Omenaviinietikkaa kasvojen puhdistukseen

Välttääksesi ihoärsytyksen ja allergisen reaktion mahdollisuuden, on tärkeää laimentaa omenaviinietikka vedellä. Käytä etikkaa vain iltaisin, sillä iholle voi kehittyä tummia läiskiä auringon vaikutuksesta etikan käytön yhteydessä.

Omenaviinietikkaa käytetään yleisesti salaatinkastikkeena, mutta se soveltuu myös kauneudenhoitoon. Tässä artikkelissa kerromme sinulle, miten omenaviinietikkaa voi käyttää kasvojen puhdistamiseen, virkistämiseen ja kaunistamiseen.

Omenaviinietikkaa voi käyttää iholle ja hiuksissa, ja se tuo mukanaan monia hyötyjä. Luettuasi tämän artikkelin haluat varmasti kokeilla tätä luonnon omaa eliksiiriä.

Mitä hyötyjä omenaviinietikalla on kasvojen puhdistuksessa?

Kasvojen puhdistaminen omenaviinietikalla on hyväksi kasvojen iholle. Sen hyötyihin kuuluvat esimerkiksi:

Etikka poistaa tummia läiskiä

Omenaviinietikka sisältää vahvoja aineksia, jotka poistavat kuolleita ihosoluja ja jättävät jälkeensä kuulaan, raikkaan ja nuorekkaan ihon. Älä tuhlaa rahojasi kalliisiin kauneustuotteisiin, joiden vaikutukset ovat lyhytkestoisia, vaan kokeile edullista ja tehokasta omenaviinietikkaa.

Etikan vaikuttavat ainesosat syväpuhdistavat, suojaavat ja saavat ihon näyttämään kauniilta. Kuluneet vuodet pyyhkiytyvät pois hetkessä.

Sekoita ruokalusikallinen omenaviinietikkaa 2 desiin vettä ja käytä vanulappua sen levittämiseen kasvoille. Muista poistaa meikki ja puhdistaa kasvot ennen etikan levittämistä. Anna imeytyä puoli tuntia, huuhtele ja toista hoito joka päivä kuuden viikon ajan.

Omenaviinietikka hillitsee aknea ja epäpuhtauksia

Omenaviinietikka auttaa akneihon hoidossa

Omenaviinietikka vähentää ihon erittämän öljyn tuotantoa, ja häivyttää finnejä ja mustapäitä. Sen sisältämä omenahappo ehkäisee aknen aiheuttamaa tulehdustilaa ja ehkäisee finnien ärtymistä ja punoitusta puristelun jälkeen.

Omenaviinietikka avaa ihohuokoset ja syväpuhdistaa ne, ja iho pääsee hengittämään kunnolla. Lisäksi se tasapainottaa ihon pH-arvoa: muutokset tasapainossa voivat tehdä ihon rasvaiseksi, jolloin epäpuhtauksia syntyy herkemmin.

Suositeltua lukemista: Mitä akne voi paljastaa terveydestäsi

Omenaviinietikka kiinteyttää ihoa

Kostuta vanulappua etikasta ja vedestä sekoittamaasi nesteeseen (1 rkl etikkaa, 400 ml vettä), ja painele puhdistetuille ja kuiville kasvoille joka ilta ennen nukkumaanmenoa. Kasvoja ei tarvitse huuhdella jälkikäteen.

Älä huolestu etikan vahvasta hajusta, sillä se haihtuu iholta nopeasti. Et siis päädy haiskahtamaan salaatinkastikkeelta.

Etikkahoito sulkee ihohuokoset ja stimuloi verenkiertoa kasvoilla.

Vinkkejä omenaviinietikan käyttöön kasvoilla

Aivan aluksi sinun tulee ymmärtää, ettei laimentamatonta etikkaa sovi käyttää iholla. Etikka tulee aina laimentaa vedellä ennen käyttöä, muuten se on liian voimakasta. Voit kärsiä ihoärsytyksestä, ihon tummentumisesta tai jopa allergisesta reaktiosta, jos käytät laimentamatonta omenaviinietikkaa. Nyrkkisääntönä on, että laimennuksessa tulee käyttää yksi osa etikkaa ja vähintään kolme osaa vettä. Jos siis haluat valmistaa esimerkiksi 4 dl kasvovettä, käytät 1 dl omenaviinietikkaa ja 3 dl vettä.

Voit lisätä käyttämäsi etikan määrää ajan myötä, kun iho tottuu siihen, mutta älä koskaan käytä sitä sinällään. Muista ravistella valmistamaasi kasvovettä tai puhdistusainetta ennen käyttöä, sillä vesi ja etikka eroavat helposti seistessään kaapissa. Voit lisätä hoitoihin myös muita aineksia, kuten:

  • Vihreää teetä
  • Taikapähkinäpuun eteeristä öljyä
  • Aloe vera -geeliä

Ennen etikan levittämistä herkille ihoalueille, kannattaa testata ihon reagointi etikkaan. Levitä pieni tilkka seosta kämmenselkään tai leukaan, anna imeytyä muutaman minuutin ajan, ja jos kirvelyä, kutinaa tai punoitusta ei esiinny, voit käyttää sitä kasvoilla.

Käytä vanulappua levitykseen. Voit käyttää omenaviinietikkaa meikin poistamiseen päivän päätteeksi, se puhdistaa meikinrippeet ja lian kasvoilta, sulkee ihohuokoset ja pitää kasvot raikkaina.

Kun käytät omenaviinietikkaa ensimmäisen kerran kasvojen puhdistukseen, on hyvä idea huuhdella kasvot huolellisesti lämpimällä vedellä hoidon päätteeksi. Anna etikan imeytyä vain 5 minuuttia ennen huuhtelua. Myöhemmin voit lisätä vaikutusaikaaa ja sivuuttaa huuhtelun kokonaan.

Muista, että omenaviinietikkaa kannattaa käyttää vain iltaisin, sillä jos iho joutuu kosketuksiin auringonvalon kanssa etikan käytön jälkeen, se voi aiheuttaa ärsytystä tai tummia läiskiä.

Jos kaadat sekoituksen suihkepulloon, voi sen levittäminen tuntua helpommalta – muista kuitenkin välttää aineen joutumista silmiin. Voit myös lisätä tilkan omenaviinietikkaa yövoiteeseesi.

Suositeltua lukemista: Omenaviinietikan 10 uskomatonta terveyshyötyä

Kokeile omenaviinietikkaa myös muihin tarkoituksiin

Omenaviinietikka ei ole pelkästään uskomattoman tehokas kasvojen kirkastaja ja puhdistaja. Voit käyttää etikkaa myös finnien ja mustapäiden karkoittamiseen ja muiden kehonosien hoitoon.

Omenaviinietikkaa voi käyttää ulkoisesti myös näin:

Suojaa ihoa auringon haittoja vastaan

Nainen voitelee kasvojaan

Omenaviinietikka voi lievittää ihovaurioita ja kiihdyttää auringonpolttamien paranemista.

Poista sisäänkasvaneet karvat

Jos kärsit sisäänkasvaneista karvoista, uita vanulappua laimentamattomassa omenaviinietikassa ja hiero se niille alueille, joissa sisäänkasvaneita karvoja on. Omenaviinietikka ehkäisee tulehdusta ja sisältää etikkahappoa, joka pehmittää ihokarvoja ja tekee niiden poistamisesta sujuvampaa.

Eroon hilseestä

Hiero päänahkaa kunnolla ennen suihkua, näin poistat kuolleet ihosolut. Voit lisätä tilkan omenaviinietikkaa shampooseen: muista hieroa päänahkaa kunnolla sormenpäillä (älä kynsillä).

Poista mustelmat

Omenaviinietikka ehkäisee tulehdusta ja rauhoittaa vahingoittunutta ihoa. Se voi auttaa mustelmien hoidossa, sillä se kiihdyttää verenkiertoa vahingoittuneella alueella. Uita vanulappua laimentamattomassa etikassa ja painele se hellästi mustelmalle. Anna etikan imeytyä tunnin ajan ja levitä sitten alueelle kosteusvoidetta.

Hoida hyönteisten puremat

Hyttynen imee verta

Hyttysten puremat kutisevat ja punoittavat, tämä on yleinen vaiva etenkin kesäisin. Omenaviinietikan hapokas koostumus karkoittaa kutinan nopeasti. Lisäksi se hillitsee tulehdusta ja turvotusta sekä kiihdyttää ihon paranemista.