellä, ja anna valkosipulin vaikuttaa yön yli.

Mikäli täit ovat oma tai lähipiirisi ongelma, kokeile näitä tehokkaita luonnollisia tuotteita, joilla karkotat kyseiset inhottavat tuholaiset helpommin!

UUTISIA VERKOSSA